Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Terhes vagyok,10 hós a lányom...

Terhes vagyok,10 hós a lányom megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés
Amint már írtam 10 hós a lányom de megfogant a kistesó, nem tudom mitévőek legyünk, az anyagi hejzetünk, pont kijövünk a pénzből, van egy kis megtakarítűsunk is még a lányom születése elött félre tudtuk tenni, de nem hiszem hogy most tanácsos lenne megszülnöm a kicsit főleg hogy midnennek megy fel az ára és a szülés sem olcsó meg persze a pelus a gyogyszerek ugye nem kell fojtatnom, nem azt szeretném hogy ti mondjátok meg csak hogy ti mit tennétek a helyemben. ja és bocsi az esetleges helyesírási hibákért elég feszült vagyok mostanság a pici miatt....amit sajnos a lányom is megérez

2012. ápr. 23. 14:35
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
52%

" hála istennek,hogy a családok nagy része nem matekpéládval tervez családot hanem szeretettel"

Igen, és azért kinek adsz hálát, hogy minden egyes Híradóba kijut egy család, akik szülték a gyerekeket, de enni nem tudnak adni nekik, ezért a tv-ben kucsorognak kajáért?????

Hány gyereket tudsz Te jóllakatni szeretettel? Vagy te is szeretetet eszel, szeretetet adsz a gyereket popójára reggel amikor oviba küldöd?

Felelőtlenség anyagi háttér nélkül kettőt bevállalni.

Hála Istennek valaki ÉSSZEL tervez, mert tudja, hogy a pénz bizony sokat ér - ételt, lakást, megélhetést, ruhát a gyerekeknek.

2012. ápr. 23. 15:13
 22/54 anonim ***** válasza:
80%

én most nem válaszolok neked. de a kérdezőknek írnék valamit...

nagyon aranyosak vagytok, hogy ahol jut egynek is, ott 2nek is...

mint írta a kérdező, a gondjuk az, hogy ételre nem jut. akkor miről beszélünk.

és hogy gyes+családi elég a 2 kicsire! miért, mennyi a 2 kicsinek a pelus? havi 15.000.- mennyi a tápszer? havi 10.000.- mennyi a popsitörlő? havi 3000.- mennyi egy betegség? 5.000.- 15.000.- között. mennyi a napi kaja? 2.000.-3.000.- ha odafigyel...

és akkor még nem ruháztatta őket, nem kaptak játékot, nem fogyasztottak áramot, vizet, gázt... mert nyilván megfürdetné a gyerekeket meg lámpát kapcsolna nekik éjjel.

és akkor arról beszélünk csak, hogy kisbabák.

na de meg fognak nőni és az iskola már nem napi 1000Ft, ott meg kell venni a tankönyveket, ki kell fizetni a kirándulást, táska, füzet, és reggelig lehetne sorolni.

Kérdező, szerintem nagyon rendben van az, hogy leültök osztani és szorozni!

Abortusz ellenes vagyok, na de gyermekéheztetés ellen méginkább ;)

kívánom, hogy a legjobb döntést tudjátok meghozni!

2012. ápr. 23. 15:14
 23/54 anonim ***** válasza:

Egyébként való igaz, hogy sajnos egyre több család van, aki bevállalja a második, harmadik, negyedik gyereket, mondván "szeretet íííígy meg szeretet úúúgy", aztán

1. a tv-ben sír hogy nincs pénze, de nem baj, szerete van, de azért valaki adjon má' enni is

2. a két-három-négy gyerek a két számmal nagyobb turkált ruhában rohangál, és amikor valaki elővesz a játszótéren egy túró rudit a gyerekének, a szeretettel etetett gyerekeknek meg majd' kigúvad a szemük, mert a felelőtlen szüleik a semmire vállalták be őket.

2012. ápr. 23. 15:16
 24/54 anonim ***** válasza:
mi 4-en vagyunk tesók, nem kaptunk meg mindent amit akartunk,és amink volt,az is közös volt, DE nagyon hálás vagyok a szüleimnek,hogy nagy családban nőhettem fel és ilyen kicsi korkülönbséggel. (1984, 1985, 198,1988) a testvéreim a legjobb barátaim, mindíg számíthatunk egymásra. Én nagyon szeretnék 2. babát, minél előbb,de sajnos nem lehet, mert a szervezetem alkalmatlan rá. Boldog lehet mindenki akinek megadatik a baba és a tesó!
2012. ápr. 23. 15:16
 25/54 anonim ***** válasza:
100%

"fura hozzáállás,tipikusan 1 gyerekes anyukákra jellemző "

Ezt kifejtenéd? HOgy is van, már az egy gyermekes anyukákat lett képe valakinek szidni?

2012. ápr. 23. 15:17
 26/54 anonim ***** válasza:

Én nem tudnám elvetetni. A leírtak alapján nem rossz az anyagi helyzetetek, hanem leginkább átlagosnak mondanám. Simán megoldhatóak így a mindennapok.

A gyereknek meg tesó nélkül sem kell (szabad) mindent megvenni, ez azért nem a legjobb indok, amit felhoztál.

Tudom milyen nehéz, amikor váratlanul kiderül, hogy az ember terhes, és nem tudja mit tegyen... De tényleg gondoljátok át. nekem 16 évesen volt abortuszom, most is úgy gondolom, hogy nem volt más választás, (mert senki nem segített volna,apám az utcára tett volna) de azóta is gondolok rá, és borzasztó volt :(

2012. ápr. 23. 15:19
 27/54 anonim ***** válasza:

SZÁMOLJATOK, MEG TUDTOK-E ÉLNI.

Itt úgyis vita van, lesz is, mint minden ilyen kérdésben, ha van eszed, kilépsz, törlöd, és megbeszéled a férjeddel.

Én ezt tenném.

2012. ápr. 23. 15:21
 28/54 anonim ***** válasza:

Én megtartanám. A szülésért nem fizetnék, ügyeletes orvos is ugyanúgy el tudja látni a feladatát, mintha fogadsz egyet x ezerért. Tapasztalat, én fogadtam, szülés előtt 2 héttel cserben hagyott (a terhességem kb. 300 ezrembe került vele), ügyeletesnél szültem, pénzt nem fogadott el és mindent megtett értünk. Szóval azt a pénzt inkább költsd a picire, amit a dokinak adnál. És ahol jut 3 tányér kaja, ott jut 4 is. Nem egy tányér kaján múlik a dolog szerintem. Eleinte úgyis szoptatod, a ruhákat örökölheti tesótól, és az a pénz, amivel többet kapsz majd utána, elég a pelenkájára/egyéb dolgaira.

Szeressétek őt nagyon!

2012. ápr. 23. 15:23
 29/54 anonim ***** válasza:

Nem vártátok ezt a babát, de azért először keress érveket kérlek a baba megtartása mellett is. Ha meg tudjátok oldani szűkösebben, mint terveztétek, jobban megéri, mint feláldozni a picit. A második baba tényleg olcsóbb és mint írták előttem, nagyobb ajándék az elsőnek, mint bármi más.

Egyébként én megtartanám, főleg, mert az első gyermekemet látnám önkéntelenül a másodikban is (persze, amíg meg nem születik). Ha meg az éhhalál fenyegetne, örökbe adnám.

2012. ápr. 23. 15:24
 30/54 anonim ***** válasza:
63%

Popsitörlő havi 3000? Te milyet használsz, mert nálam max egy ezres a havi! És nem Tesco gazdaságos, se nem piaci. :)

Jobb esetben a nagyobb tesó addigra már a szobatisztaság felé tart majd félúton. Meg egyébént is lehet pelenkán is spórolni, nem kell a legdrágábbat megvenni, van egy csomó akció amikor elég jó áron adják, lehet kuponokkal játszani, stb.

Ne gondolj egyből a tápszerre, lehet, hogy sokáig szoptatod majd.

A turis ruhákkal nincs semmi gond, nem szakadt-rongyos ruhák azok, nincs semmi bajuk. Nem mindenki teheti meg hogy újat vegyen.

2012. ápr. 23. 15:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!