Van itt olyan aki a gyereke 1 éves kora előtt adott tejet?
Hát én konkrétan tejet magában nem adtam.De 8 hónapos korától a spenótba már rendes tejet raktam, csináltam tejbegrízt, tejberizst.Konkrét indíttatásom nem volt, egyszerűen mivel nincs tejallergiás a családban, úgy gondoltam nem lehet gond, és nem is lett.Mikor 1 éves lett akkor már nagyon nem akarta a tápszert, ilyen 40ml-ert ivott meg reggel és este, amíg elég kevés, ezért elkezdtem vizezett tejet adni neki, amiből már megivott újra 200 ml-ert.Aztán szép lassan csökkentettem a víz mennyiségét a tejben, és most már simán tejet iszik reggeli és vacsora mellé.Egyébként 13 hónapos múlt.
Igazából a vitaminok miatt adtam a tápszert 1 éves koráig, most, hogy tejet iszik, így még 1 hónapig adok neki multivitaminos Cebiont.Utána elvileg jön a jó idő, és nem kell félni annyira a betegségektől.
Én 5 hós korátol bolti tejet adtam!Felföztem jól és ugy!
Nekem a védőnő mondta mert minden tápszert kibukott!sSemmi baja nem lett töle!
Már 5 éves és erős vasgyuró kis gyerek lett belőle! :)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves Utolsó!
Bár az én lányom még nem kapott tejet (10 hónapos) én nagyon nem értek vele egyet amit fentebb írtál.Én azt gondolom azért lesz annyi allergiás mert túlféltjük manapság a gyerekeket,nem találkozik a szervezetük bizonyos anyagokkal,emiatt mikor később megismeri,szinte sokként reagál rá.Az meg egyenesen szédítés,hogy majd felnőttkorban lesz tőle baja.Mert ez egyszerűen butaság!Akkor ha valakinek 20-30 évesen baja lesz,hibáztassa a szüleit?Na!Most érted...amúgy meg annyi információ van már,annyi ellentétes vélemény,.hogy az ember nem tudja már mivel tesz jót,vagy árt a gyerekének...
Mindenkinek ment a zöld kéz!
Kedves kérdező!
Teljesen egyet értek veled!Ez a tej dolog kicsit túl van lihegve!!!De most gondoljunk már bele, ha azt mondják, hogy nem lesz a babának baja a tejtől, akkor mi lenne a tápszergyártó cégekkel???Akkor nem vennék meg a 2-4 ezres tápszert a gyerekeknek, hanem a 300Ft-os bolti tejet választanák.Az oké, ha a családban van tejérzékeny, mert akkor örökölhető, de egyébként szerintem ez az egész csak manipuláció!
Köszönöm az újabb válaszokat!
Nos igen,a tápszergyártóknak hatalmas biznisz ez,meg a tejitalok is amiket 1-2-3 évesekre gyártanak.Nekem amúgy a védőnőm is mondta,hogy az egész csak üzlet (bár ő is 1 évtől javasolja a tejet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!