Rossz anya vagyok? Mindent megpróbáltam a pocifájás ellen, felveszem, vígasztalom a babám, mindenféle szereket kipróbáltam már de nem múlik el.
Mi is 3 hónapot küzdöttünk a hásfájással,tudom milyen rossz érzés , amikor sehogy sem tudsz segiteni bármennyire is akarnál.Azonban én soha nem tettem le amikor fájt neki a hasa.Szerintem kell a közelséged , az hogy vele legyél amikor fáj valamije.
Rossz anya nem vagy akkor nem irtál volna kérdést és biztos vagyok benne , hogy olyankor már minden húr szakad , amikor bele teszed a kiságyába mégis azt tanácsolom , de ez csak az én véleményem , hogy ne hagyd magára.
Simogasd a hasat, sokszor hosszu ideig is eltarthat. De ettol megnyugszanak, szerintem ez a legjobb megoldas ha tenyleg ugy faj szegenykenek. Figyelj arra, hogy az orajarassal megegyezo iranyba simogasd!!!
Ezt a baba masszazsnal is hasznaljak, nagyon fontos, biztos hogy segiteni fog!
Szia!
Nekünk is elejétől 4 hónapig fájt a hasa,semmi nem volt jó,viszont ha melegíted a pocit,az pillanatnyilag ugyan de csillapítja,próbáld ki!!
Sztem se tedd le olyankor,mert akkor még nagyobbb szüksége van rád.
Nem vagy rossz anya, mert próbálsz segíteni a babádon! De semmiképpen ne hagyd álomba sírni magát, főleg pocakfájás miatt!
Az én kisfiam 4 hónapos, és még mindig küzdünk a pocifájással, igaz, már nem olyan pokoli, mint az elején. Mi ezeket csináljuk: Infacol minden szopi előtt (éjszaka is), napközben 3 szopi után 1-1 ml gripe water. Ami segített még, hogy a hátára fektetem a kisfiam, odafekszem a lábához, és ő a lábait nekifeszíti a mellkasomnak (a mellem és a nyakam közti részre). Valamiért ez nálunk működik, kb. 10 perc, de jönnek a pukik folyamatosan, aztán a kaki is sikerül. Közben mindig mondogatom neki, hogy nyomjad babám! Az is jó szokott lenni, ha tornáztatod a kis lábát, fel kell nyomni a pocijához (biztosan ismered), amikor hagyja. És amit az előttem válaszoló írt, az a hasfájós tartás is nagyon jó, olyankor a kisfiam el is alszik, és nálunk is csak úgy működik, ha sétálunk vele.
Remélem, hamarosan elmúlik a babád hasfájása!
Szia!
Nekünk is volt ilyen időszak!Nem biztos hogy csak a pocija fáj hanem lehet hogy Te kellesz neki!Az is lehet hogy picit hisztes nekünk ha sír mindig azt hittük a hasa fáj aztán kiderült hogy keveset evett mert csak cicizett méred hogy mennyit eszik?Mennyi idős?Ha velveszed nyugszik?Folyamatosan sír?Mert a has fájás az rohamokba jön és olyankor húzza a lábát is!Remélem hamar rendeződik!Ha letezed se zhagyd magára esetleg lépj ki a látotereből de maradj kézközelbe!
Hasfájós tartást, poci simogatást, Infacolt, Gripe Watert, Mecsek Baby teát, lábtornát, mellkasra tett lábakat mi is próbáltunk már, néha sikerrel, néha nem. :) Én még két dolgot szoktam ezeken kívül: 1. a hátamra fekszem, a mellemre fektetem hason a babát, simogatom (szintén körkörösen) a hátát, együtt betakarózunk és én igyekszem nem elaludni. :) Ő meg egy idő után a közelségemtől megnyugszik. A hasa ugyan valszeg uúgy fáj, de az, h hason fekhet, hallgathatja a szívdobbanásaimat, a testem és a takaró melege, a hátán a meleg kezem, a simi, ... megnyugtatja, és álomba ringatja.
2. szintén hason fekve beleteszem a babakocsiba és tologatom a szobában ide-oda. Így is mindig elalszik. Közben halkan beszélek hozzá, h tudja, nincs egyedül a fájdalmában.
Most le fognak pontozni, de néha segít a cumi, attól is megnyugszik.
Üdv: szintén hasfájós babóca anyukája
Nálunk is 3hónap pokol volt.Se éjjel se nappal.de elúlt.
maszírozd,tegye´l meleget a hasa´ra,tedd a mellksodra.
Ne hagyd öt sírni sokáig......
Nem írtad,hogy mennyi idös a babád.Hány hetes??
Miket próbáltál??
eggymagos tasak??
Köményagos kre´m??Nálunk az vált be és a maszíroza´s.
Szia!
Próbáld meg szélcsövezni, hogy a szelek tudjanak távozni mert attol fáj neki a hasa.Nekünk bevált, pár hetes kora óta használjuk ha nem akarja elfogadni a kajcsit segítünk rajta, inkább mint a gyógyszerek!!!
4,5 hónapos baba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!