Akikkel egy szobában alszik a baba, van valami fény éjszakánként?
Nem ég lámpa állandóan. Ha tisztába kell tennem, egy kicsike lámpát gyújtok, ami éppen csak nagyon halványan világít. Szopihoz meg egyáltalán nem gyújtok lámpát, csak amíg kiveszem a kiságyból. Utána teljesen sötétben eszik és így teszem vissza a helyére.
Szerintem nem jó ha állandó világosban van, mert nehezebben fogja megszokni a nappal és az éjszaka közötti különbséget.
3 éves és 4 hónapos kisfiúk anyukája
Jézus, és így hogy pihentek??? Nem egy, nem kettő alváskutatás bebizonyította, hogy éjszaka a teljes sötétségben tud csak kikapcsolni az agy, és a picinek sem jó, hogy egész éjjel világít a lámpa. Egyrészt a melatonin, ami a fejlődéshez elengedhetetlenül szükséges, csak sötétben tud megfelelő mennyiségben termelődni az agyban, másrészt meg hozzá fogod szoktatni a világításhoz, később meg majd nem fogod tudni leszoktatni róla, félni fog a sötétben, stb.
Így ki fogsz készülni hamarosan te is. Pihenned neked is kell. Ha nyöszörög a baba, baja van éjjel, fel kell kelni hozzá, elég akkor bekapcsolnod pl. egy sólámpát.
Sólámpa égett letakarva, szinte teljesen sötét volt. Csak nekem kellett egy kis "jelzőfény".
Távol álljon tőlem, hogy vitatkozzak erről a teljes sötétségről, mert én is tanultam biológiát, de azért ez így nem teljesen igaz, hiszen pl. Pesten, a nagyváros közepén, igazán sosincs sötét, mégsem butábbak a gyerekek/emberek. Bár igaz, én falusi vagyok, nehezebben alszom el Pesten a tesóméknál, mint itthon a kukksötétben.
Egy babát nem kell minden rezzenésre ellenőrizni!
Sokszor van olyan,hogy álmában nyöszörög egy béby,vagy egy pillanatra,1-2 percre felébred de vissza alszik semmi perc alatt!
Nem kell semmilyen fény éjszakára a babának! Meg kell tanítani,hogy vannak az éjszakák és vannak a nappalok,éjszaka aludni kell,de ha gond van,éhes,egyéb, akkor halvány fény,esetleg a tv fénye,elegendő.
3 lányom van,egyszer sem volt éjszakai fény. Ha felébredtek- de igazán,nem félálomban voltak!- akkor lett egy kislámpa felkapcsolva,de olyan is volt,hogy a tv-t kapcsoltam be,levettem a hangját,de az is előfordult,hogy a másik helységben kapcsoltam fel a lámpát,és annyi fény szűrődött be,hogy pont lássak,de ne kavarjam be a gyereket.
Ha így folytatod,akkor később fogod meginni a levét! Tudom,hogy nehéz nem felpattanni egyből! Én is felébredtem minden kis szusszanásra mindegyik gyermeknél,de meg kell tanulni csendben figyelni és hallgatni hogy mi lesz! Így kapsz majd később egy nyugodt,kiegyensúlyozott gyermeket! :-)
Mielőbbi felépülést a szülésből! Jó babázást és jó egészséget!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!