Mit jelent a gyakorlatban, hogy bababarát egy kórház?
Úristen! Ahogy az elsőt olvastam ugyanaz a rossz érzés vett elő, mint tavaly decemberben amit éreztem! Én is a Debrecen Klinikán szültem és dettó ugyanez volt a helyzet. Az a rész szerencsére jól sült el, h velem volt a kisfiam, mert nem voltak fájdalmaim, és éjszaka is tudtunk aludni, 2 ágyas fürdőszobás szobában voltam, de a szoptatás............
Ha csecsemős bejött, akkor azzal kezdett, h MÉRT NINCS CICIN A BABAAAAAA? SOSE LESZ TEJEEEEEE!!! Ha 4 órát volt a ciciden és akkor vetted le, akkor is vissza kellett tenni. 16 órát volt cicin a kisfiam egy nap alatt, aminek nem az volt a következménye h beindult volna a tejem, hanem, h egy hónapig sebes volt a mellem, síram a fájdalomtól a szopi közben. Második nap kiborultam, bejött egy fiatal csecsemős, leszidott, h mit gondolok, így hogy lesz tejem? Különben se érti, h mi ez a bőgés minden anyukánál!! Nem bőgni kell, szoptatni!! Szerencsére hazaküldtek minket 2,5 napos babával, 4. napon beindult a tejem, mert nyugalom volt!
A Kenézi nem bababarát, azt mondják, h felesleges 20 percnél továnn cicin tartani az újszülöttet, ha fáradt az anyuka, elviszik a picit, mégis beindul a tejcsi.
Viszont a szülőszoba személyzete KIFOGÁSTALANNAK bizonyult a KLinikán!
Az ember és bababarát!!
Az 1. és utolsó válaszolóhoz csatlakoznék: én is a Klinikán szültem 1 hónapja és azt mondtam, hogy ha még egy percet ott kellett volna töltenem hát idegösszeomlást kapok!
Mellszívót vittem be és használtam is ugyanis besárgult a gyerekem, szopni nem szopott és pohárból itattam vele a tejet!
Amikor már ezredjére is bebizonyosodott, hogy nem akar szopcsizni akkor se engedtek más lehetőséget! Nagy nehezen haza engedtek egy olyan (és talán egyetlen)nővérkének köszönhetően aki képes volt 2,5 órákat mellettem tölteni és a mellemre fogni a gyereket, önteni bele a tejet!
Fiatal ápolónő úgy beszélt velem mintha a kutyája lennék és a kedves adjunktusnő meg játsza azt a tankönyves fejét holott nincs gyereke!!!
Az anya szót meg úgy használja egyik másik mint valami piaci kofa az eladó szót!!!
A szülőszobai élményeim viszont teljesen ellentétesek!
Ott tényleg figyelnek rád és foglalkoznak veled!
Bababarát szó nekem mást sugall mint amit tapasztaltam!
Nagyon szeretnék másik gyereket, akit szintén itt szeretnék szülni, ennél a dokinál, de ha bele gondolok, hogy szülés után át kell élnem a mostaninak a felét is, elvetem a gondolatot!!!
Én tavaly szeptemberben szültem Miskolcon a megyeiben. Nekünk semmit sem kellett vinni a babának, sem ruhát, sem pelust, semmit se, mert mindent adtak. Többször jöttek megkérdezni, hogy sikerül-e szoptatni, meg is mutatták, hogy tegyem mellre, de nem sikerült, így javasolták a bimbóvédőt, azzal már ment rendesen. Senki sem ordítozott velem, csak benéztek, és ha nyugodt volt a baba, akkor nem zargattak. Ha sírt, akkor megkérdezték, hogy szopizott-e (főleg mikor még nem indult be rendesen a tej), de ha gondolom, akkor elviszik és adnak neki valamit. Császárral szültem, 3. nap reggel annyi tejem lett, hogy nem tudtam mit csináljak, folyt minden felé. Azt mondta a csecsemős, hogy hoz nekem egy poharat, amibe lefejhetem és úgy odaadhatom neki (nálam nem volt mellszívó, amit már bánok). Cumisüveget nem lehetett vinni, meg cumit se. Megmutatták, hogyan kell masszírozni a mellet szopi előtt, hogy ne csomósodjon be. Szóval én elégedett vagyok velük, egyedül azt hiányoltam, hogy a köldökápolást nem mutatták meg. :(
Csak fürdeni vitték el, ezért bababarát, mert a nap többi részében velem volt.
Sógornőm 2010. márciusában szült, szintén Miskolcon, de egy másik kórházban, neki már engedték, sőt kérték, hogy vigyen be cumisüveget, meg babateát, pelust, popsitörlőt... Viszont ott rájuk sem néztek, csak míg beadták a napi 1db pelust... A köldöke a kicsinek begyulladt, fogyott folyamatosan, úgy volt, hogy haza sem engedik őket. 2440grammal született, és 2250grammal engedték haza 5. nap után. Még a fogyás ellenére sem mutatták meg a szoptatást, meg semmit se. Mikor rákérdezett a köldökére, hogy mitől piros, annyit mondtak, hogy hát igen, piros...
Szia!
Ne stresszelj emiatt!
A bababarát azt jelenti hogy próbálják az otthoni körülményeket megadni ami a baba és az anyuka folyamatos eggyütlétét jelenti ez esetben,ill egyből mellre teszik születésnél......
A babát a születés napján éjjelre elviszik hogy tudj pihenni legyen az bármilyen szülés esetén,és másnaptól már a nap 24 órájában veled van szopiztatod amikor gondolod ill kijönnek a csecsemősök és segítenek megmutatni a pelenkázást köldökápolást és a szoptatást is ha szükséges egy két tanács...csak vizsgálatra és fürdetésre viszik el tőled.Én a mávba szültem 20hónapja és a 2.babát 2 hete,és semmi gond nem volt a mellszívóval sem.
Nekem már az első babámná is szenvedés volt a szoptatás mohó kis 4320grammos babám vákumjától csillagokat láttam,és 2 perc után elaludt rajta,így most eleve felszerelkezve mentem elektromos mellszívóval.Megkérdezték miért használom,mire elmondtam hogy kislányom is mohó 4480gr és 5perc alatt tönkretette a mellem hogy sebes lett,így inkább fejem és úgy adom neki mintsem annyira fájjon hogy ne tudjak szoptatni,és elapadjon.
Ők is igazat adtak nekem.
Egyébként általában alap dolog a mellszívó mert azzal is stimulálni tudoda baba szopását ezzel is serkentve annak beindulását,és nem szokták ellenezni...nem is értem a debrecenieket....
Könnyű szülést és jó egészséget kívánok nektek!:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!