Anyukátokra vagy anyósotokra bízzátok szívesebben a babátokat? Miért?
Én sem anyukámra, sem anyósomra nem bízom szívesen a babánkat, inkább a férjemre. Rajtam kívül ő ismeri legjobban a kislányunkat és olyan nevelési elveket használ, amit én és nem olyanokat amiket 20-30 évvel ezelőtt használtak.
Írok egy példát: anyósom már azzal jön egy jó ideje, hogy ültetem úgy-e, meg adok neki csokit, sajtos spagettit, levest, üditőt stb. Miért nem használok bébikompot stb.
anyukáméktól mesze lakunk, de ő is néha-néha tesz fel ehhez hasonló kérdéseket. hiába magyarázom el nekik, hogy az akkor 6-7 hónapos babánknak mi a jó, csak néznek, hogy anno nem így volt.
A férjembe meg "beleneveltem" azokat a nevelési, etetési elveket, amelyeket jelen pillanatban a szakemberek javasolnak. Mivel a férjem "szót fogad", így rá szívesebben bízom, mint az idősebb generációra, akik más elveken neveltek és etettek anno minket.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, és anya - anyós közül kellene mégis választani, akkor anyukámat választanám, mert ő inkább meghallgat és nem okoskodik annyira, mint anyósom.
Anyukám már nem él sajnos, de míg élt, akkor is inkább anyósomra bíztam a fiamat. Anyukám egy órát sem volt kettesben a fiammal. Anyósom napokat is elvan vele.
Nagyon szerettem anyukámat, de sajnos alkoholista volt, azért nem bíztam rá a fiamat.
2 éves a lányom.
Anyukámra szívesebben bízom, de sajnos neki nincs annyi szabadideje, mint anyósomnak. Így kénytelen vagyok anyóst megkérni, hogy vigyázzon a gyerekre, ha valami dolgunk akad.
Egyébként jól megvagyunk, de a gyerek fenekét - ha bekakál - egyszerűen nem tudja normálisan kitörölni.
Mindig félig kakás, pirosra kicsípett puncival és popsival hozom haza tőle. :((
Pedig ő is felnevelt már 2 gyereket, ráadásul lánya is van...
Anyám tudja a dörgést, hogy mit-hogy szoktunk, így ha vele van, nem aggódom.
(Pedig anyósnak is el lett magyarázva, de úgy látszik, egyik fülén bement, a másikon meg kijött).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!