Akikkel egy szobában alszik a baba, van valami fény éjszakánként?
Nálunk is ledes éjjeli kis fény van. Mig pici volt akkor is jó volt, hisz többször kellett kelni hozzá. Aztán mikor átaludta az éjjelt akkor kivülről a folyosón volt ez a lámpa, hogy valami kis fény szűrődjön be, ha mondjuk dudót kell keresni. Most megint a szobában van, múltkor beteg volt és beszúrtam, hogy lássam őt éjjel, de úgy beleszorult, hogy most meg nem tudom kihúzni. :P
Annak üzenem, aki azt irta hogy nem lehet lámpánál kipihenni magunkat: kitűnően alszom én is, apa is, baba is. Sőt a nagyobb gyerkőcök is igénylik, hogy legyen éjjeli fény, igy nem félnek. Azért mert te igy szeretsz aludni, nem biztos, hogy más is.
A legzésfigyelőnknek annyira erős fénye van (mármint a kijelzőnek), hogy az bőben elég. Néha el is kell fordítani, mert zavaró.
Szerintem váltsatok valami gyengébbre, az is elég.
(valahol olvastam olyat, hogy az emberi szervezet nem is tudja magát kipihenni, ha világosabb van. Alváshoz a sötétség kell...)
"Sötétség hatására melatonin termelődik a szervezetben, ami alvást segítő hormon. Ezt nappal nem termeli a szervezet".
Erre gondoltam. :)
Nagyon gyenge fényű kislámpa ég, nincs tőle világos, bőven sötétebb van mint egy városban az utcai lámpa az ablak alatt amit bevilágít!
Nagyon jól alszunk, sőt sokkal jobban mint sötétben, mert ha hangot hallok azonnal látom a gyerekem amikor kinyitom a szemem.
Én is pont ezt írtam, erre szinte lehülyéznek... nem arról van szó, hogy én nem tudok fénynél aludni, mert tudnék, de a babának nem jó!!!
És míly érdekes, pont az a gyerek nem fél a sötétben, akinél soha nem is volt felkapcsolva villany. Az enyémnél soha nem égett éjjel lámpa, 2,5 éves, és nem is igényli, sőt, ő mondja, hogy kapcsoljuk le, amikor már el akar vonulni aludni.
Én most olvastam vissza a válaszokat. :)
Szóval igaza van az előttem szólónak, én is arra gondoltam, amire Ő!
Nem írt hülyeséget, miért kellett lepontozni?
En gyerekkoromban mindig sotetben aludtam,mert a szuleim igy szokattak,de utaltam!Mikor mar nagyobb lettem akkor lampa melett aludtam,ahogy azota is,mert sotetben panikrohamot kapok,ha felkelek!
Szoval szerintem semmi koze ahhoz,hogy van e lampa vagy sem,hogy a gyerek fel e a sotetben vagy sem!
De hogy tovabb menjek,a fiam eleinte velunk aludt egy szobaban,miattam lampafenynel,aztan elkoltozunk,sajat szobaja lett, 8 eves,o donti el hogy alszik. Annak ellenere hogy 4 eves koraig lampafenynel aludt,nem fel a sotetben es evek ota lampa nelkul alszik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!