Mit tennél, ha idegenek tennének gonosz megjegyzést a boltban, utcán hisztiző gyerekedre?
Úgy visszaszólnék,hogy elsüllyedne szégyenében!
Nekem a Tescoban szóltak be,hogy szegény gyerekem meg fog izzadni,mert nagyon beöltöztettem,le kéne vetkőztetni-nem volt rajta sapka,levettem róla a kabátot,és kint még hideg volt-én meg megmondtam,hogy nem kéne beleszólni,szerintem maga meg borotválja le a szakállát,mert így beleragad a sok ételmaradék(jó hosszú szakálla volt),majd továbbmentem.de már többször beleszóltak a dolgomban,ha kedvesebb volt a beleszólás kedvesebben válaszoltam,de ha olyan "ki ha én nem" tipusú,mindig nagyra kerekedett a szemük a válaszomtól.De már nagyon elegem van azokból akik folyton a másikkal foglakoznak.
Nekem sem szóltak még be. Ezek nagyon frappáns vissza szólások!!! Nagyon tetszenek!!:-DD
"Hátrafordultam , mondom: oké,akkor te kifizeted helyettem addig a barátnőd meg elpakol én meg felveszem a fiamat, megdumáltuk? "
"nem kéne beleszólni,szerintem maga meg borotválja le a szakállát,mert így beleragad a sok ételmaradék(jó hosszú szakálla volt)"
Én higgadtabban kezelem az ilyen atrocitásokat. A minek neked a cumi, miért ül ekkora gyerek babakocsiban megjegyzésekre mosolygok egyet, mintha viccnek vettem volna.
Komolyabb beszólást egyszer kaptam. Fiatal lány reklamált, hogy miért szállok fel a metróra ikerbabakocsival, amikor úgyis kevés a hely. Nem is kellett válaszolnom, 3-an ugrottak rá, és leosztották.
Amúgy igazi hisztire gondolsz, ami olyan 2 éves kor körül kezdődik? Mert azzal meg úgy vagyok, hogy fölösleges bármit mondani. Akinek van gyereke, úgyis tudja, akinek meg nincs, annak hiába is magyaráznád.
A végére pedig egy kis Tesco-s sztori. Csak ott éppen én szóltam be. Megfigyeltem, hogy a kényelmesen tágas családi parkolóhelyekre jellemzően batár, sötétített üvegű monstrumokkal állnak be, gyerek meg sehol. Én meg tojózhatok a szűk helyen a dupla kocsival. Egy alkalommal pont megállt egy dög terepjáró, kipottyant belőle két kigyúrt fickó. Pittyentettek a távirányítóval és indultak befelé. Én meg utánuk szóltam, hogy elnézést, a gyereket a kocsiban felejtették.
A szakállas sztorihoz szeretnék valamit hozzáfűzni.
Azt gondolom, az emberek többsége nem rosszindulatból tesz megjegyzéseket. Persze kivétel, amikor reklamál, mert ordít a gyerek, mert az ilyen tényleg "gonosz" hozzáállás.
De sokan viccelnek a cumival, babakocsival, és sokan csak segíteni akarnak azzal, hogy próbálják kitalálni, miért sír a gyerek, és igyekeznek segíteni. Hogy miért teszik? Mert a babák látványa nem hagyja hidegenm az embereket, és így próbálnak kontaktust teremteni. Csak a mostani világ annyira túlfeszített, hogy az anyukák hajlamosak azonnal felkapni a vizet, nem akarok rá kitérni, hogy mért.
És szerintem bizony bántó és rosszindulatú dolog olyan hangnemben visszaszólni, mint a szakállas eset, vagy a 120 éve hogyan csinálta válasz. Miért kell leforrázni azt, aki hozzánk szól? És tényleg ne a valóban bántó megjegyzésekre gondoljatok.
Nyugodtan pontozzatok le, csak annyit kérek, hogy nézzetek egy picit magatokba, és gondoljátok végig, hogy lehetne ezt másként is csinálni.
Konkrétan az volt a bűne, hogy szerinte túlöltöztetted a gyereket?
Ha ezen kiakadsz, nem tudom hogyan reagálhatsz arra, ha tényleg bántanak.
De te tudod, én nem szeretek ennyire rozsomák üzemmódban élni :-)
annyit még hozzátennék,hogy kaptam már pár kedvesebb megjegyzést is,és egy idő után sok..de te biztosan tökéletes vagy...neked még nem mondták biztos,hogy "gyereknek minek gyerek,vagy vagy 15-16 éves és már gyereket csináltál szép"
csak mert fiatalabbnak nézek ki a koromnál kaptam egy-két szép megjegyzést idősebbektől....ne akard megtudni milyen jó érzés..na befejeztem a vitát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!