Erre ti hogy reagálnátok?
A férjem unokahúga 16éves. A hétvégén eljött meglátogatni minket, és együtt pelenkáztunk. Csengettek, montam neki, hogy mindjárt jövünk, beengedjük a szomszéd nénit. Erre ő mondta, hogy ne vigyem ki magammal a babát, majd ő vigyáz addig rá, olyan jó vele játszani (13hós). Mire visszaértem, már csak egy koppanást hallottam, és a nagy sírást. Berohantam, a pici a földön üvöltött, a csajszi pedig akkor ugrott oda hozzá.
Hívták telefonon, és amíg telefonált a drágám legurult a pólyázóról. Kb. 120cm magas. Bevittük az ügyeletre, hála isten az ijedtségen kívül más baj nem történt. De nem tudom hogy kezeljem ezt a dolgot. Egyátalán, hogy mit mondjak a lánynak, ijedtségemben nagyon csúnyán leszúrtam, amit nem is bánok. Nagyon felelőtlen volt. De kell ebből nagy patáriát csapni, vagy előfordul? Ti mit szólnátok hozzá? Egyetértetek vele, hogy többet nem hagyom vele kettesben? Ennyi idősen már lehetne ennyi felelősségtudata.. :(
Igazából tapasztalata van neki, mert az egyik testvére 4, a másik 1,5 éves. De nem is ez itt a lényeg. Tény és való, hogy előfordulnak ilyen dolgok, és valahol mind2en hibásak vagyunk. Most ért haza a férjem, megbeszéltük, hogy nem szekáljuk többet, ő sem tud mást tenni, mint megbánja és legközelebb jobban figyel. Csak nekem tényleg olyan természetes volt, hogy 2percre ráhagyhatom, hiszen van, amikor egyszerre 2 picire vigyáz. Na mind1, a lényeg, hogy a picinek semmi baja.
Köszi a válaszokat, csajok :)
Az egyik barátnőm párja nagyon fiatal, nincs gyereke de ért hozzájuk.Altatta, etette, pelenkázta és fürdette is már a lányomat.Ezért dobtam el majdnem az agyam kb két hete.
Jöttek hozzánk és a lányom bekakilt.A srác felajánlotta, hogy tisztába teszi.Mondom oké, ahogy gondolod.(Megbíztam benne, csinált már ilyet.)
A probléma ott kezdődött, hogy a gyerekszobában szónyegpadló van, a srácon cipő.Ott álltunk mellette ketten, de ő nem adta egyikünknek sem a gyereket, hogy fogjuk meg amíg leveszi a cipőjét.Úgy ahogy volt cipőstül lábujjhegyen betrappolt a szobába a gyerek játszószőnyegén át(első rossz pont), letette a gyereket a pelenkázóra (80 cm magas) és visszaött az ajtóhoz cipőt levenni, miközben ketten kiabáltunk vele, hogy ekkora gyereket nem hagyunk egyedül a pelenkázón!
Erre ő:"Jól van már, sietek!".
Na akkor nagyon felment bennem a pumpa, persze oda is rohantam a gyerekhez akinek szerencsére eszébe sem jutott moccanni sem.
De nagyon nagyot csalódtam és biztos, hogy mégegyszer nem engedek meg egy ilyen gikszert a gyerekemmel az fix.Ha belegondolok, mekkorát eshetett volna onnan fejjel, hát rosszul is vagyok a gondolattól is.
Ezt csak azért meséltem el, hogy néha felelősségteljes emberek is viselkedhetnek felelőtlen módon.
Biztos, hogy a lány megbánta a dolgot és nem gondolta volna, hogy ez lesz belőle.Valószínűleg a testvérei kicsit nyugodtabb természetűek a te babádnál, mert két gyerek sem egyforma ugyebár.Ugyanakkor (bár nem akarom elmélyíteni a lelkiismeret furdalásod)te is szólhattál volna neki, hogy le ne vegye a szemét a gyerekről!
Bizonyára tanult az esetből, de elbeszélgetni nem árt vele.És ne vonjátok meg 100%-ban a gyerekfelügyeletet tőle, de törekedjetek rá, hogy a babátok a lehető legnagyobb biztonságban legyen mellette, mondjuk a szőnyegen és akkor nem lehet nagy baj:)
14 hós kiscsaj anyuja
Most őszintén,tegyétek a szivetekre a kezeteket.A jelenlétetekben esett már le agyerek ágyról,kanapéról stb? Akkor titeket sem kéne többet a gyerek közelébe engedni gondolom.
Nem azt mondom,hogy nem hibázott ,fiygelhetett volna jobban de ez van,nem lett semmi baja a gyereknek.Nem szoktam hisztériákat csapni iylen helyzetben,a lényeg,hogy nem történt baj
Bárkivel megeshet a baleset, úgy veletek, mint a szüleitekkel, ismerősökkel, vagy egy 16 éves gyerekkel. Nem azon múlik, hogy annak van-e kistesója vagy nincs. Hogy lehet olyat írni, hogy milyen anya lesz az ilyen? Könyörgöm, egy 16 éves kamasz lányról beszélünk! Nem lett semmi baja a picinek, hibázott, persze, de bűnhődjön emiatt élete végéig, mert elkövetett egy hibát? Ti soha nem hibáztok/hibáztatok? Mindent tökéletesen csináltok? A gyerekeitek gondolom soha nem ütik be magukat a jelenlétetekben, mert mindenre annyira odafigyeltek, ugye? Az óvodában az óvónénik is biztos vigyázzállásban állnak a mászóka mellett, nehogy leessenek a gyerekek és beüssék magukat. Láttatok már olyan gyereket, aki életében nem ütötte be úgy tisztességesen magát? 1-2 kék-zöld folt és horzsolás megesik. Persze, vigyázni kell rájuk, és nem jó, hogy ilyen magasságból esett, de nem történt szerencsére semmi baj, el lehet felejteni. Lesz még 1-2 esése akarva-akaratlanul, ez benne van a pakliban.
Lehet lepontozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!