Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennél:vállalnád az...

Mit tennél:vállalnád az esetleges túl nagy súlycsökkenést és/vagy besárgulást és maradnál még +1 (max 2) napot a babával kórházban, vagy adnál szopik után neki víz-pótlást a cumiból?

Figyelt kérdés

Más mód nincsen,csak cumiból adhatom.

Csecsemős rámparancsolt.

Pedig eleinte eldöntöttem,vizet se adok csak cicit és legfőképp nem cumiból.

2012. jan. 12. 22:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
53%

ha a csecsemős azt mondja adjak neki akkor adok. ő ért hozzá.

én babám cukros vizet kapott a kórházban mert nekem terhes cukrom volt és leesett szegénykémnek a cukra szülés után. nem tudom, én a hülye elveimért nem kockáztatnék, sőt minden elvem meghalt a szülőszobán :D

2012. jan. 12. 22:10
 2/21 anonim ***** válasza:
64%
Miféle csecsemos mondta hogy víz kell?? Ha sárgul akkor soksok anyatej kell és minél több napfény nem víz.ez nem szokott választás kérdése lenni ha maradni kell akkor úgy is kék fényt kapna ha meg mehet haza akkor nem kell víz. Ezt nem ránézésre hanem vérből állApitjak meg jobb helyeken.
2012. jan. 12. 22:13
 3/21 anonim ***** válasza:
36%

Igaz nekünk nem a kórházban volt gondunk, hanem 2 hónaposan fogyott 2 hét alatt 1 kilót a drasztikus bukásai miatt. Mi sok mindent kipróbáltunk és nagyon tartottam magam attól a 'módszertől', amit a kórházban az orvosok, nővérkék a 80-as módszernek neveztek. Aztán rákérdeztem, hogy mégis mi az?! Majd hoztak nekem egy hozzátáplálási táblázatot.

Az elvem alapból az volt, hogy min. 6 hónap. Akkor pedig a szívem döntött és egyértelmű volt, hogy elkezdem. Orvosi és védőnői felügyelet mellett szép lassan vissza hízta az egy kilót és azóta minden rendben van.

Egyébként iszonyatos, hogy milyen dolgokat/elveket félre tudok dobni azért, hogy a lányomnak semmi baja ne legyen vagy ami vele kapcsolatos jó legyen.

A lányom a mindenem. Leírhatatlan szeretetet érzek iránta és teljesen egyértelmű, hogy bármit megteszek azért, hogy vele minden rendben legyen!

2012. jan. 12. 22:17
 4/21 anonim ***** válasza:
87%

Fiam is kapott cukros vizet + tápszert is (ugyancsak alacsony vércukorszint miatt). Én nagyon hálás voltam a nővéreknek.

Fiam most 10 hónapos, azóta sem látott tápszert!

....és nekem is sok elméletem megdőlt már, sokmindennel kapcsolatban :)

2012. jan. 12. 22:17
 5/21 anonim ***** válasza:
57%
A víz nem mumus. :) Én is adtam neki a kórházban, mégis 7 hónapja szopizik már, 5 hónapig csak anyatejes volt. Amíg be nem lövell a tejed, nem baj, ha vizet adsz neki. Utána már úgy sem igényli majd, mert a tejcsi finomabb. :)
2012. jan. 12. 22:18
 6/21 anonim ***** válasza:
21%

Szia! Ezt ne egy csecsemős nővér döntse már el!!!!

Szerintem is csak szoptass nyugodtan, ne stresszelj, mert árt a tejképződésnek is. Amúgy a cukros víz csak kitágítja a gyomrát, s még a végre beinduló tejed sem lesz elég a Picinek.A sima vízzel akkora baj nincs, meg csak néhány babát zavar meg a cumi, ha rákap a cicizésre, hidd el, enni fog. (DE ha nagyon zavar, vegyetek egy medelás kis poharat, abban is adhatod, meg fogsz lepődni, milyen ügyesen isznak pohárból). A lényeg, nyugi, legyen úgy, ahogy Nektek a legjobb. Orvos

2012. jan. 12. 22:19
 7/21 anonim ***** válasza:
JA, a terhességi cukorbeteg anyuka babája teljesen más téma. Neki MUSZÁJ volt kapni a babának, hogy ne legyen rosszul. Nálad ez "csak" a sárgulás miatt muszáj. Szóval hasznos az a tanács is, csak nem ide vág...
2012. jan. 12. 22:21
 8/21 anonim ***** válasza:

a lányom császáros volt, mellre születés után 14órával tehettem, amíg ott voltunk, gyakran tettem mellre de cumiból kapott vmi löttyöt is amikor órákig sírt.

Mindezek ellenére rendesen belövellt a tejem 3.napra, nem lett cumizavaros, szépen szopizott, több mint 1kilót hízott az első 4hét alatt.

Bízz a csecsemősökben és próbáld napfényre tenni gyakori szoptatás mellett.

2012. jan. 12. 22:29
 9/21 anonim ***** válasza:
73%
Nem értem nekem mindkét babám tUlelte az első három napot elOtejjel mar ha volt mert én nem éreztem de rendületlenül tettem őket Mellre és vártam. Ok szinte végi aludtak életük első napjait nem volt uvoltes mindkettő sárgan jött haza egy korty vizet se kaptak és elmúlt gond nélkül napra tettem őket ablak alatt aludtak és sűrűn szopiztak
2012. jan. 12. 22:42
 10/21 Kerria ***** válasza:
73%

Az én történetem:

2760 grammal született kislányom, elkezdett súlyt veszteni (normális), majd besárgult, így betették kék fényre. Másnap kérdeztem hazamehetünk-e, jobban van e már. Mondták megvizsgálja a doki. Később visszahozták a kék fénnyel együtt. Mondom a csecsemős nővérnek, akkor ezek szerint maradunk. Megtorpant és azt kérdezte, mindenképp haza akarok menni?

A válaszom természetesen az volt, hogy ha meggyógyult a kislányom csak akkor. Így maradtunk még egy napot, lánykám kigyógyult a sárgaságból.

Kevés tejem volt, így mellé hozzátáplálást kapott tápszerből, de vizet nem kapott, legalábbis nem tudok róla. Amikor csak lehetett szoptatnom kellett, és ha nem volt elég, akkor kellett kérnem tápszert.

Válasz:

- mindenképp maradj a kórházban, inkább ott sárguljon be, és gyógyítsák meg, minthogy mikor hazamész utána legyen gond

- én úgy tudom nem kell víz, pláne ha van anyatej, akkor csak minél többet kell szopiztatni.

2012. jan. 12. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!