Azt hiszem figyelmetlen és sz@r anya vagyok! Olvastam, hogy összenőhet a kislányok hüvelynyílása, ezért tegnap megnéztem neki én is és hát bizony össze van nőve! Ennyire hogy lehetek figyelmetlen?
Eddig azt hittem, hogy nagyon körültekintően ápolom Kislányomat, de most nagyot csalódtam magamban. :-(
Ma viszem emiatt dokihoz, biztos nem fog megdicsérni! Főleg hogy 17 hónapos! Vajon mióta lehet így? Miért nem szólt erről bárki ennyi idő alatt vagy ezt nekem tudnom kellett volna? Akinek mondtam, még nem is hallott ilyenről!
Bocs, hogy hosszú lett, de ki kellett írnom magamból...
Nem vagy az...
Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk az első egy évben, ha vittem tanácsadásra a gyereket (lány), akkor a gyerekorvos megnézte a nemi szervét is.
Nálatok nem tette? Mert dolga lett volna legalább egyszer ránézni.
Biztos, hogy jól láttad? Persze nem vonom kétsége, amit írtál... Esetleg később is összenőhet, vagy már így születik valaki?
Majd írj, mi volt!
Hát pont ez az, hogy soha nem nézte meg és a védőnő sem! Bár a védőnő meg...na mindegy.
Tiszta ideg vagyok emiatt, mert az mondjuk nem érdekel, ha letolnak emiatt, de a Lányom biztos nem lesz boldog, ha szétválasztják neki! :-( Majd bőgünk együtt...
Amúgy én is abban bízom, hogy nagyon rosszul láttam!!! Ez az egy tartja bennem a lelket! Majd megírom mi volt!
Köszi a válaszokat!
Szia
nekem 3 lányom van. Az orvos nálunk mindig az 1 éves státsuznál megvizsgálta a nemiszervét is.
A 3. lányomnak van összenőve, de a doki szerint ritka az, hogy a nem megfelelő ápolásttól nő össze a hüvelynyílás, hiszen ez hormonális.
Nálunk a szeméremajkak normálisak, még a hüvelynyílás is, de a hüvelye, csak 1-2 mm, utána be van záródva.
Amúgy nyugodj meg, a gyermeknőgyászmondta, hogy nagyon sok eset csak a tinédzserkorban derül ki, tehát nem vagy rossz anya.
Keress egy lánykanőgyógyászt, beutaló nélkül lehet menni. Először hormonos kenőcsöt adnak, amivel minden nap kenni kell, utána ha nem oldódik,akkor akár sebészeti úton is feltárják.
Nálunk sajna a kenőcs nem vált be, ezért inkább úgy döntöttünk az orvossal, hogy majd, akkor nyitja ki, ha szobatiszta lesz, nehogy a seb begyulladjon a pelusban.
Amúgy ez ugyanolyan jelenség mint a fitymaszűkület vagy letapadás a kisfiúknál, de néha még az orvosok sem beszélnek róla a szülőknek.
Ráadásul úgy érzem, mintha ez az anyukáknál is tabutéma lenne.
Ezt találtam elsőnek:
Itt az van, hogy a popsitörlők és hámosító kenőcsök okozzák. Én sose kentem bele a punciba semmit. De este fürdéskor megnézem mi a helyzet.
Nekem fiam van, de talán itt olvastam róla még korábban. Meglepődtem, de annyival "elintéztem magamban", hogy a fiúknak a kukacával vannak gondok, ezek szerint a lányoknak is lehet.
Ettől egyáltalán nem vagy rossz anya, figyelmetlen sem, a dokinak kellett volna néznie, és ha ez olyan dolog lenne, ami nem történne meg ha Te ezt vagy azt nem úgy csinálsz, ahogy csinálod, BIZTOS, hogy tudtál volna róla!!
Akkor én is rossz anya lennék, mert nem tudom, hogy a fiamnak huzogassam e a kukacát, hogy ne tapadjon le, vagy ne, mert mindenki mást mond? Apára bízom, mert ő fürdeti, aztán majd megmondja a doki, mikor itt az ideje, hogy mi újság. Én nem látok rajta semmi rendellenességet, de azt sem látnám, ha lenne rajta.
Szóval emiatt nem aggódj, a doki nem fog semmi rosszat gondolni rólad, neki az a dolga, hogy a diagnózist felállítsa, orvosolja és válaszoljon a kérdéseidre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!