Terhes vagyok,10 hós a lányom megtartanátok a babát?
ööö...a tudatlanság határtalan. Nem a kérdező, hanem a válaszolók felől, mármint kettő írt kifejezett ostobaságot.
A fogamzásgátló nem nyújt 100%-os védelmet. Ezt sokan már tizenévesen is tudják, gáz hogy egyik válaszoló itt vádaskodik, mert ezt nem tudta. Gondoltam hogy a kérdező védekezett, és a baba szó szerint becsúszott, azaz védekezés mellett fogant meg. De persze a rosszindulat határtalan, nem lepődtem meg, hogy volt válaszoló, aki kijátszotta a "butaság és rosszindulat aduját" is.
Másik: a közhely, miszerint ahol 1 elfér ott 2 is, sajnos nem igaz. A matek igazolja. A matematika, a költségvetés ugyanis nem egy urban legend, hanem reális, átlátható dolog. Két száj többet eszik, mint egy, két gyereknek több ruha kell, mint egynek. És ami legfontosabb: ha anyuka visszamegy dolgozni, a fizetése több, mint a gyes vagy gyed, tehát lehet, hogy egy gyereket még be tudtak vállalni, de kettővel már nem tud otthon maradni.
Kedves kérdező. Ezt ti kell, hogy eldöntsétek, mert látod, sokan vádaskodnak, vagy olyan dolgokat írnak, amik sajnos nem állják meg a helyüket. Ha rossz válaszra alapozol, rossz döntést fogsz hozni! Ha a pároddal döntesz, akkor legalább helyénvaló lesz az indok, tehát a döntés is.
1.
ne haragudj de nem egy el a gyes egy hónapban egy babára. a két kicsire elég, a 26e családival. amugy meg lehet h kislány és akkor minden oké :) én is úgy érzem h eldöntötted és megerősitást vársz,de úgy látom szinte csak te látod igy. persze nem látunk bele az életedbe,de mint irtam én képtelen lennék megölni a gyerekemet. a nagy mehet bölcsibe,te csinálhatsz valami otthoni munkát, ha fiú.gyorsan eladsz mindent ami lányos,és megveszel mindent használtan ami a kisfiúnakl kell. le lehet mondani nyaralásról,új ruháról. ha most megpróbáltok csak 5-10e ft-ot félretenni/bár irtad h van félretett pénz/ akkor az is jó. én pl a 100 és 200 ft-os érméket rakosgatom üvegbe. ha törik,ha szakad,rakom. 2 kicsi van,gyesen vagyok,csomó hitel,osztottunk-szoroztunk,pont kijövünk ha meglessz a 3. de bevállaltuk.
persze te döntesz. amugy apa is vállahat más munkát,vagy többet
sztem aki akar az bármit meg tud oldani.
ne is haragudj de sztem te inkább attól félsz h a pici miatt hátrányt szenved a nagy. nem kell a nagynak mindent megvenni,és lehet úgy nevelni egy gyereket h ne követelőzzön.hozzáállás kérdése. nálunk fel sem merül olyan h jaj ezt vagy azt a tesód miatt veszem vagy nem veszem meg.
fura hozzáállás,tipikusan 1 gyerekes anyukákra jellemző
félted magad, a függetlenséged,a félretett pénzed,h a lányodat nem tudod úgy elkapatni ahogy szeretnéd. pedig nagy ajándék egy tesó,többet ér mint egy barbie-ház,de te tudod
"sztem aki akar bármit meg tud oldani"
Ja persze, mert ez így megy.
Sajnos nem. Nem én döntöm el mennyit keressek. És ameddig nem én döntöm el, addig nem én döntöm el, mire tudok költeni. Közhelyből még nem élt meg ember!
azért ölnél meg egy benned élő életet,mert nem akarod beletenni a rózsaszín cuccokba? inkább abortusz,mint beletedd a lányos ruhákba? a minősítés nem a mi dolgunk,de egy életre megbánnád.ha van meleg,szerető családi fészek,akkor gond nem lehet.majd nem zewa wc papírt használtok,hanem olcsóbbat.
turiba olyan olcsón kapsz babaruhát,alig használtat,vagy teljesen újat, hogy el sem hiszed.
"a nagy mehet bölcsibe,te csinálhatsz valami otthoni munkát,"
No, akkor kezdem ott, hogy pl. Újpesten szabály (és egyre több bölcsiben bevezetik, egyre több önkormányzat), hogy csak annak a gyerekét veszik be, ahol apuka-anyuka dolgozik. Ahol anyuci otthon van kisbabával, annak a gyereknek ESÉLYE NINCS nálunk bölcsibe menni. 25 ezer gyes még két gyerekre elég soványka. Ha a kisebb tápszeres lesz, az alsó hangon havi 12 ezer, a pelenka sem fán terem.
Otthoni munka: hát igen. Ez sem olyan egyszerű, különben MINDEN gyeses anyuka ezt választaná.
Kicsit az az érzésem, néhány nem Magyarországon élnek, vagy szimplán nem tapasztalatból beszélnek.
Én is elítélem az abrtuszt, de azért reális világképem van, nem hiszek a közhelyekben meg Tündérországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!