Anyukátokra vagy anyósotokra bízzátok szívesebben a babátokat? Miért?
Anyumra, ezerszer inkább.
Anyóssal rosszban vagyok, de ez nemcsak szubjektív megítélés, hanem objektív is. Van egynémely pszichés problémája sajnos.
Anyukámra.
Anyósom is nagyon lelkes, rendszeresen találkozik az unokáival (most született meg a 3.), de valahogy nem figyel eléggé a kicsi sajátosságaira, csinálja ahogy gondolja a dolgokat, rendszeresen alul-vagy túlöltözteti, szélben motoroztatja (többszöri kérésem ellenére is) stb. Ja, és állandóan rohangál meg kapkod a lakásban, a feszültsége átragad a fiamra is.
Anyukámra. Több oka is van:
a) anyósom már öreg, 74 éves
b) anyósom a gyereknevelésre sem emlékszik már, a lányommal csak babázni szeret, ha ütközik a sorozattal, van, amikor a sorozat élvez előnyt...
c) anyukám úgy szereti a lányomat, mintha az övé lenne, mégis tiszteletben tartja, amit kérek
d) fiatal, tehát még mászni is tud a gyerekkel
e) bátran megmondhatom, ha valami nem tetszik, anyósom még megsértődne...
f) anyu gyereknevelési elvei egyeznek az enyémmel
anyósomra, sokkal jobban odafigyel a babára
anyukám, inkább leül számítógépezni vagy tévézik, a gyerek meg sír
Szeretem anyukámat, de nem szívesen hagyom rá a babát
Anyukámra, mivel őt ismeri a gyerek és tudja mit hogy kell csinálni, gondolok pelenkázásra, etetésre.
Anyósomat nem ismeri a gyerek, néhányszor látta és sír ha ölben fogja, mert idegen számára. Amúgy sem bíznám rá, pláne hogy oda vigye magukhoz, nem megfelelőek a körülmények.
Anyósra ő közel van sajnos anuykámmal csak ritkán találkoznak de ha közel lenne is anyósra bíznám
1 nauykám elkényeztetei nagyon és utána a gyereknek lesz rosz hogy nem tudok egész nap vele lenni valakinek a háztartást is kell rendezni
2 anyósom is kényezteti de ő másképp inkább játszik vele másznka a földön, anyu inkább ölben játszik vele
Mindkettőjükre.Szerencsés vagyok:)Anyósék messze laknak,így rájuk nehezebb,de pl. nekem anyósom nem adna semmit kérdezés nélkül a gyereknek,anyu lazábban veszi ezeket a dolgokat,mivel kb. együtt élünk,de ha valamit szigorúan "tiltok",ő is tiszteletben tartja.
De alapvetően egyformán bízom mindkettejükben,és nyugodt szívvel hagyom rájuk a gyerkőcöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!