Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amiért jól élünk, már nem is...

Amiért jól élünk, már nem is lehetek jó anya?!

Figyelt kérdés

Eljött hozzánk az unokatestvérem délelőtt a kisfiával.

Beszélgettünk és elkezdte mesélni,hogy milyen nehéz neki otthon egész nap bezárva a kicsivel és hogy semmit nem tudnak csinálni.Mondtam neki,hogy teljesen megértem és erre rávágta,hogy dehogy értem én meg,én nem tudom,milyen nehéz anyának lenni,mert semmi gondom nincs a gyerekemmel,itthon semmi mást nem kell csinálnom,csak a lányommal lenni,szóval én inkább ne mutassam,hogy milyen nehéz nekem,mert nem is bírok el egyedül a lányommal(ezt szerintem arra értette,hogy van bébiszitterünk,de igazából nem tudom),nem is vagyok olyan,mint egy anya...

Tény,hogy jól élünk,de emiatt nem lehetek jó anya?!

Nagyon rosszul esett,hogy ilyeneket mondott,hiszen nem gondolom magam rossz anyának és ezt senki más sem mondta eddig.Elhiszem,hogy nehéz nekik,mert a férje külföldön van és sok gondjuk van,de nem rajtam kéne levezetni a feszültséget.

Ha ilyet mondanának nektek,akkor hogy reagálnátok rá?

2012. ápr. 17. 17:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
78%

De ettől még lehetsz jobb anya, de tény, hogy könnyebb annak, akinek ott a férje, anyósa, anyja, apja, bébiszittere, bejárónője, satöbbi.

Ne sértődj meg ezen, biztos rossz napja van az unokatesódnak. Ettől te még anya vagy és lehetsz jó anya, hogy van bébiszittered (feltételezem, nem egész nap vele van a lányod).

2012. ápr. 17. 17:38
 2/20 anonim ***** válasza:
20%
Felmerül a kérdés, hogy miért kell babysitter amúgy? Miért nem Te vagy a babáddal?
2012. ápr. 17. 17:39
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Az tény ha neki nincs ilyen segítsége ,, akkor sokkal nehezebb,, neked pedig ott van a bébiszitter ! De mondjuk te még ettől lehetsz jó anya!
2012. ápr. 17. 17:40
 4/20 A kérdező kommentje:

Elhiszem,hogy rossz napja van/volt,de régen sokkal jobban megvoltunk és sok mindenben segítettünk nekik,szóval nem értem,hogy miért pont engem kell piszkálnia.

Neki sem kötelező egész nap otthon lenni,elmehetnek sétálni vagy elmehetnek játszóházba vagy játszóterezni vagy esetlen a nagyszülőkhöz,mert tudom,hogy oda alig mennek.Az anyukája is mondta neki,hogy szívesen segít,amiben csak tud,de a lánya közölte vele,hogy nem szorul senki segítségére.

Akkor mégis mit akar?!

2012. ápr. 17. 17:44
 5/20 anonim ***** válasza:
29%

Második vagyok, nem válaszoltál a kérdésemre... :-)

Miért nem te gondozod a kisbabádat? Nehezedre esik tisztábatenni, vagy mi? Nem értem... Biztos megvan az oka, nem elítéllek, félre ne érts, csak így számomra nem igazán érthető miért kell a babysitter... :-)

34 hkm

2012. ápr. 17. 17:46
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

nekem az a meglátásom, hogy akinek sok segítsége van, bébiszittere, bejárónője vagy csak a nagyi sokat tud segíteni az sokkal jobb anya lehet, mivel ki van pihenve, nem annyira monoton, nem KELL mindent megoldania adott idő alatt.

most sok segítségem van, viszont míg kicsi volt a fiam semmi, férjemmel se találkoztunk hosszú hónapokig mert sokat dolgozott, komolyan, erőm nem volt már játszani a gyerekkel, azon járt mindig az agyam, hogy mit kell még csinálnom és mennyire kell sietnem.

most fele annyi dolgom van, férjem is itthon van heti 1 vagy 2 napot, ki tudok picit kapcsolódni, összehasonlíthatatlan :)

mondjuk én inkább a háztartást passzolom le mint a gyereket, de tényleg nagy segítség, hogy néha nem kell mosogatnom vagy porszívóznom :)))

2012. ápr. 17. 17:49
 7/20 A kérdező kommentje:
Nincs vele egész nap a bébiszitter,én vagyok a kislányunkkal napközben.De néha jó egy kicsit kiszabadulni itthonról,elmenni tornázni,vásárolni a barátnőimmel vagy a férjemmel valahová kettesben.Így legalább másokkal is jól megvan,nem csak velem és a párommal.
2012. ápr. 17. 17:54
 8/20 anonim ***** válasza:
83%
Kicsit off, de miért lenne rosszabb a babysitter, mint az, amikor pl a nagymama vigyáz a gyerekre? Az elv ugyanaz, a gyerek nincsen valamilyen okból az anyukával. Egy olyan ismerősöm botránkozott meg azon, hogy hívtam BS- t, akinek a gyerekére szinte minden nap több órát vigyáz valamelyik nagymama. Nálam meg csak egy rövid időszakról volt szó.
2012. ápr. 17. 18:05
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csupán a magyar mentalitást láthatta az unokatestvéreden,ha jól élsz akkor te rossz vagy biztos loptál,hazudtál csaltál,valamit nem úgy csinálsz ami a "trend" akkor felelőtlen rossz anya vagy stb,megy az irigykedés a rosszindulatú kritizálás.Mindenki magánügye,hogy hogyan él,van-e babyszittere,persze akinek van valamivel könnyebb az tény,mert ki tud kapcsolódni sűrűbben,többet tud pihenni,de ettől még szuper anya lehet.Bevallom nagyon örülnék ha férjemmel többet kapcsolódhatnánk ki,többet pihenhetnénk,fiam ráadásul mostanában nagyon hisztis teljesen elszívja minden energiánkat.Azt meg kell értened,hogy aki egésznap egyedül van a gyerekkel nincs segítsége annak nehezebb,de az unokatesód pedig magába nézhetne,hogy attól hogy van bébiszittered még nagyon jó anya lehetsz,lehet rossz napja volt,de ez inkább irigység.
2012. ápr. 17. 18:06
 10/20 A kérdező kommentje:

De nem is kéne egyedül lennie egész nap a fiával.Az anyukája mondta neki,hogy bármikor segít nagyon szívesen.De az unokatestvérem nem akarja,hogy segítsen neki.

Én is felajánlottam régebben,amikor depressziós volt kicsit,hogy vigyázok néha a gyerekére.Mondta,hogy minden oké vele,megvan egyedül is a picivel.

Hát akkor nem nagyon tudok vele mit csinálni...

2012. ápr. 17. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!