Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit jelent a gyakorlatban,...

Mit jelent a gyakorlatban, hogy bababarát egy kórház?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert most hívta fel a figyelmem a védőnő, hogy pl nem vihetek be cumisüveget, mellszívót stb. Ez nekem azért gond, mert az elsőt se tudtam szoptatni, mert teljesen beforduló mellbimbóm van, és a szülésznő is azt mondta, hogy inkább fejjek. Attól lezs bababarát a kórház, hogy engem szivatnak?! Nektek volt ilyesmi gondotok? A többi "bababarát" részlet is érdekelne, köszönöm.
2010. jún. 9. 07:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Szia!Én 1 hónapja szültem Debrecenben a Klinikán,ez is bababarát kórház.A szülés után egyből odaadják ,és mellre teszik a babát,és onnantól kezdve végig veled van.Erőltetik a szoptatást,ami persze jó dolog,de pl nekem egy kinszevedés volt mivel nem tudtam szoptatni,nem volt tejem stb.Első 2 nap sirtam emiatt,a nővérek közt volt aki segitett volt aki nem.A főorvos asszony leorditotta a fejemet,mert pólóban voltam,nem pucéron,mert a babának elvileg az a jó ugye ha végig a meztelen testeden fekszik,nem tudtam szoptatni stb...Szóval nekem nem volt egy kellemes "élmény"maga a kórház,de mindenkinek más.Mellszivót nem engedik,de én is vittem be,bár használni nem tudtam,de pl a szomszéd csaj azzal fejt,nem szóltak neki miatta a nővérek.Amúgy a baba miatt bababarát a kórház hogy neki mindennél jobb legyen.Te merre fogsz szülni?
2010. jún. 9. 07:26
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Hát nem attól bababarát egy kórház, mert megkeseríti az életed! A mellszívó alapfelszerelés, amikor beindul a tejtermelés. Én nélküle megbolondultam volna. Kézzel nem is tudtam volna fejni, mert eléggé fájdalmas a dolog az első napokban. Az I.-es nőin szültem. Oda lehetett vinni cumit, cumisüveget, mellszívót. Kellett vinni: pelenkát, popsitörlőt, ruhát a babának, mert csóró az egészségügy. Elvileg attól bababarát, hogy a nap24 órájában veled van a bébid és mindenben segítenek. Én a Baross utcában szinte mindennel elégedett voltam. Te hol fogsz szülni?
2010. jún. 9. 07:30
 3/11 anonim ***** válasza:
21%
Nálunk is a szoptatás volt az alap,de ez a természetes is,nem a cumisüveg! Segiteni fognak a növérek,elmondják,megmutatják hogy szoptass,vagy mit csinálj,emiatt ne aggódj! Nekünk lehetett mellszivót használni,söt tanácsolták is,nehogy begyulladjon a mell,szóval nyugodtan vigyél,mert az kell! Kis pohárból adhatod neki a lefejt tejet,de semmiképp ne cumisüvegböl! De úgyis megnézik a melledet és elmondják,hogy használj bimbóvédöt,vagy mit csinálj! Ne aggódj ezen! És éjjel-nappal veled van a baba,neked kell gondozni,csak fürdetni viszik el ök.
2010. jún. 9. 08:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Úristen! Ahogy az elsőt olvastam ugyanaz a rossz érzés vett elő, mint tavaly decemberben amit éreztem! Én is a Debrecen Klinikán szültem és dettó ugyanez volt a helyzet. Az a rész szerencsére jól sült el, h velem volt a kisfiam, mert nem voltak fájdalmaim, és éjszaka is tudtunk aludni, 2 ágyas fürdőszobás szobában voltam, de a szoptatás............

Ha csecsemős bejött, akkor azzal kezdett, h MÉRT NINCS CICIN A BABAAAAAA? SOSE LESZ TEJEEEEEE!!! Ha 4 órát volt a ciciden és akkor vetted le, akkor is vissza kellett tenni. 16 órát volt cicin a kisfiam egy nap alatt, aminek nem az volt a következménye h beindult volna a tejem, hanem, h egy hónapig sebes volt a mellem, síram a fájdalomtól a szopi közben. Második nap kiborultam, bejött egy fiatal csecsemős, leszidott, h mit gondolok, így hogy lesz tejem? Különben se érti, h mi ez a bőgés minden anyukánál!! Nem bőgni kell, szoptatni!! Szerencsére hazaküldtek minket 2,5 napos babával, 4. napon beindult a tejem, mert nyugalom volt!

A Kenézi nem bababarát, azt mondják, h felesleges 20 percnél továnn cicin tartani az újszülöttet, ha fáradt az anyuka, elviszik a picit, mégis beindul a tejcsi.

Viszont a szülőszoba személyzete KIFOGÁSTALANNAK bizonyult a KLinikán!

Az ember és bababarát!!

2010. jún. 9. 08:16
 5/11 anonim ***** válasza:
72%

Az 1. és utolsó válaszolóhoz csatlakoznék: én is a Klinikán szültem 1 hónapja és azt mondtam, hogy ha még egy percet ott kellett volna töltenem hát idegösszeomlást kapok!

Mellszívót vittem be és használtam is ugyanis besárgult a gyerekem, szopni nem szopott és pohárból itattam vele a tejet!

Amikor már ezredjére is bebizonyosodott, hogy nem akar szopcsizni akkor se engedtek más lehetőséget! Nagy nehezen haza engedtek egy olyan (és talán egyetlen)nővérkének köszönhetően aki képes volt 2,5 órákat mellettem tölteni és a mellemre fogni a gyereket, önteni bele a tejet!

Fiatal ápolónő úgy beszélt velem mintha a kutyája lennék és a kedves adjunktusnő meg játsza azt a tankönyves fejét holott nincs gyereke!!!

Az anya szót meg úgy használja egyik másik mint valami piaci kofa az eladó szót!!!

A szülőszobai élményeim viszont teljesen ellentétesek!

Ott tényleg figyelnek rád és foglalkoznak veled!

Bababarát szó nekem mást sugall mint amit tapasztaltam!

Nagyon szeretnék másik gyereket, akit szintén itt szeretnék szülni, ennél a dokinál, de ha bele gondolok, hogy szülés után át kell élnem a mostaninak a felét is, elvetem a gondolatot!!!

2010. jún. 9. 08:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok.Hát érdekes hogy másnak is ez a tapasztalata a Klinikáról.Egyébként nekem is a baba barát szó azt jelentené hogy támogatják az anyukákat segitenek nekik.Én is 1 hónapja szültem,és a szülőszoba tényleg kifogástalan.Örök hálám az orvosomnak,aki 1.5 órás szenvedés után egy pillanat alatt kikapta vákummal belőlem a babát,úgy hogy semmi nem látszott utána rajta.
2010. jún. 9. 09:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly szeptemberben szültem Miskolcon a megyeiben. Nekünk semmit sem kellett vinni a babának, sem ruhát, sem pelust, semmit se, mert mindent adtak. Többször jöttek megkérdezni, hogy sikerül-e szoptatni, meg is mutatták, hogy tegyem mellre, de nem sikerült, így javasolták a bimbóvédőt, azzal már ment rendesen. Senki sem ordítozott velem, csak benéztek, és ha nyugodt volt a baba, akkor nem zargattak. Ha sírt, akkor megkérdezték, hogy szopizott-e (főleg mikor még nem indult be rendesen a tej), de ha gondolom, akkor elviszik és adnak neki valamit. Császárral szültem, 3. nap reggel annyi tejem lett, hogy nem tudtam mit csináljak, folyt minden felé. Azt mondta a csecsemős, hogy hoz nekem egy poharat, amibe lefejhetem és úgy odaadhatom neki (nálam nem volt mellszívó, amit már bánok). Cumisüveget nem lehetett vinni, meg cumit se. Megmutatták, hogyan kell masszírozni a mellet szopi előtt, hogy ne csomósodjon be. Szóval én elégedett vagyok velük, egyedül azt hiányoltam, hogy a köldökápolást nem mutatták meg. :(

Csak fürdeni vitték el, ezért bababarát, mert a nap többi részében velem volt.

Sógornőm 2010. márciusában szült, szintén Miskolcon, de egy másik kórházban, neki már engedték, sőt kérték, hogy vigyen be cumisüveget, meg babateát, pelust, popsitörlőt... Viszont ott rájuk sem néztek, csak míg beadták a napi 1db pelust... A köldöke a kicsinek begyulladt, fogyott folyamatosan, úgy volt, hogy haza sem engedik őket. 2440grammal született, és 2250grammal engedték haza 5. nap után. Még a fogyás ellenére sem mutatták meg a szoptatást, meg semmit se. Mikor rákérdezett a köldökére, hogy mitől piros, annyit mondtak, hogy hát igen, piros...

2010. jún. 9. 12:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolók. Elég sokan írták, hogy a Klinikával kapcsolatban negatív élményük volt. Én is ott szültem 2x is és elsőre engem is szivattak főleg az adjunktus atyaúristen, hogy milyen hülye vagyok...stb... de aztán hallottam, hogy neki ez a szokása, hogy 1 szobába kifog valakit és azt szekálja. Végül a férjem eligazította, hogy kivel szórakozzon. Olyan gyorsan a kezembe volt a záró, mint a 21. Hozzátéve lányomat 1 éves koráig szoptattam, + kb. 50 liter anyatejet adtam még le anyatejgyűjtőbe. Heti 2x jött a tejes bácsi :). Szóval nagyon hülye vagyok/voltam a szoptatáshoz. Most pénteken lesz 3 hetes a 2. lányunk. Őt is a klinikán szültem, kicsit nehezen indult be a tejcsi, de aztán ment simán minden. Most is volt olyan csecsemős, aki bunkó volt, volt aki nem, de fenyegettek az adjunktus atyaúristennel, hogy jön majd és... Hát mondtam nekik, hogy szeretettel várom ... de érdekes felém sem nézett :). Egyébként azt figyeltem meg, hogy azokat szivatják, akik gyengébbek a szülés után. Most másodjára nem voltam nagyon fáradt és ki tudtam állni magamért, nem is volt semmi gond.
2010. jún. 9. 13:18
 9/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek ha nem lehet bevinni mellszívót és cumisüveget, de szervi okból nem nagyon van esélyem szoptatásra, és meglátják nálam a cumisüveget és mellszívót mit csinálhat? Ha elveszi feljelentem! Amúgy is eléggé magam mellett kiálló vagyok, ha felbosszant leordítom a fejét!
2010. jún. 9. 18:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne stresszelj emiatt!

A bababarát azt jelenti hogy próbálják az otthoni körülményeket megadni ami a baba és az anyuka folyamatos eggyütlétét jelenti ez esetben,ill egyből mellre teszik születésnél......

A babát a születés napján éjjelre elviszik hogy tudj pihenni legyen az bármilyen szülés esetén,és másnaptól már a nap 24 órájában veled van szopiztatod amikor gondolod ill kijönnek a csecsemősök és segítenek megmutatni a pelenkázást köldökápolást és a szoptatást is ha szükséges egy két tanács...csak vizsgálatra és fürdetésre viszik el tőled.Én a mávba szültem 20hónapja és a 2.babát 2 hete,és semmi gond nem volt a mellszívóval sem.

Nekem már az első babámná is szenvedés volt a szoptatás mohó kis 4320grammos babám vákumjától csillagokat láttam,és 2 perc után elaludt rajta,így most eleve felszerelkezve mentem elektromos mellszívóval.Megkérdezték miért használom,mire elmondtam hogy kislányom is mohó 4480gr és 5perc alatt tönkretette a mellem hogy sebes lett,így inkább fejem és úgy adom neki mintsem annyira fájjon hogy ne tudjak szoptatni,és elapadjon.

Ők is igazat adtak nekem.

Egyébként általában alap dolog a mellszívó mert azzal is stimulálni tudoda baba szopását ezzel is serkentve annak beindulását,és nem szokták ellenezni...nem is értem a debrecenieket....

Könnyű szülést és jó egészséget kívánok nektek!:-)))

2010. jún. 15. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!