Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amiért jól élünk, már nem is...

Amiért jól élünk, már nem is lehetek jó anya?!

Figyelt kérdés

Eljött hozzánk az unokatestvérem délelőtt a kisfiával.

Beszélgettünk és elkezdte mesélni,hogy milyen nehéz neki otthon egész nap bezárva a kicsivel és hogy semmit nem tudnak csinálni.Mondtam neki,hogy teljesen megértem és erre rávágta,hogy dehogy értem én meg,én nem tudom,milyen nehéz anyának lenni,mert semmi gondom nincs a gyerekemmel,itthon semmi mást nem kell csinálnom,csak a lányommal lenni,szóval én inkább ne mutassam,hogy milyen nehéz nekem,mert nem is bírok el egyedül a lányommal(ezt szerintem arra értette,hogy van bébiszitterünk,de igazából nem tudom),nem is vagyok olyan,mint egy anya...

Tény,hogy jól élünk,de emiatt nem lehetek jó anya?!

Nagyon rosszul esett,hogy ilyeneket mondott,hiszen nem gondolom magam rossz anyának és ezt senki más sem mondta eddig.Elhiszem,hogy nehéz nekik,mert a férje külföldön van és sok gondjuk van,de nem rajtam kéne levezetni a feszültséget.

Ha ilyet mondanának nektek,akkor hogy reagálnátok rá?

2012. ápr. 17. 17:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a fáradtság ezt hozta ki belole. Meg van aki inkább visszautasitja a segitséget, csak hogy mártírkodhasson. Szerintem jól teszed ha megengedheted magadnak hogy segítséget fogadj és élsz is vele. nem értem sokan miért gondolják úgy, hogy jobb ha kínlódnak és egy véget nem érö rabszolgaságnak élik meg a dolgot, mindezt gyakran hangoztatva
2012. ápr. 17. 18:10
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

Azt gondolom, hogy irigykedik rád. Továbbá, hogy nincsen joga itt senkinek elszámoltatni téged és arról faggatni, miért nem te neveled a babádat.

Ne hagyd, hogy így bánjanak veled! Valójában minden anyuka szívesen venné a segítséget, akinek nincsen, és csak azok beszélhetnek veled csúnyábban, akik irigylik ezt. Nagyon is helyes, ha kettesben is vagy a férjeddel, és a magánéletedből is meg tudsz őrizni még valamit. Így tuti nem leszel sem keserű, sem depressziós.

Én teljesen egyedül, segítség nélkül nevelem a fiamat, aki már 3 éves, és piszok nehéz. Ha tehetném, fogadnék fel takarítókat és bébiszittert is, és egy percre nem gondolnám azt, hogy rossz anya vagyok. Ellenkezőleg. Úgyhogy légy erős és határozottan utasítsd el az ilyenfajta megjegyzéseket!

2012. ápr. 17. 18:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Látod,te még segíteni is szerettél volna,még az anyukáját is elutasítja,nem értem egyeseket olyan,mintha direkt csinálná,hogy panaszkodhasson,nem tudsz mit tenni,legközelebb ha ilyeneket mond,mond meg neki,hogy te legalább nem mártírkodsz,és neki is lenne segítsége ha nem taszítana el mindenkit magától, hátha észhez tér.
2012. ápr. 17. 18:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert ő ettől többnek érzi magát, segÍtség nem kell neki, de legalább elmondhatja, hogy ő milyen hős, mert egyedül csinálja. Peregjen le rólad, persze, hogy jó anya vagy.
2012. ápr. 17. 18:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Kidobtam volna, jöjjön vissza, ha jobb napja van.
2012. ápr. 17. 21:14
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen jó anya vagy,és őszintén bevallom,irigyellek picit,hogy van babysittered,én is olyan szívesen kimozdulnék néha,de nincs kire hagyni a gyerkőcöt.
2012. ápr. 17. 21:26
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
Hm.... Nem vagy szerintem sem rossz anya! A babysitter meg egy olyan kényes dolog itt Magyarországon amit a Magyar anyukák többsége elítél! Illetve elítéli az anyukát mert van neki! Én, ne érts félre amikor péntek este egyik barátunk megkérdi ki van a gyerekkel büszkén rávágom hogy a babysitter (öcsém barátnője aki 18 éves elvállalta ezt a szerepet) Van egy Club-unk és ott kell lennünk Péntekenként a kislány akkor jön hozzánk! Semmivel nem másabb ez mint ha a mami vigyáz rá! Hetente 3000 ft-ba mi szerencsére nem halunk bele és még így is azt hiszik rólunk hogy mert tehetősek vagyunk azért van ilyen flancra igényünk! Azt hogy jó anya vagyok e, majd én illetve a párom eldöntjük! Szerintem te is így gondolkodj :)
2012. ápr. 17. 22:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Mi is jól élünk nekem nem babysitterem van hanem heti egyszer takarítónőm. Nyugi én is kapok érte rendesen. Hogy én biztos sose főzök meg mosok, csak a körmöm lakkozom egész nap. Hát pont nem igaz, mert minden nap takarítok amennyit kell, de ennyi belefér anyagilag így péntek a kimenőnapom, amígy a gyerek is oviban van. Ennyi kell pedig legtobbszor csak meglátogatom ilyenkor anyukamat és beszélgetünk. Van egy pici babám is vele egész nap én vagyok ő jön velem szinte mindenhova. Azt is birom még hogy minket az oviban meg az utcában is kinéznek azért mert nem vagyunk nagyon barátkozósak, de ez csak azért van mert mi olyan jól megvagyunk négyesben, hogy minden napot szeretünk együtt tölteni, rengeteg mindent csinálunk a gyerekekkel a saját 4 falunkon belül, de azon kivül is. Még a saját igaz barátainkra sem jut annyi idő mint szeretnénk így nincs szükségem jópofizós ovibarátnőkre ez van. Persze mindenki szemében mi vagyunk a sznob "gazdagok".
2012. ápr. 17. 23:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Fúúúú utolsó, mi lányunk még csak 9 hónapos de valszeg ilyenek leszünk...... Ahogy olvastalak full mi voltunk....! Hi hi takaritónőm nincs még de majd beújítom :) babysitter az viszont igenis nem nagy flanc.....
2012. ápr. 17. 23:53
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanezt a hozzáállást tapasztalom, amikor normális ruhába öltözök. Az emberek úgy néznek rám.. szép kis anya, biztos még főzni sem tud.. stb.

Nem attól leszek jó háziasszony, feleség és anya, ha büdös zsíros koszos a hajam és úgy öltözök, mint "a többség". Olyan nevelést kaptam, hogy ha kilépek a házból, öltözzek fel szépen, mert NŐ vagyok!

8 hónapos kislányom van, egész nap vele vagyok, és nekem is jól jön, ha a férjem vele tud lenni addig, amíg egy fodrászhoz elmegyek egy hónapban egyszer, ami maximum két óra. Nagyiéknak még nagyon sok van a nyugdíjig, nem tudnak segíteni, pedig nagyon jó lenne, ha nem hatszor kellene a főzésbe is belefognom, vagy 10-szer nekiugrani a takarításnak. Mi meg vagyunk lőve.. mert szinteltolásos a ház, így nem az van, hogy beleteszem a gyereket a bébikompba és jön utánam.. egy nap ezerszer le- fel a lépcsőn...

2012. ápr. 18. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!