Akinek nem issza meg a vizet a gyereke az mit iszik?
Nekem 100%-os almalevet ivott a lányom fele alma fele víz.
SAjnos mi úgy jártunk, hogy kórházba kerültünk egy betegséggel, ahol azt mondták, ha nem iszik meg ennyit és ennyit, akkor infúzióra kötik (ekkor 15 hónapos volt). Ezt nem akartam, és így a feles almalevet kapta, mert abból fogyott a mennyiség. 5 napig voltunk bent, de úgy megszokta, hogy után semmi mást nem fogadott el sajnos. Ráadásul a kishúga meg "eltanulta tőle".
DE! Nyáron kánikulában illetve utazáskor azért lassan vissza tudtam vezetni a vizet is. Az óvoda sokat segített ebben is. Most 4,5 éves, és egész jól megy, néha "csak vizet" kér, bár ez ritka. Azért haladunk, még ha lassan is...
Márpedig van olyan, hogy nem issza a vizet!!!!
Bírom, mikor valaki elkezd okoskodni... Minden gyerek más!
Az én lányom pl. másfél éves koráig csak az őszilevet volt hajlandó meginni. Természetesen hígítottam vízzel, de túlságosan azt sem lehetett, mert akkor már nem itta meg. (3 hós korától orvosi javaslatra kapta az őszilevet, kaki gondok miatt).
Próbáltam, hogy csak vizet adok neki, majd megissza, ha szomjas lesz. Hát nem! Inkább nem ivott. Még a fejét is elfordította. Ja, és a teát sem itta meg, tehát nem a cukorra ment a gyerek!
A másfél év alatt persze többször próbálkoztam a vízzel, sikertelenül. Aztán egyik nap csoda történt.
Ismét bepróbálkoztam, és elkezdte inni. Na attól a naptól kezdve csak azt kap. Illetve reggelenként már megissza a teát is, meg napközben elkortyolgatja, de leginkább vizet iszik, azt kér.
Kedves Kérdező! Bocs, ha hosszú voltam, de bepörgetett az egyik "kedves" válaszoló!
Esetleg próbálkozz folyamatosan a vízzel, hátha hasonlóan cselekszik majd a Te gyerkőcöd is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!