A bababarát kórház miért nem mamabarát?
"Miskolc, Semmelweis kórház. 2011.
A bababarát náluk azt takarja, hogy a csecsemős nővérek beadják a gyereket szülés után nem sokkal, és utána nem is léteznek.
Pénzért elviszik éjjel 1-2 órára, attól függ mennyi ezrest perkálsz.
Semmiben nem segítenek, mintha ott sem lennének."
OFF leszek:
Miskolc Semmelweis, 2011. Még hasonlót sem tapasztaltam.
Augusztusban szültem. A babám akkor maradt benn a csecsemősöknél amikor csak kértem, első éjszaka nem hozták ki, mondták pihenjek nyugodtan.
Be volt durranva a mellem, a csecsemős nővér masszírozta ki, segített szoptatni, minden apró buta kérdésemre válaszoltak. Én nagyon hálás vagyok nekik, semmit nem fizettem ezért.
Számomra nagyon meglepő, hogy te ezt tapasztaltad. Mi 5 napot voltunk bent, hüvelyi szülés volt, de besárgult a lányom. Állandóan kérdezgettem az állapotáról, mindig kedvesen válaszoltak, beengedtek hozzá, mikor a kék fénybe volt, nyugtattak. Én nem értem, hogyan tapasztalhattunk 2 külön dolgot.
Megint én vagyok, aki 2011 augusztusban szült a Misekben.
Hát nagyon durva amit leírtál. Nagyon sajnálom, hogy ez megtörténhetett veled. Én szakadtam, és ülni nem bírtam szülés után 3 napig, csak fekve tudtam szoptatni, de mindig jött a nővérke, adta a babámat, mondta mit csináljak, hogy tegyem a szájába. Nagyon keveseket evett, pedig volt tejem bőven, elmondtam nekik ezt a problémám is, ők elvitték megmérni etetés előtt, majd etetés után is. Semmit nem kértek cserébe. Volt császáros szobatársam is vele is nagyon kedvesek voltak, beszélgettünk, nevettünk. Nem is értem hogyan történhetett ez meg veled.
Én körzetileg a megyeihez tartozom, oda is jártam a terhességem 20. hetéig. De szörnyű, hogy ott mi volt. Felfázással mentem a terhesgondozóba délre. Több mint egy óra várás után, szóltam a nővérkének, hogy mi a gondom és hogy itt vagyok már x ideje, ő leordította a fejem, hogy minek jöttem én ide, hogy-hogy nem tudom, hogy ilyenkor már csak ügyelet van és csak a sürgős eseteket vizsgálják. Mondanom sem kell a rendelési idő ki volt írva az ajtóra, reggel 8-15 óráig. Ügyelet 15:30-tól. Majd a 19 hetes uh-n a doki alázott meg, mert megmertem kérdezni, hogy jól van e a babám, és hogy milyen nemű, ugyanis addig nem tudtuk. Ő sem mondta meg, mert elmondása szerint nem ez a dolga a 19 hetes uh-n.
Volt még egy két kisebb gubanc, akkor döntöttem, hogy átmegyek a misekbe. Oda jártam nst-re, már a végén ultrahangra is, terheléses cukorra is ott vettek vért. Mindenki kedves, rendes volt.
Engem a szülésnél akart felpofozni a szülésznő, mert nagy fájdalmaim voltak én nem kaphattak eda-t, sőt nem adtak semmit, így nem bírtam tovább kiabáltam. Erre a szülésznő nekem esett, szerencse, hogy ott volt párom. De ő egy személy csak. Na meg annyi, hogy hajnal fél 4-re lett meg a babám, összevarrtak, rendbe raktak és ott felejtettek reggelig. 7-re jöttek értem, de addig aludtam a szülő ágyon.
Debrecen - Klinika
Nem tudott szopizni a gyerek, ordított. Ha kértem segítséget a mellre tételhez vagy jöttek vagy nem. Előtte napokat volt az intenzíven és nem is próbálkozhatott, cumiból tápszert kapott. Tejem volt szerencsére, elkezdtem fejni és adtam cumisüvegből. Állandóan beszóltak emiatt, persze mert bababarát kórházban ezt nem lehet. Nem érdekelt. A gyerekem így tudott csak enni. Ő volt a legnyugodtabb baba a szobában.
Én nem is kértem, hogy vigyék el a gyereket sosem, de a többiek igen. Nem vitték. Volt, hogy az anyukának megígérték az nyugodtan aludt a kicsi meg mellette ordított észre se vette, hogy ott van. Én ébresztettem fel, mert ő azzal volt, hogy elvitték és másik baba sír.
Azért is szóltak, hogy nem magam mellett altatom az ágyban. De ez már végképp nem érdekelt. Én simán szültem, de a császáros anyukának is pár óra múlva odahozták a gyereket, pedig fel se bírtak szegények kelni az ágyból. Segíteni kellett odaadni a babát hozzá az ágyra.
Az ágy, mosdó, tisztaság stb. rettenetes volt. A kaja is, de abból sosem ettem, szerencsére nekem mindig hozott a család reggelit-ebédet-vacsorát.
Nagyon durva amiket írtatok, hogy mik mennek a kórházba!
És bababarát kórházban szültem mind a 2. de nagyon kedvesek segítőkészek voltak. Pedig nem kaptak pénzt!
A 2. szülésenél egy csecsemősnövér nem tetszett, de az csak 1 napot volt. Igaz a 2. volt, de bármi gondom volt segítettek!
Én vagyok, aki 2010-ben szült a MISEKben.
Háááát hallod, nem semmi, amit írtál! Sajnálom! :(
Az osztályos nővérek tényleg 100-szor többet érnek bármelyik csecsemősnél! Nekem is sokat segítettek, kedvesek, aranyosak voltak.
A csecsemősök közül vmilyen Anett volt, akitől mertem kérdezni, és segített is. A többi nagyon tuskó volt. Az elején nekem sem ment a szoptatás, de nem az én hibámból. A gyermekem nem tudott szopizni. :) Valahogy nem jött rá a technikájára, de emellett még állandóan be is aludt.
A csecsemősök feszt ugattak, hogy nem hiszik el, hogy nem megy a szoptatás... Mindenkit rémiszgettek, hogy nem engedik haza a gyereket, ha nem hízik...stb. Ezzel aztán nagyon megkönnyítették mind a szoptatást, "megnyugtatták" az embert. Komolyan mondom, életem 4 legrosszabb napja volt, amit ott kellett töltenem!
A szülésnél minden rendben zajlott, a szülésznők és a dokik is édesek voltak. Én kaptam kaját szülés után. 1 óra múlva vittek le a szobába (1 ágyasba), és aznap éjjel nem is volt velem a lányom. Én azt hittem, ez alapból így van. De akkor ezek szerint nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!