Mit tennél a helyemben?
Első vagyok.
Egy kisgyerekben ez nagyon megmarad.
egy történet a fiamról és a sógoromról.
Ott voltunk tesómékná. Sógorom sokat játszott fiammal, felizzitotta, a fiam belejött a játékba. Aztán a sógorom egyik percről a másikra be akarta fejezni a játékot. De a gyerekek nem tudják a nagy hévval folytatott játékot azonnal abbahagyni. Ezért adott neki egy pofont. Én felháborodtam, mert ha én nem ütöm meg a gyerekem, akkor máás se tegye. Nagyon rosszul esett el is mondtam, és mondtam, hogy most jobb ha egy darabig nem látjuk egymást. Aztán rá 1 évre meghalt a sógorom.
Amikor mondtam fiamnak, hogy meghalt a Géza, az első mondata ez volt :
-Legalább már nem ad több pofont.
Azt hittem fiam elfelejtette már régen és csak bennem él a pofon. De benne is. nem felejtett.
Mit tettem volna? Felállok, leverek neki 3 pofont nevelő célzattal, hogy még mi a f***omat képzel magáról, hogy az én gyerekemre kezet mer emelni????!!!! Majd közöltem volna, hogy kívül tágasabb, el lehet indulni haza!
Ő szoktatta úgymond rá erre, hát akkor viselje a következményeit, pláne, hogy most meg sem harapta, talán nem is akarta! 11 hós? Könyörgöm, paskolni se paskolja!!! Ne emeljen kezet rá! Még hogy a keresztanyja akar lenni. Pff... Bocsi, de engem amúgy is kiakasztanak az ilyen dolgok, nem hogy még más emelt rá kezet.
Úristen! Még a vérnyomásom is felszökött!!!!! Úgy rúgtam volna pofán és küldtem volna a "k"anyjába!!!!!!!!
Szegény kisfiad!!! Nem is értem, hogy, hogy bírtad ki, hogy nem estél neki??!!!!!!!
én sem voltam soha az a nagyszájú, odamondogatós tipus! Konfliktuskerülő vagyok alapból és azt mondtam bárki hibázhat, h megbánt engem vagy olyat mond, amivel megsért.. ENGEM.. na igen, de mióta megszületett a kislányom, azóta bennem van, ha bárki is akár egy rossz nézést mer rá vetni, akkor annak rendesen odamondom a véleményem és marhára nem zavar, ha ezzel megbántódik!!
Igazi anyatigrissé váltam :)
Szerintem jogos, ha az ember a gyerekét védi, főleg egy ilyen esetben! Ne érezd rosszul magad a történtek miatt, mert teljesen jogos lesz/lehetne/lett volna bármilyen reakció részedről és nekik minimum egy bocsánatkéréssel kellett volna elintézni a dolgot és mély laposkúszásban meghúzni magát. (Bár ez engem nem hatna meg és többet tényleg nem engedném a lakásomba).
Szóval ha a gyerekeinkről, picurkáinkról van szó, nem lehet ilyen és hasonló helyzetekben túlzásnak érezni semmilyen anyai reakciót!
Egyetértek a többiekkel. Milyen jogon pofozza fel a gyereked? Tök mindegy, hogy milyen erősségű az a pofon!
Ő hozzászoktatta a gyermeked egy olyan dologhoz, amihez nem kellett volna. Te még figyelmeztetted is. Mit vár???
Már ott rászóltam volna mikor elkezdte rángatni a beleakadt fogáról a pulóvert! Ne ő nevelje a gyereked, az a te dolgod és a férjedé. Nem ő az anyja!
Én biztosan visszaháláltam volna neki a pofont, csak hogy érezze a "törődést". Ő neveli a gyereked, te meg neveled őt. Ha neki van joga nevelni a gyereked, neked is van jogod őt nevelni.
A férjed mit szólt hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!