Szépen lassan elfogy a tejem, és már csak tápszerrel etetem a babámat, nagyon nagy bűntudatom vagy, pedig mindent megpróbáltam hogy legyen tejem! Attól még lehetek jó anya, ha 2 hónapos kislányomat tápszerrel etetem?
Szia!
Pont utánad sikerült feltennem szinte ugyanezt a kérdést!
Hasonló cipőben járunk!Én is rosszul érzem magam!
De lehetsz jó anya szerintem a gyereknek sokkal fontosabb,hogy érezzék szeressük őket!!
Szia! A gyerekorvosunk azt mondta nem jó anyukának kell lenni, hanem boldognak és kiegyensúlyozottnak. :) Akkor a babád is az lesz.
Ismerem az érzést, engem is nagyon megvisel, hogy nem elég a tejem, de azért próbálom túltenni magam rajta, hiszen ha én feszült vagyok, azt a kisfiam is megérzi.
Ugyanúgy szereted a babád továbbra is, ne legyen bűntudatod.
Ne viccelj! Hát persze, hogy jó anya vagy! Szereted, simogatod, puszilgatod, ölbe veszed, énekelsz neki, játszol vele, tudod, mikor mire van szüksége. Jó anya vagy, a babád biztosan tudja ezt! Sokat mosolyog rád, igaz?
Arról nem tehetsz, hogy így alakult.
Köszi csajok (anyuka társak) a biztatást! Az megnyugtat hogy más is járt már ilyen cipőben mint én!
De az én babám nagyon vidám és mosolygós , ő mit sem érez meg ebből a vívódásomból,de a lényeg az hogy szépen hízik és fejlődik!
Az első válaszolónak,ha van kedve írhat nekem privátba is, kíváncsi vagyok , hogy neki hogyan alakultak ki a dolgok!
Üdv
Szia!
Én is ebben a cipöben jártam.Semmi másra nem tudtam gondolni,csak azon aggodtam,lesz-e elegendö tej a következö etetésre.Ittam a teát,bogyókat szedtem,fejtem,és sirva adtam a pótlást,ha már nagyon muszály volt.Mindenütt azt olvassa az ember,hogy szinte mindenki képes a szoptatásra,nem tudtam elfogadni miért pont én nem.Hiszen a legjobbat akartam adni a picinek.Aztán egyszer csak tényleg beindult a tejecske a 6.hét után.Igaz elötte is csak alkalmanként kellett pótolni,de amint nem görcsöltem már rajta annyira,egyre több lett.Nincs egy gramm sem a melyhütöben,de mindig van amennyi Dávidnak kell.Ha érzem,hogy kevesebb valamiért,gyakrabban mellreteszem.Akármilyen kevés is,az utolsó csepphez is jusson hozzá.Azóta is gyönyörüen fejlödik,4 hónapos és 834o gramm a fiam.De a szoptatás csak egy része az anyaságnak,bár nagyon fontos,nekünk is a babának is,nem ezen múlik,hogy jó anya vagy-e.Ha mindent megteszel érte és mégsem sikerül, ne gyötrödj miatta,a babádnak igy is pótolhatatlan vagy.Hisz senki sem szereti ugy,mint te!
Nem ezen múlik! Mindig friss, meleg tápszert készítesz neki, nem igaz? Valamiért nem tudod a testedből táplálni, megesik. Ami igazán fontos hogy a LELKEDBŐL tápláld. Ez az, ami igazán számít. Ne emészd magad emiatt.
30 éves nő vagyok és nincs gyerekem (nem is lehet). Én így látom. Húgom a 3. gyerekét várja, soha nem tudott szoptatni, két gyereke nőtt fel tápszeren, szépek, okosak, jól tápláltak. Ne aggódj ;) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!