Pici babánál mi számít rossz körülménynek?
Arra gondolok én hogy a gyámügy vagy védőnő mikor tudnák elvenni a szüleitől a saját gyereküket? Milyen rossz körülmény kellene ahhoz? Egyáltalán mi számít rossz körülménynek?
Leírom miért kérdezem ezt és akik nem tudnak normális választ adni azok inkább ne is írjanak köszönöm.
Tehát van egy 7 hónapos kisfiam(nő vagyok). Anyukámmal,apukámmal és a 9 éves testvéremmel lakunk egy másfél szobás szolgálati lakásba(házfelügyelői lakás). Tehát így vagyunk 5-en. Csak anyukám dolgozik. De ígyis mindenünk meg van. A fiam apjával együtt vagyunk, csak ő nem itt lakik velünk mert nem akarjuk azt hogy anyukám még őt is el tartsa. Azt szeretnénk megoldani mivel albérletbe nem akarunk és nem is tudnánk menni hogy kiköltözzek a párom családjához ahol ő is lakik. Ott rosszabbak a körülmények ez igaz, de akkor is mindene meglenne a gyerekünknek. Az övéjük saját ház, kertes ház.A miénk ugye szolgálati bérház. Arra lennék kiváncsi hogy ha úgy döntünk hogy elköltözünk oda a páromékhoz ahol rosszabb körülmények vannak mint itt nálunk akkor a gyámügy vagy egyéb hatóságnak nem lesz kifogása? Vagy ha például anyukám szólna mondjuk a gyámügynek, mert igazábol nem nagyon akarja hogy itt haggyuk őt. Csak normális válaszokat kérek.Fontos lenne.
Ez a helyzet valóban nem megfelelő egy kisbaba számára. Napközben többször kell aludnia, szopiznia - ezekhez nyugalom kell.
Arról nem is beszélve, hogy nézik az egy főre jutó jövedelmet.....
Ne kockáztass, maradj anyukádéknál. Ja, hogy az a család hogy anya+apa+baba együtt él? Erre előbb kellett volna gondolni....
Ha a párodnak lesz rendes munkája és/vagy te is elmész dolgozni, akkor mehettek albérletbe. Addig én kihúznám anyukáméknál: mert ha nem is a legjobb, mit a gyerek kaphat, de két rossz közül a kisebbik :-(
én úgy tudom, hogy van min. négyzetméter/fő.
na most el nem tudom képzelni, hogy egy 2 szobás házba 16 ember beszorítva kiadja ezt a számot.
mert a melléképület nem számítható be lakásként, tehát hiába 3-4 ember egy másik helyiségbe lakik, akkor is csak azzal a két szobával számolnak.
amúgy ilyenkor nem elveszi a gyámügy, hanem anyukádnak adják vissza... szóval ördögi kör.
megkérdezhetem, hogy miért vállaltatok babát ha nincs hol laknotok?
én amúgy előbb mennék anyaotthonba mint 16 emberrel együtt éljek.
környékünkön van egy putri laktelep és különbül élnek! ha nincs hely, felhúznak még egy putrit de nem nyomorognak 16-18an két szobába!!!
belegondoltál, milyen ennyi emberhez alkalmazkodni? mikor tudod fürdetni a babádat? mikor van csönd, hogy nyugodtan tudjon aludni? és ha ennyi ember nem dolgozik akkor miből fizettek rezsit és ételt miből vesztek? mert gondolom nem a 35.000.-ból élnétek 18-an :S
minden rosszindulat nélkül, engem most sokkoltál, mi most nagyon rossz anyagi helyzetben vagyunk mert lejárt a gyedem de csak szeptembertől mehet oviba a fiam, havi 90-100.000Ft.-ból élünk hárman, de át kell értékelnem, ez tök jó :S
Elgondolkodtam, hogy én mit csinálnék egy ilyen helyzetben. Itt kilátás sincs, hogy jobb lesz, én szociális alapon kérném, hogy vegyék fel bölcsibe a gyermekemet, és munkát keresnék. Ha csak gyes és családi van, az apuka pedig alkalmi munkákat tud vagy akar csak vállalni, akkor sajnos nem lehet azt mondani, hogy a gyereknek megvan mindene. Az egyedüli dolgozó édesanyára sem lehet a végtelenségig támaszkodni, ha a férjét és a 9 éves gyerekét kell eltartania a pénzből, amit keres. Őszintén szólva nekem nem lenne bőr a képemen még saját magamat és az én gyerekemet is eltartatni vele. Ennyi bőrt nem lehet lehúzni egy emberről. Arra törekednék, hogy a párom és én is dolgozzunk, hogy tovább tudjunk lépni egy albérletbe.
A kérdésedre válaszolva, szerintem rossz körülménynek számít egy pici babánál, ha 6-an alszanak egy helyiségben és 12-en laknak egy olyan lakásban, ahol kényelmesen mondjuk 4 ember férne el. Nem csak azt kellene nézni, hogy a gyámügy mikor lép, mert ők sokszor sokkal többet eltűrnek, hanem a baba igényeit és szükségleteit. És a babának szüksége van a nyugodt körülményekre. Én ezt nézném, és maradnék ott ahol vagyunk, más megoldást keresve, hogy hogyan költözhetnénk össze egy családnak.
Ne haragudj, de szerintem egy ilyen lakasbeosztas/szobaszam es ennyi ember egy rakason nem szamit kielegito eletternek. Szerintem ezt is bitosan figyelembe veszik...
Mi kulfoldon elunk, egy hat szobas, harom szintes, ket furdoszobas hazat berlunk es kiadunk negy szobat, kettot tartunk meg magunknak. Ez a ketto egy szinten van, kozvetlenul a foldszinten, ez a szint csak a mienk a kerttel egyutt. Negyen vagyunk, ket gyerek plusz a ferjem es en.
Rajtunk kivul a masik ket szinten 7 felnott es egy gyermek el, minden szobara csak ket ember jut, a furdoszoba sincs tulterhelve, a haz hatalmas, tiszta es rendes. Az altalad leirt zsufoltsagot a mi hazunk meg messzirol sem kozeliti es most jon a lenyeg: ennek ellenere meg igy is neha egnek all a hajam, hogy mennyien vagyunk, hogy napjaban 2000szer nyilik a bejarati ajto, hogy 30 par cipo van az eloterben, hogy 20 level jon nap, mint nap, sorolhatnam.
De igazabol egy szavam sem lehet, mert mi tenyleg szeparaltan vagyunk, sot, van kulon gyerekszoba, van privat eletunk maximalisan, van, hogy egesz nap nem vagyok egy legterben a tobbiekkel.
Hidd el: hiaba vagysz csaladi eletre (ami teljesen ertheto) ilyen korulmenyek mellet, ekkora zsufoltsagban egyszeruen nem tudnatok csaladi eletet elni. Egesz nap, ejjel-nappal ott lennetek egymas hegyen-hatan. Ez szerintem minden, csak nem kielegito eletkorulmeny.
Érdekes hogy nem reagál a válaszoloó?
Elkondolkodtál ezen?a döntésedre kiváncsi lennék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!