Mitől bababarát egy kórház?
Nincs tápszer adás se cukrosviz adás
nincs cumisüvegezés
nem is ajánlják hogy vigyél be
sokszor a tejőgépet se inkább cici
nálad van a baba egész nap nem csak 3 óránként látod
-bár általában a személyzet fürdet-
apás szülés megengedett és támogatott
szülés után a melledre teszik a babát és a szülőszobán vagy gátvédelem esetleg gyors gátvarrás esetén az örzőben már szoptathatzsz.
most ennyi jutott az eszembe le van irva pár helyen de a legtöbb rizsa.
nem tejőgép hanem fejőgép akart lenni
és a cumisüveg mellett a nyugtató cumit se nézik jó szemmel.
Abban nem értek egyet az előzővel,hogy nincs cukros viz,meg semmi. Én bababarátban szültem,mégis itatták a babákat valami teafélével és nekünk is javasolták,hogy itassuk őket (pohárból),amig nem indul be a tej. A mellszivót is javasolták,sőt,azt mondták,vagy viszek mellszivót,vagy fejjek kézzel.
Szülés után az első mellretétel 4-5 óra múlva volt:(
A többi úgy van,ahogy az első leirta. A lényeg,hogy éjjel-nappal veled van a baba,nincs cumi-cumisüveg csak szoptatás.
Szülésre felkészítő tanfolyamokat tartanak, támogatják az apás szülést, modern vajúdó és szülőszobák, nem csak ágyban fekve vajúdhatsz (labdán, bordásfalnál, kötél, kád, sétálás), szülhetsz, ehetsz-ihatsz, választható a beöntés, támogatják a gátvédelmet.
A szülés után a babát a mama hasára teszik, azonnal szoptathat, a baba a mamával együtt van, csak a vizsgálatokra viszik el, támogatják, segítik a szoptatást, feleslegesen nem adnak tápszert, cukros vizet, nem csak meghatározott időpontban van látogatás.
1-2. v.
DEOEC. alapul véve és sajnos nővérfüggő is mármint a cukrosviz.
ebből -is- nagyon látszik hogy a gondos érvek és tények felállitása mellett sem azonos a bánásmód.
én vittem be cumit hogy hátha... és fejőpoharat erre bejött a nővér és mondta hogy ne a pohárnak fejjek hanem tegyem mellre... kemény volt a cici mint a kő.
a cumit nem kellett adnom.
Itt vannak a kritériumok:
Itt pedig, hogy melyik kórház bababarát:
Ezek a kórházak egy része (főleg a lista első helyén álló kórház) nagyon szigorúan veszik azt, hogy csak orvosi indikáció esetén kapjanak plusz ételt/italt a babák. Az elmúlt két évben három ismerősöm szült ezen a helyen, ebből kettő baba ráhúzott még pár napos kórházi tartózkodást, a harmadikat kiszáradás közeli állapotban adták haza, mert nem volt gyerekorvos, aki leírta volna, hogy kell tápszer/cukros víz a babának...
hú amiket itt leírtok ez mamastresses korház.
szerintem nem baba barát hanem az anya könnyítése legyen a szempont.
vagy is minden úgy legyen ahogy az anya akarja.
hallottatok olyat hogy nem minden nö akar szoptatni. vagy mondjuk nem mindegyik tud? és olyat hogy van olyan mell ami begyullad és a baba nem tudja kiszívni?
hallottál olyanróla ki nem akar a babával lenni éjjel mert hulla fáradt?
na én külföldön szültem és olyan korházban akik kijelentették hogy nem szoptatásbarát korház.
szülés után (ami iszonyat élmény volt de mert felkészült csapat várt hála pénz nélkül)a mellemre tették és 1 órát feküdtünk ott, aztán össze varrtak és csak azután öltöztették fel (nem mosták le). majd megkérdezték akarok-e szoptatni és ráírták a papiromra hogy szoptatok. így 2 nap után az én kérésemre kapott olyan tápszert ami olyan mint az elötej (milupa gyártja csak korházaknak) majd miután 4 napra sem indult meg a tejem kapott rendes tápszert. volt fejögép, szuper jó, amit én is használtam de nem jött tej.
állanoan cicin volt de 10 milinél nem jött több.
azt a növért szerettem aki segített végig de 20-20 perc cici után (mérlegeléssel) adott tápot. volt egy éjszakás növér aki kirángatott szoptatni hogymajd ö segít, és 2 órát szoptattam és semmi nem jött. a babám már olyan éhes volt hogy visított, és a másik növér könyörült meg rajtam és adott tápit.
én minden este leadtam, már alig vártam, csak utolsó éjszaka vittem be magammal.
napközben is bármikor leadhattam. volt hogy telefonhívást kaptam és a növér autometikusan elvitte a babát.
kisolgáltak ßes mindent megtettek hogy kényelmes legyen nekem, és úgy legyen minden ahogy én akarom.
a babám rendesen tudott szopni,hála nekik, csak nem jött a ciciböl semmi. itthon a max 20 mili lett.
szóval nem a baba érdeke az elsö hanem az anyáé aki ellátja a gyermeket. ha te kimerült, fáradt, félelemmel teli vagy akkor az a babának nagyon nem jó. engem még a lázmérésre is megtanítottak, szó szerint mindenre. itthon semmi bajunk nem volt. az elsö naptól csak 1x kellt fel éjszaka, és nyugodt baba. 2 hónaposan átlaussza az éjszakát. ritka a hiszti. talán azért mert én is nyugodt vagyok, mert az én érdekeimet nézem és ezt egyeztetem a babával.
azok akik csak a baba érdekeit nézik azok kimerülnek, idegesek és nem tudják mitöl sír folyamatosan a babájuk.
Szia utolsó! Meg tudnád mondani, hogy hol szültél???
Én kisebb városban élek, és itt is elvileg bababarát kórház van. Na, itt nem az az első, hogy totál modern minden!! Ezt főleg az első íróknak írom le. Itt van egy vajúdó szoba, ahol van egy ágy meg egy labda... Slussz. Aztán van egy szülőszoba, ahol vagy kb három négy ágy... És aztán betesznek téged egy kettő-nyolc ágyas szobába a babáddal... Mert bababarát.. Hát szerintem rohadtul nem bababarát, ha egynél több (bár az én igényeim szerint egyse) szobatársad van. Ha az ő babájuk sír, a tiéd is fog. És így tényleg nem alszik senki.. Barátnőm Szegeden szült és náluk elvitték a gyereket, ha aludni akart, bababarát kórház volt, és többnyire vele volt a gyerek, de hagyták, had pihenje ki magát. Azt nem tudom, hogy kapott e tápszert, de szerintem is kell egy babának, ha nincs tej. Sokkal nagyobb trauma, és egészségügyileg is gáz, ha egy újszülött nem kap elég tápanyagot. Remélem a legjobbakat nektek is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!