Mit tennél:vállalnád az esetleges túl nagy súlycsökkenést és/vagy besárgulást és maradnál még +1 (max 2) napot a babával kórházban, vagy adnál szopik után neki víz-pótlást a cumiból?
Más mód nincsen,csak cumiból adhatom.
Csecsemős rámparancsolt.
Pedig eleinte eldöntöttem,vizet se adok csak cicit és legfőképp nem cumiból.
En azt vettem ki a kerdesbol, hogy a baba meg nem sarga. A viz pedig azert kell, hogy ne is sarguljon be.
Hidd el kedves kerdezo, hogy a csecsemos tudja a dolgat, evek ota tapasztalatbol osztogatja a tanacsokat. Rola biztosan tudhatod, hogy szakember. Itt mi anyukak (es "orvosok") nem ismerjuk a pontos helyzeteteket, nem tanultuk, tapasztaltuk ki az apro fortelyokat, de meg egy orvos sem tudna neked pontos korismeret nelkul 100%-ig hasznos tanacsot adni. A viz nem mumus, de az sem nagy gond, ha besargul a baba.
Az én lányom is besárgult a kórházban. (Bababarát kórház)
Az szopizásokhoz - és közben is - költögetni kellett, mert egyből bealudt. Szopizni sem tudott rendesen, napokig kínlódtunk még itthon is.
Nekem azt tanácsolta a csecsemős, hogy fejjek, és pohárból itassam, (hozott be kávés poharat), cumisüveget látni nem akart! Emellett hozott még pluszban jó édes (szinte szirup volt, úgy ragadt) teát, azt is oda kellett adnom a lányomnak.
Végül hazaengedtek minket, pedig sárga volt a csajos.
Itthon még vagy 2 hónapig az volt, de elmúlt magától!
És hiába akartam cumisüvegből vizet adni neki, nem tudott inni belőle, de pohárból sem kellett neki.
Az anyatejes babák lassabban tisztulnak!
Mit tennék a helyedben? Maradnék a kórházban, hiszen ott nyugodtabb lennék, mert "jó" helyen van.
Vitess be poharat, és adj neki vizet abból, ha nem akarod a cumishoz szoktatni.
Kitartás! Hamarosan otthon lesztek! :)
A mi történetünk: Kislányom 2770 grammal született, besárgult a kórházban, folyamatosan mellre volt téve, de tejem nem volt, kezelték kék fénnyel és infúzióval, bababarát kórház lévén tilos volt a tápszer, tea, víz, minden, ami nem anyatej. Ellenőrizték a bilirubin értékét, mely szépen csökkent a kezelés hatására, így ugyan 1 nappal később, de haza engedtek. Itthon is folyamatosan mellre volt téve, de tejem továbbra sem volt, pedig szedtem mindenféle csodaszert és ittam a teát, amit a védőnő és az orvos javasolt, próbáltam mellszívóval is, de semmi. A kislányom egyre aluszékonyabb lett, alig tudtam felkelteni (sárgaság miatt), és itthon is tovább fogyott 2500 gramm volt akkor már. 1 hetes volt, mikor megbeszéltem a kórházzal, hogy visszamegyünk, mert valami nincs rendben, épp indultunk volna, mikor nem tudtam felébreszteni, azt sem tudtam él e még. Leírhatatlanul szörnyű érzés volt, mikor az 1 hetes tündérkémmel szirénázó mentő száguldott a kórházba.:( Kiderült, hogy kritikus határra emelkedett a bilirubin szintje, mivel nem jutott megfelelő táplálékhoz és folyadékhoz. Rögtön bekötötték az infúziót és vártuk, hogyan reagál, megússzuk e a vérátömlesztést. Hála az égnek szépen csökkent a sárgasága és rendben lett, azóta már 1,5 éves egészséges nagylány.:)
Ez lett az eredménye a nagy anyatej pártiságnak, és lehet nyugodtan lepontozni, de én ezt nagyon felelőtlen dolognak tartom. Fontos az anyatej, de nem mindenáron. Mindent megtettem,hogy tudjam szoptatni, mégsem tudtam, nyilván ebben szerepet játszott az 1 hetes korában átélt sokk is. A másodiknál már okosabb leszek, ha tiltják is fogok adni neki minimum vizet, de inkább tápszert. Lehet, hogy szüksége lesz rá 5 napig és utána ha tudom szoptatni nyilván elhagyom. De SOHA nem akarom átélni, mint az elsővel. Lehet, hogy egyedi az esetem, nem tudom, de talán ez is egy tanúságos történet.
A fentiek alapján a válaszom, igen, adnék neki pótlást mindenképp, aztán ha beindul a tej, elhagynám. Valószínűleg nem véletlenül mondják a csecsemősök sem.
A vízet nem a besárgulás miatt adják nekem azt mondták azért kell itatni vízzel is h ha nincs tej mert ugye az cukros víz és ne essen le a cukor szintje és a vére ne sűrűsödjön be!!
PL. én fél év szültem én minden szopi után azt adtam nem tápszert ..a mellettem lévő meg semmit nem adott neki és besűrűsödött a baba vére sárga is lett.. és akkor mondták a csecsemősök ezt h sok vizet itasson vele
Nekem is besárgult a lányom,és maradnunk kellett egy plusz napot.Szoptattam közben mert volt tejem (bár akkor már nehezen ment,mert alig lehetett felébreszteni,és ha fel is tudták csipkedni ( :( ) akkor is felsírt és már aludt is :( cukros vizet tuti kapott,de szerintem tápszert is,bár nem kötötték az orromra (nem bababarát kórház)
És igen,adnék neki bármit amit javasolnak ha attól jobban lesz.Nem hiszem,hogy egy kis cukrosvízből,vagy egyszer egy adag tápszertől baja lenne.
22:17 vagyok.
Én most annyira elképedtem, hogy orvos kollégát moderáltattam - soha nem tettem még ilyet....
A szakma és a nők szégyene!!!!
Üdv: egy mentőtiszt (ezzel sem kérkedtem még soha)
Az en hozzaszolasaimat is kivettek :D
Tenyleg ne haragudj kedves kerdezo a kis maganvita miatt.
18-as hozzászóló, ezt nem értem:
"Az en hozzaszolasaimat is kivettek :D "
Kérdező:
Hogy álltok, hogy vagytok, lehet valamit tudni?
Szép napot!
Köszönöm a válaszokat.
Jól vagyunk, lett tej is bőven, és kapott vizet is szopik után nem sokat.
Nem haragudtam meg senkire,csak még a kórházban vagyunk, és nem tudok netezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!