Mit tennél? Bőv. Lent
Én a lazábbat választanám. Gondolom a doki megtanulta amit, a védőnő meg tapasztalta hogy az élet nem olyan mint a könyvek.
Mozgásban remélem nem korlátozol már semmit, enni meg védőnő szerint:)
Csinálj úgy mindent ahogy érzed, ahogy súgja az a bizonyos anyai ösztön. .Ha elakadsz kérj inkább olyantól tanácsot, akiben megbízol (én pl.anyumtól kértem)
persze hallgasd meg a védőnőt,meg a dokit, de hát minden gyerek más és te érzed mi a legjobb a babádnak
Szabadon lehet orvost váltani. Ha túl óvatosnak érzed a gyerekorvost, nyugodtan kereshetsz egy másikat.
Mozgást nem is értem, hogy hogyan lehet korlátozni?! Ne engedd neki, hogy másszon? :)
Hozzátáplálásról meg ahány embert megkérdezel, annyi félét fog mondani. Nagyjából két-három évente új irányelveket adnak ki.... ARANYKÖZÉPÚT... és óvatosan az új ételekkel, aztán ha nincs baja tőle, lehet bátrabban.
(persze nem az allergizáló dolgokról beszélek, azzal szerintem jobb várni.)
Ha az orvosod egy tapasztalt gyermekorvos én azt tanácsolnám, hogy inkább benne bízz meg. Gondolom ha a védőnőd azt tanácsolná, hogy adj a gyerekednek tejpépet nyugodtan, az orvosod pedig azt, hogy nem akkor nem mondanád az orvosnak, hogy már pedig te adni fogod még ha adod is végül. Ebből olyan problémáid viszont lehetnek, hogy ha éppen beteg és kezeli és közben a gyereked mégis kiütéses lesz a tejérzékenységtől úgy vagy bevallód, hogy mégis adtál vagy félrekezelheti újjabb tünetnek vélve. Ez egy elég mondvacsinált feltételezés volt, de remélem a lényeget sikerült leszűrni.
Tehát mindaddig amíg a gyerekorvosod kezeli a lányosat addig mindenről kell tájékoztatnod és segíteni is csak úgy tud, ha te a gyerek otthoni kezelésében patner vagy. Nem tudhatod, hogy éppen valamit mit miért kell pont úgy tenned ahogyan ő azt elmondja. Az orvos látja mindig a gyermekedet miközben alaposan megvizsgálja. A védőnőd igazából csak iránytadóként kell venned. Ő látott sok babát szaladni korukat megcáfolva és feküdni is. Ezt az orvos is ugyan így. De csak ő az aki egészségügyileg tapasztaltabb. A legtöbb védőnők sajnos furcsa tanácsokat is osztogatnak (hagyd sírni a pár napos babát....stb).
Ők inkább nevelési útmutatóként kérj majd tanácsot, hogy ha sír szerinte mi használna vagy ha hisztizik mivel próbáld leszoktatni. De egészségügyi téren az orvosra hallgass. 6 hónaposan étkezésben egyáltalán nem vagytok lemaradva. Igazából ekkor kéne elkezdenie minden babának a kóstolgatást (vagy még később) ahoz, hogy ne legyenek pszihés evészavarai és hasonlóak (túl kiskorban sír a gyerek és édes gyümölcsöt kap mert még kezdetnek csak azt eszi----később összekötheti hogy ha bánatos habzsoljon...nemrég volt egy ismeretterjesztő erröl). Az allergizáló ételeket pedig még körültekintőbben kell kezelni. A tápszeres babáknál sokan korábban elkezdik. Persze már bebizonyították a kutatók, hogy rosszúl teszik. De mindenki máshogyan ajánlja és teszi. Ahágy táblázat az ételekről annyi variáció... Inkább válaszd ki a legbiztonságosabbat minthogy kockáztass. Ha a babád kér még akkor adj neki, nem kell elvenni. De ha nem ő kéri nem kell eröltetni. A hozzátáplálásnak az a célja, hogy a már nem kielégítő anyatej vagy alternatív helyettesítők helyére bevezessük az új ételeket. De addig amíg ő jóllakik a tejjel és nincs igénye más táplálékra addig nem lemaradott egy fél éves baba. Úgy ahogyan egy baba lehet fejlettebb mert nem olvassa a könyveket épp ugyan úgy lehet, hogy még nem érez kedvet, mivel nem olvassa a könyeveket... Beszéld meg az orvosoddal. Ha valamit szeretnél bevezetni kérd ki a tanácsát. De ha azt, mondja, hogy nem javasolja...ez esetben érveket fog felhozni aminek tudatában talán átlátod majd jobban. ilyenkor nyugodtan hivatkozz a védőnődre, hogy ő mondta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!