Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet baja a 8 hónapos lányomn...

Lehet baja a 8 hónapos lányomnak, ha a nem normális anyósom megetette tejfölös gombapörkölttel?

Figyelt kérdés
Elnézést előre is a kicsit ingerült hangvételért, de elég feldúlt vagyok. Szóval a lányom 8 hós, és délelőtt el kellett mennem hivatalos ügyeket intézni ,(közüzemi számla átírása a nevünkre), és mivel több helyre is kellett menjek, és mindenhol sorba kell állni, anyósom felajánlotta, hogy vigyáz a kicsire. Én reggel direkt csináltam neki tökfőzeléket natur csirkemell szelettel, hogy a mamának ne kelljen bajlódnia. Oda pakoltam és mondtam, hogy ezen kívül maximum almát és banánt adjon neki, annyi ideig bőven elég lesz, amég végzek. Ő megígérte, hogy így lesz. Arra értem haza, hogy a kislányom előtt egy majdnem üres tányér van tejfölös gombapörivel és nokedlivel..Hát azt hittem kifordulok a lakásból..Szóval azt mondta anyós, hogy "kinézte a szájából a gyerek". Erre mondtam, hogy gombát még bőven nem ehet, erre ő, hogy "ezt sose hallota és Petike(a férjem) is evett már mindent ilyenkor. Lehet bármilyen baja tőle? Aggódok nagyon.
2012. febr. 23. 13:20
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
38%
És korunk vívmánya még az asztma, az allergia, az ekcéma, a gombás fertőzés..... Napokig vitatkozhatnánk, de nem ez volt a célom, csak azt szerettem volna elérni, hogy ne parázzon annyira.... Én is a boltban veszem a kaját, nem termelek, naponta fürdetem a gyerekeimet (nekik is van samponjuk többek között), állatokon kutyákat és egyéb lakásban tartható kisállatokat értettem, de egyáltalán nem haragudtam meg, nem baj, ha nem vagyunk egy véleményen. :) De nekem a kérdésedből az jött le, hogy nagyon ideges vagy, és ezt egy kicsi rögtön megérzi, nem tudod eltakarni, és ennyit nem ér meg. Szerintem nyissunk új kérdést a hülye anyósokról, olyanom nekem is van. És dolognak ebben a részében egyet is értettem veled :DDDD
2012. febr. 23. 14:52
 32/54 A kérdező kommentje:
Hát igen, 2 részre bomlik a kérdés: 1. Miért nem csinálja az anyósom, az én gyerekemmel, azt amit én kértem, 2. Lehet-e baja. És amikor írtam még csak kb fél óra telt el, szóval tényleg nagyon feldúlt voltam, attól is, hogy az anyósom, miért csinál mást, mint amit kértem? De egyébként már a mama előtt is nagyon visszafogtam magam, inkább leléptem gyorsan, a férjemre való tekintettel, pedig lett volna véleményem a dologról..:)
2012. febr. 23. 14:56
 33/54 anonim ***** válasza:
54%

A 30. vagyok.

Nem emlékeztem teljesen pontosan, valamennyi tápértéke azért van a gombának, de nem "túl hasznos" étel egy babának.

Rákerestem, olvasd fel a kedves Mamának:)

[link]

2012. febr. 23. 15:43
 34/54 anonim ***** válasza:
70%

Több szempontból lehet ezt a kérdést vizsgálni, de a megoldás itt is az empátia lesz.:) Szóval egyfelől a gomba nagyon nehezen emészthető, nem babáknak való étel, ez tény. A tejföl adag valószínűleg így hirtelen szintén egy lórugással felért a kicsi szervezetének, hiszen még nem találkozott ilyen típusú tejtermékkel. Én elképzelhetőnek találom a nyöszörgős forgolódást éjjelre, szegény, úgy sajnálom, de az is lehet, hogy egyáltalán semmi probléma nem lesz! Így legyen!

Az anyósod pedig: ebben a témában mindenki otthon van, mert jó (a viccek szerint rossz) esetben mindenkinek van anyósa. Ha a te szemszögedből nézzük, akkor érthetetlen, hogy anyuka mi a csodáért nem azt adta a babának, amit vittél (ráadásul reggel külön fáradtál az elkészítésével), miért nem vette figyelembe amit mondtál neki? Joggal várhatja el az ember, hogy tiszteletben tartja a kérésedet, véleményedet, mert te vagy a gyermek édesanyja, te ismered, te táplálod, stb. Mi történt volna, ha egyszerűen megkapja a kicsi, amit vittél neki? Te hálásan elköszönsz, mert vigyázott rá, a gyerek boldogan mosolyog, mert jól érezte magát a nagymamival, és legközelebb is viszed hozzá szívesen! Csakhogy a mamák nem így "működnek".:))) Tapasztalatból tudom!:) És most jön az empátia: képzeld el a szitut, képzeld magad anyósod helyébe. Ott van a tündéri unoka. Zabálnivaló, de jó, hogy itt van, boldogság, öröm! Eljön az ebéd ideje. Mama éppen gombapörit főzött, nagyon jól is sikerült, és ez az édes kis törpi nagy szemekkel nézi a tányéron gőzölgő ételt, nagyokat cuppog, szeretné megkóstolni. "Miért ne?-gondolja nagymami,-hiszen Petike is ette már ennyi idősen, csak nem fosztom meg kincsem unokámat ettől a finomságtól? Amit anya hozott, az még jó lesz későbbre, adok neki pörköltet, hátha ízlik neki a főztöm! Jéé, tényleg ízlik neki, nem győzöm adni! De hát a gombapörkölt jó sok tejföllel finom, gyere kincsem, nem fog a mama spórolni, ne szenvedj hiányt semmiben, na még egy kanállal!" :D:D

Remélem, sikerült felvidítanom téged egy kicsit, és azt is remélem, hogy nagymami tényleg ezért etette meg a babádat a nem neki valóval, nem pedig pusztán dacból, vagy ellenkezésből! Azért ez utóbbi a ritkább...:)

2012. febr. 23. 15:45
 35/54 anonim ***** válasza:
61%

Megértelek...

nem is cakkoznám túl a dolgot!

De egy kérdést feltennék!

Vajon miért van az ,hogy ha az ember lánya elviszi a gyerekét a saját édesanyjához,Ő a túlnyomó többségében tiszteletben tudja tartani,az általad kialakitott nevelési illetve étkezési szokásokat?!

Az anyósok sokszor nem hajlandóak elfogadni ezt!!

Miértmiértmiért???

Aztán pedig jönnek a sértődések!!!

Tisztelet a KIVÉTELNEK!

2012. febr. 23. 15:55
 36/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tényleg kedves volt :)) Persze, nem gondolom én, hogy rosszat akart..Tudom, hogy a mamák szeretnének "mindent" megadni a kicsi unokájuknak, azt is amit nem kéne. De már olyan sokszor mondtam neki, hogy kedves mama tessék már várni egy kicsit, nő egy kicsit a gyerek és akkor majd lehet neki mindent adni..Ezt a pár hónapot valahogyan bírjuk ki..Mert, hogy eddig is mondogatta már a férjemnek, hogy lehetne már annak a gyereknek pl.túrórudit adni 4 hónaposan. De ezt mi tisztelettel mindig lekezeltük és eddig nem is volt semmi ilyen.:) És érdekes, mert anyukám falun nőtt fel, majdnemhogy a tehénből itta a tejet, és mégis első szóra mindent úgy csinál, ahogy kérem. Még csak tanácsokat se osztogat. Szerintem ez az anyósoknál ilyen erő fitogatás, hogy akkor is ők az asszonyok a házba. Pedig nincsen rossz viszonyunk, én nagyon tisztelettudó vagyok vele, a férjem miatt, pedig megy még "a kicsi fiam" és néha már az agyamra megy. Egyébként megy a hasa a lánynak, egy óra alatt 3-szor fosizott, de igyekszem nem idegeskedni...
2012. febr. 23. 16:15
 37/54 anonim ***** válasza:
55%
15.45-ös vagyok. Szegény kislány, nagyon sajnálom! Akkor bejött a papírforma, és nem tudta megemészteni az ebédet...Nem csoda. Adj neki sok folyadékot, és minden tiszteletem a tiéd, hogy ezek után ilyen higgadt vagy! Én biztos a plafonon lennék, magamat ismerve, és sajnos ilyenkor előjön belőlem az anyatigris...
2012. febr. 23. 23:38
 38/54 anonim ***** válasza:
78%

Hogy van a pici lány?

Olyan szempontból "jó" volt hogy ment a hasa, hogy így estére valamilyen szinten kiürült belőle. Persze így se kellett volna lennie, de ellene már nem tudsz tenni.

2012. febr. 24. 14:48
 39/54 A kérdező kommentje:
A kislányom a fél éjszakát átsírta. Fosott, hányt felválltva. Alig akart enni egész tegnap. Kivagyok bukva.
2012. febr. 24. 16:11
 40/54 anonim ***** válasza:
78%

Jaj de sajnálom szegényt:(((

Remélem ez jó lecke volt anyós pajtinek, és azt is remélem, hogy nem válogatod meg a szavaidat mikor tudatod vele, hogy mit tett a nemnormálja!

2012. febr. 24. 16:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!