Miért vagyok ilyen gonosz anyuka?
Figyelj, ebből így nem derül ki, hogy neked mi a problémád. Más örülne neki, de nagyon, ha a nagyszülők homokozót vennének az unokának.
Másfelől mindenki beszélhet hülyeséget. Ők azt állítják, hogy féltékenyen szeretik, te meg azt mondod, hogy zavar, hogy túlságosan szeretik őt. Hidd el, egyik sem hangzik jobban, az ő szövegüket meg azt se tudjuk, milyen kontextusban hangzott el.
Röviden: 8 napot ki lehet bírni, szeretik őt és egy gyereknek joga van a nagyszüleihez, ez a boldog gyerekkor része. Szóval vegyél nagy levegőt és próbálj meg jó pofát vágni, bármi is a bajod a mélyben.
Valamiért irritálnak az anyósodék.(PONT)Talán azt érzed, hogy ki akarják sajátítani. Engem is irritál az anyósom. Szabályosan féltem tőle a pici lányom. Én tudni vélem az okot: egyszer elmesélte, hogy ennyi idős volt, mint én, amikor elvetette a babáját, mert már idősnek érezte magát, meg már 10 éves volt a fia, és egyébbként is akkor ment vissza dolgozni. Ahogy elmondta ezeket józanul, én azt éreztem, hogy szívtelen, hogy egy percig se gondolt rá, hogy megtartsa, hogy sose sajnálta...szóval írtózattal töltött el.
Aztán amikor szőóbakerült, hogy babát vállalunk(3 év házaság után)nagyon meglepődött. Amikor megtudta, hogy lányunk lesz azt mondta: nem szereti a lányokat, ő a fiúkat szereti, jobb lenne, ha fiú lenne!
Ja és meg gyakran mondja, hogy olyan fiús kislány, meg a haját is fiusan szereti.
Szóval én tudom az okát, miért irritál a rajongása a lányom iránt, aki egyetlen unoka, mert ugye egyetlen fia van. De azért még soha nem vett semmiféle ajándékot neki, pedig már 13 hós). Sajnos együtt lakunk. Reggel mikor kimegyek a hálóból, már kérdezi az unokát, és nem törődik vele, hogy esetleg még mi is csak ébredezünk, bekukucskál, gyakran betelepszik a nagyszobába, néha a hálóba is unoka ürügyén, aztán van, hogy csak a tévét bámulja, még fel is hangosítja. Senkinek nem kívánom azt az érzést ami eltölt.
Most elutazott 5 napra,(2-szor az 5 év alatt), tehát most élvezem az otthonunk.
Nincs gond azzal, hogy így szeretik, inkább örülj neki.
Én nem látok ebben hibát, abban sem, ahogy megfogalmazták.
Úgyis ritkán látják az unokát, ne nehezítsd meg számukra, hadd legyen nekik pár boldog napjuk a gyerekeddel.
Szerintem enyhén szólva hisztis vagy, kérdező. Ha az én anyósom várná így a rég nem látott unokáját, összetenném a két kezemet. Nálunk az anyósom nem sokat törődik a gyerekekkel, meg tudom számolni egy kezemen, hányszor látta az unokáit (a lányom hároméves lesz, a fiam 10 hós). Nálunk anyuék kényeztetik így a gyerekeimet, én is, a párom is boldogok vagyunk miatta, mert nagyon jó érzés, ha a gyerekeinket mások is imádják, ráadásul nagyon nagy szüksége van egy gyereknek a nagyszülőkre. Nekem is kényeztető, szerető nagyszüleim voltak, nyugodjanak békében, rengeteget kaptam tőlük anyagi, erkölcsi és érzelmi téren is, boldog vagyok, hogy ők voltak nekem és sokáig velünk lehettek.
Szerintem gondold át ezt a dolgot, örülj, hogy szeretik, várják a gyerekedet és használd ki a lehetőséget, ha a kicsi megszereti a nagyszülőket, akár pár órát vigyáznak is rá, addig ti csinálhattok valamit kettesben a férjeddel. Szerintem ez szuper dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!