Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennél a helyemben?

Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés
Kisfiam 11 hónapos. Még nem volt foga, nagyon vicces volt a sogornőmnek, hogy harapdálta az arcát a fiam, amikor fájt a foga , ezen nagyokat kacagott a sogornőm, hiába figyelmeztettem többször hogy ez nem lesz annyira vicces, ha már van foga. Egy hónappal ezelött, odatartotta az arcát és megharapta a fiam. Volt már foga, én azonnal leszidtam érte ( a gyereket) egyébként tiltást megért szép szÓval is, mással nem csinálja a harapást. Ma meglátogatott a sogornőm és anyosom. A fiam odament a földön ülő sogornőmhöz, nem tudom, hogy akart e harapni, csak azt láttam, hogy a nagyon lyukacsos kötött puloverbe beakadt a gyerek foga és rángatja kifele a s. nőm, majd miután kiszabadította lekevert 3 pofont e gyereknek. Tény nem volt nagy, már csak azért sem, mert túl közel voltak egymáshoz, de hogy nevelő célzattal ütött az arcára az biztos. Te hogy reagálnál?
2012. márc. 29. 21:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Bocsánat kérés az nem volt! Sőt még én érezzem magam kellemetlenül, hogy szóvá mertem tenni!
2012. márc. 29. 22:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Egy kisgyerekben ez nagyon megmarad.

egy történet a fiamról és a sógoromról.

Ott voltunk tesómékná. Sógorom sokat játszott fiammal, felizzitotta, a fiam belejött a játékba. Aztán a sógorom egyik percről a másikra be akarta fejezni a játékot. De a gyerekek nem tudják a nagy hévval folytatott játékot azonnal abbahagyni. Ezért adott neki egy pofont. Én felháborodtam, mert ha én nem ütöm meg a gyerekem, akkor máás se tegye. Nagyon rosszul esett el is mondtam, és mondtam, hogy most jobb ha egy darabig nem látjuk egymást. Aztán rá 1 évre meghalt a sógorom.

Amikor mondtam fiamnak, hogy meghalt a Géza, az első mondata ez volt :

-Legalább már nem ad több pofont.

Azt hittem fiam elfelejtette már régen és csak bennem él a pofon. De benne is. nem felejtett.

2012. márc. 29. 22:11
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Mit tettem volna? Felállok, leverek neki 3 pofont nevelő célzattal, hogy még mi a f***omat képzel magáról, hogy az én gyerekemre kezet mer emelni????!!!! Majd közöltem volna, hogy kívül tágasabb, el lehet indulni haza!

Ő szoktatta úgymond rá erre, hát akkor viselje a következményeit, pláne, hogy most meg sem harapta, talán nem is akarta! 11 hós? Könyörgöm, paskolni se paskolja!!! Ne emeljen kezet rá! Még hogy a keresztanyja akar lenni. Pff... Bocsi, de engem amúgy is kiakasztanak az ilyen dolgok, nem hogy még más emelt rá kezet.

2012. márc. 29. 22:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Úristen! Még a vérnyomásom is felszökött!!!!! Úgy rúgtam volna pofán és küldtem volna a "k"anyjába!!!!!!!!

Szegény kisfiad!!! Nem is értem, hogy, hogy bírtad ki, hogy nem estél neki??!!!!!!!

2012. márc. 29. 22:24
 15/23 A kérdező kommentje:
Hogyhogy birtam ki? Mert nem vagyok normális. Más az én helyembe már rég be sem engedné őket. De én eddig a fiamat néztem, hogy attól, hogy mi enyhén szólva nem vagyunk jóban még, nem szakithatom el az apai rokonoktól. De ezek után nem tudom, hogy hogyan viszonyuljak hozzájuk!
2012. márc. 29. 22:34
 16/23 anonim ***** válasza:

én sem voltam soha az a nagyszájú, odamondogatós tipus! Konfliktuskerülő vagyok alapból és azt mondtam bárki hibázhat, h megbánt engem vagy olyat mond, amivel megsért.. ENGEM.. na igen, de mióta megszületett a kislányom, azóta bennem van, ha bárki is akár egy rossz nézést mer rá vetni, akkor annak rendesen odamondom a véleményem és marhára nem zavar, ha ezzel megbántódik!!

Igazi anyatigrissé váltam :)

Szerintem jogos, ha az ember a gyerekét védi, főleg egy ilyen esetben! Ne érezd rosszul magad a történtek miatt, mert teljesen jogos lesz/lehetne/lett volna bármilyen reakció részedről és nekik minimum egy bocsánatkéréssel kellett volna elintézni a dolgot és mély laposkúszásban meghúzni magát. (Bár ez engem nem hatna meg és többet tényleg nem engedném a lakásomba).

Szóval ha a gyerekeinkről, picurkáinkról van szó, nem lehet ilyen és hasonló helyzetekben túlzásnak érezni semmilyen anyai reakciót!

2012. márc. 30. 06:56
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Kezébe adtam volna a táskáját, kabátját és közöltem volna, remélem, hazatalál, de visszatalálnia ebben az évezredben nem szükséges.
2012. márc. 30. 07:29
 18/23 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok verekedős típus, még életemben nem ütöttem meg senkit, de ebben az esetben akkora pofont kapott volna ez a liba, hogy a fal adta volna a másikat!!!! Mégis mit képzel magáról, hogy kezet emel a Te gyermekedre! Az már csak hab a tortán, hogy végső soron ő bíztatta szegény picit. Egyik nap nevet rajta, másik nap ugyanazért megpofozza! Kerülne a kezem közé ez a suttyó! Megpofozni egy babát! Én a helyedben megmondanám, hogy kerüljön el jó messzire! B@sszus, de felidegesítettem magam!!!!
2012. márc. 30. 08:42
 19/23 anonim ***** válasza:

Egyetértek a többiekkel. Milyen jogon pofozza fel a gyereked? Tök mindegy, hogy milyen erősségű az a pofon!

Ő hozzászoktatta a gyermeked egy olyan dologhoz, amihez nem kellett volna. Te még figyelmeztetted is. Mit vár???

Már ott rászóltam volna mikor elkezdte rángatni a beleakadt fogáról a pulóvert! Ne ő nevelje a gyereked, az a te dolgod és a férjedé. Nem ő az anyja!

Én biztosan visszaháláltam volna neki a pofont, csak hogy érezze a "törődést". Ő neveli a gyereked, te meg neveled őt. Ha neki van joga nevelni a gyereked, neked is van jogod őt nevelni.

A férjed mit szólt hozzá?

2012. márc. 30. 08:49
 20/23 anonim ***** válasza:
Még valami: más gyerekét (akárhány éves is!!) akkor se ütöm meg, ha amúgy abszolút jogosnak érzem. Nem még hogy egy kisbabát....
2012. márc. 30. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!