Tehet egy orvos ilyen felelőtlen megjegyzést?
Egyáltalán nem csoda hogy 3 órányi ülés után valami más után nézett a kicsi fiad.
Ne is foglalkozz vele. a doki elmehet a ...
2011. máj. 30. 09:42
Manapság egy gyerekre nagyon könnyen rásütik, hogy hiperaktív, holott csupán azért, mert nagyobb a mozgásigénye, vagy kevesebb igénye van a pihenésre, még nem lesz hiperaktív. Annak egyéb ismérvei is vannak (figyelemzavar, stb.). Ezt főleg egy neurológus tudhatná. Ha viccnek szánta, annak sem túl jó...
Kedves első, nem kötelező válaszolni. Itt arról van szó, hogy egy anyukának rosszul esett, amit az orvos odavágott. Én megértem.
2011. máj. 30. 09:45
na nálunk ez minden napos olyan bunkók,hogy na.múltkor kórházban voltam mi az Örsre visszük a kicsit neurológiára és az apuka vitte.apa sok mindent nem tudott mondani csak vitte a papírokat de vissza kellett vinni mire a doktor nő hát így kár volt vissza hozni a gyereket.fölösleges volt.na én azóta nem találkoztam vele de majd megyünk na majd elmagyarázom neki mi a fölösleges.ezek azt hiszik,hogy mindent meg engedhetnek maguknak.
2011. máj. 30. 09:52
Azért egy orvos tisztában van vele, hogy mi az a hiperaktivitás. Nem önmagában abból ítélt, ahogy a gyerke akkor viselkedett, hanem abból is, hogy te elismerted, a gyerek mindig is ilyen volt. Ezenkívül vannak olyan jelek is, amiket egy átlagember nem ismer fel, de egy orvosnak egyértelmű jelzés.
Nem értem mi volt a felelőtlen a megjegyzésében, max elhamarkodottnak vagy túlzónak lehetne mondani.
2011. máj. 30. 10:04
Szerintem se ez az elintézési módja.Tapintatot tanulhatna!
2011. máj. 30. 10:10
Szerintem egynémely neurológus elég furán viselkedik. Mi lassú mozgásfejlődés miatt jártunk nála, 1,5 évesen először. Egyből pszichológushoz akart küldeni, mert a gyerek nyűgös volt, és sírt is, mire bejutottunk, másrészt eleve álmos volt.. Hiába mondtam, nem érdekelte.... Olyan érzésem volt, hogy aza nő mindetudónak és mindenhatónak képzeli magát... Vááááá. Ha ránk tette volna a hiperaktívos megjegyzést, valószínűleg én is "felháborodtam" volna. Egyébként meg szerintem abban az intézményben valószínűleg tudják az ott dolgozók, hogy annál az orvosnaál minden gyerek "hiper", aki nem a sarokban ül csendben..... Szóval ők biztos nem értették félre :)
2011. máj. 30. 10:16
Hát,hogy is viselkedhetne egy 2,5 éves gyerkőc?Hát persze,hogy eleven,mint mindegyik.Örülj neki!!!!!!!!
Az orvosról meg az a véleményem,aki azon a pályán dolgozik,nem is normális.
Ismerek egy pár ilyet s mindnek van valami beütése.
2011. máj. 30. 10:33
8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat!! valószínűleg máshogy fogadtam volna, ha a doktor úr egy alapos kivizsgálás után állít fel ilyen diagnózist a fiamról, hogy hiperaktív!! akkor elfogadnám az állítását. de nem hiszem, hogy ránézésről megállapítható ez a betegség. valamint azt olvastam, hogy 5-6 éves kor alatt igen nehezen lehet megállapítani. kisfiunk születése óta egy eleven, aktív gyerek, pontosan mint mi :) nem is számítottunk másra :) utána olvastam azóta a "tüneteknek" egyiket sem tudnám a fiamnál rámondani, hogy igen, Ő ilyen!!... hát nem tudom, minden esetre mehetünk vissza 3 hónap múlva. a férjem azt mondta, akkor majd Ő viszi :)
Kedves Kérdező! Ne bosszankodj, lehet, hogy a neurológusok közt több a bunkó, mert sajnos mi is kifogtunk egyet anno. 5 óra várakozás után felvett bennünket osztályra alvászavar miatt, majd 3 napig senki rá sem nézett a gyerekre, mindössze egy vérvétel és egy EEG volt. Harmadnap láttam újra először a doktornőt, aki bejött és ezt mondta: nem tudják, miért nem alszik a gyerek (7 hónapos volt, éjszaka 10-14x ébredt, nappal nem is aludt), de örüljek neki, hogy nem epilepsziás. Mondtam, örülök, de ettől most aludni fog? Erre ő: ha zavarja, hogy sír, tegye át egy másik szobába és húzza rá az ajtót, és ne menjen be reggelig, majd megunja a gyerek. Erre csak annyit kérdeztem, hogy: van magának gyereke? Mire ő: nincs. Mondtam neki: szerencsére...
2011. máj. 31. 09:09
10/10 A kérdező kommentje:
kedves utolsó... hát Nektek sem a kedvesebb fajtából jutott... remélem, tényleg csak egy "vicc" volt a részéről, bár nekem nagyon nem volt az!! augusztusban megyünk vissza ellenőrzésre, akkor majd rákérdezek.
köszönöm még egyszer mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések: