Volt valakinek olyan, hogy csak anyatejes babája rossz evő volt?
Kislányom ilyen. Már teljesen kész vagyok.
1 éves
4250gr-al született, most 8,5kg!!!!!
Orvos nem aggódik, én nagyon. holnap is újból viszem, alig eszik, hozzátáplálás nagyon nem ment, jelenleg is max 100gr-ot eszik/étkezés.
Nem is hízik, néha fogy, ááááááááá!!!!!!!!
Most két hete adok tápszert neki, elválasztottam, hátha a szoptatás a gond. de nem tudom. 150ml-t iszik meg max. alkalmanként.
Szia! Én védőnő vagyok. Nagy kár hogy ezzel stresszelnek, mert az a tejtermelésnek sem tesz jót. Ha van elég tejed, akkor teljesen felesleges a tápszer. A tejpépet meg lehet azért fogadta el, mert új dolog, kanálból kapta és érdekesnek találta. Ha valamivel pótolni szeretnél, akkor inkább lefejt tej, gyümölcs, főzelék legyen, ne rögtön valami tehéntejalapú műkaja. Egy hónap múlva már úgyis elkezditek a hozzátáplálást (persze fokozatosan).
Sok ilyen babát láttam már, és egy éves koruk után kezdtek meghurkásodni és akkor már jó evők lettek. Ha nincs semmi egészségügyi gond a háttérben, akkor nem kell aggódni. Márpedig a vérvételből kiderült volna, ha valami gond van (fertőzés, vérszegénység).
Amúgy a fél kiló egy hónapban egyáltalán nem rossz (az átlagos a 600 gramm), az hogy az utolsó hónapban kevesebbet hízott, az lehet attól is, hogy többet mozog. A 80-100 gr tényleg nem túl sok, de az sem mindegy hogy hányszor eszik egy nap, nincs-e olyan etetés, pl. a reggeli, amikor többet eszik, mert az már eleve megdobja a napi mennyiséget. Ha ötször eszik csak ennyit, akkor adnék mellette még vizet, vagy beiktatnék még egy etetést valahová.
Ne adj neki tápszert.Az enyém is keveset hízott, jött a tápszer, tej elapadt.Most már a tápszert sem eszi, 5 hós.Tejpép és bébikaják...
Én már a 2. rossz evő gyerekemmel küzdök és mára rájöttem, hogy felesleges parázni.Az elsővel mindenhová elküldtek, azon kívül hogy egészséges, semmit nem tudtak mondani.
Adj neki amit szívesen fogad, annyit amennyit kér és ennyi.Ne aggódj, mert megérzi evésnél a feszültséget és még rosszabb lesz a helyzet.El kell őket ilyennek fogadni.Viszont hozzátáplálnám.Gyümölcs, zöldség el nem ronthatja.Hátha a többféle íz miatt kicsit többet enne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!