Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Erre ti hogy reagálnátok?

Erre ti hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés

A férjem unokahúga 16éves. A hétvégén eljött meglátogatni minket, és együtt pelenkáztunk. Csengettek, montam neki, hogy mindjárt jövünk, beengedjük a szomszéd nénit. Erre ő mondta, hogy ne vigyem ki magammal a babát, majd ő vigyáz addig rá, olyan jó vele játszani (13hós). Mire visszaértem, már csak egy koppanást hallottam, és a nagy sírást. Berohantam, a pici a földön üvöltött, a csajszi pedig akkor ugrott oda hozzá.

Hívták telefonon, és amíg telefonált a drágám legurult a pólyázóról. Kb. 120cm magas. Bevittük az ügyeletre, hála isten az ijedtségen kívül más baj nem történt. De nem tudom hogy kezeljem ezt a dolgot. Egyátalán, hogy mit mondjak a lánynak, ijedtségemben nagyon csúnyán leszúrtam, amit nem is bánok. Nagyon felelőtlen volt. De kell ebből nagy patáriát csapni, vagy előfordul? Ti mit szólnátok hozzá? Egyetértetek vele, hogy többet nem hagyom vele kettesben? Ennyi idősen már lehetne ennyi felelősségtudata.. :(

2012. márc. 12. 13:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
32%

Sajnos mi is emberből vagyunk, megértelek.

Soha többé ne hagyd egyedül vele, ez picit a te hibád is volt, ne haragudj hogy mondom, de persze te is a magad fejével gondolkodsz, hogyan gondolhattad volna, hogy otthagyja, ő egy felelőtlen kamasz. Örülök, hogy nem lett baj a picivel.

Az biztos, hogy én többé rá sem bírnék nézni a lányra, még a saját vérrokonomra sem. Az érzéseknek ugye nem lehet parancsolni, azt nem lehet tudatosan.

És ha nagyobb baj van?

Tanulság neked is, hogy jobban kell vigyáznod, vagy legalábbis másképpen.

Egyszer velünk is elborult egy kisasztal, én akkor még mást sem hibáztathattam, jelen voltam, mégis megtörtént. Azóta jobban felkészült vagyok,óvatosabb.

2012. márc. 12. 13:43
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Én is ezen gondolkoztam, hogy akkor megkapta a leszúrást, most már felesleges ezzel piszkálni. Neki is kellemetlen és szerintem ő is bánja már. A férjem ma még mindenképp beszélni akar vele, nem fejmosást, csak megbeszélni a dolgokat, de a szülőket nem vonjuk bele. De kezdem úgy érezni, hogy valójában nem is ő a hibás. Ki kellett volna magammal vinni a kicsit, nem rábízni egy másik gyerekre. Nagyon rossz érzsé :(

Mégegyszer köszi mindenkinek :)

2012. márc. 12. 13:45
 13/27 anonim ***** válasza:
71%
10/12-es! Talán azért lett lepontozva, mert ilyen stílusban beszél arról a 16 éves gyerekről, közben ő is hagyja leesni a gyereket az ágyról. "Csak" 20 centiről "1-szer 2szer" "de vele még ilyen nem fordult elő". Érdekes :D
2012. márc. 12. 13:52
 14/27 anonim ***** válasza:
Bocsánat elírtam a számot, de tudja kinek írtam.
2012. márc. 12. 13:54
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem csapnék már nagyobb patáliát, de azért nonszensz, hogy egy 16 éves ennyire hülye legyen. Főleg hogy pár percről volt szó, és direkt ő kérte hogy vigyázhasson rá.
2012. márc. 12. 14:04
 16/27 anonim ***** válasza:
52%
írtam azt a választ, ami le lett pontozva. Igen, sosem fordult elő olyan, hogy a telefonom (vagy bármi más) fontosabb legyen, mint a gyerekem. Sosem hagytam magára a pelenkázón. De senki sem tökéletes, azért írtam, hogy előfordulhatnak kisebb balesetek. Hisz kinek a gyereke nem gurult le az ágyról, vagy vett a szájába kavicsot? (hiába a tökéletes figyelem)
2012. márc. 12. 14:06
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fogalma nem volt róla, hogy a kicsi egy pillanat alatt fordul egyet, és már le is eshet, ezért résen kell lenni. Nem tudhatta, hacsak nincs kistestvére.

Én 26 voltam, mikor megszületett a fiam, mindig figyeltem rá, vigyáztam, talán túlságosan is. Kb. 6 hónapos volt, amikor egyszer feküdt a franciaágyon, ott játszottam vele. Vele foglalkoztam, nem mással. Még csak félre sem néztem. Dobott egyet magán, és már az ágy szélén volt, onnan meg mire egyáltalán utána tudtam nyúlni, szépen legurult. Semmi baja nem lett szerencsére.

Azt, hogy a pelenkázón a babáról egy pillanatra sem veszi le az ember a kezét, biztos nem tudta ez a lány. Ő is biztosan nagyon megijedt, és megtanulta a dolgot. Én már nem hoznám szóba többet egyáltalán az esetet.

2012. márc. 12. 14:20
 18/27 anonim ***** válasza:
59%

16 évesen nem gyerek,és sokkal több figyelemmel kéne legye,főleg,hogy Ő kérte hadd vigyázzon rá.

Az öcsémre 12 évesen felügyeltem,sétálni vittem,pelenkáztam,de soha nem esett baja,egy karcolás se volt soha rajta.Az egész felelőség tudat,ennyi.Nem kell azért lepontozni mert,alkalmatlannak titulálok egy olyan nőt aki már akár a saját gyerekét is dajkálhaná.És ez nem az anyuka felelősége,hogy a gyereke leesett a polyázoról,hanem a kedves 16 évesé,akinek hirtelen sokkal fontosabb volt a telefonálgatás mint egy kisgyermek felügyelete kettő percre,amit Ő saját maga akart.Nem mondom azt,hogy a fejét leüvöltöttem volna,csak nagyon kedvesen elmontam volna neki a gyerekemtől 2 méteres távolságon kívül maradjon ezentul,mert kárt tesz benne:D

2012. márc. 12. 14:21
 19/27 anonim ***** válasza:
47%

Én akkor is rettentően ki voltam akadva és megijedve, amikor a konyhába mentem ki és a férjemre bíztam a picit. Akkor kezdett el forogni, de még eléggé ritkásan, és hallottam a puffanást. Legurult az ágyról, a párom csak egy pillanatra nem figyelt oda. Semmi baja nem lett szerencsére, de innentől többet nem vette le róla a szemét, azóta sem volt semmi baj, még hasonló sem.

Megértelek, hogy rászóltál, teljesen jogos volt, fel nem foghatom, hogy 16 évesen ennyire felelőtlen legyen valaki! A mi lányunkra úgy havonta 1-szer szokott vigyázni két barátunk, az egyikük 18 múlt, a másik 16. Soha semmi nem történt még, bár az első alkalommal kész listát írtam nekik, mire kell figyelni. :D

Egy fő, ahogy írtad, többet ne hagyd vele együtt, és jobb inkább elővigyázatosnak lenni, ha bárkire is hagyod, inkább elmondani, mire figyeljen, mert sajnos nem kortól függenek a dolgok. Anyósom is volt, hogy a lányunkat leültette, amikor még nem tudott stabilan ülni, aztán meg elfordult valamiért. Persze, hogy picikém eldőlt, és nagyot koppant...pedig anyósom két gyereket felnevelt már.

2012. márc. 12. 14:25
 20/27 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon megijedtem volna, de egyben saját magamat is felelőssé tettem volna a történtekért. Elvégre ő csak egy 16 éves lány, akinek nincs tapasztalata a csecsemőgondozás terén, és egy baba, főleg egy 13 hónapos már nagyon gyorsan mozog, elég csak egy másodpercre elfordulni, és már nem is ott van, ahol hagyta az ember.

Szerintem nincs értelme tovább szekálni a lányt, mert visszacsinálni úgysem tudja. Biztos, hogy ő is sajnálja, ami történt, maximum megígérni tudja, hogy legközelebb jobban figyel, ezen kívül mit csináljon még? Akassza fel magát?

Én inkább azon gondolkoznék, hogy nem kéne-e kiiktatni ennyi idősen az ilyen magas pelenkázót, mert hasonló balesetek a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhatnak ahogy egyre mozgékonyabb lesz a baba. És azt is átgondolnám, hogy _én_ mit csináltam rosszul, amiért ez az egész bekövetkezett, és hogy lehet a jövőben elkerülni az ilyet.

2012. márc. 12. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!