Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet baja a 8 hónapos lányomn...

Lehet baja a 8 hónapos lányomnak, ha a nem normális anyósom megetette tejfölös gombapörkölttel?

Figyelt kérdés
Elnézést előre is a kicsit ingerült hangvételért, de elég feldúlt vagyok. Szóval a lányom 8 hós, és délelőtt el kellett mennem hivatalos ügyeket intézni ,(közüzemi számla átírása a nevünkre), és mivel több helyre is kellett menjek, és mindenhol sorba kell állni, anyósom felajánlotta, hogy vigyáz a kicsire. Én reggel direkt csináltam neki tökfőzeléket natur csirkemell szelettel, hogy a mamának ne kelljen bajlódnia. Oda pakoltam és mondtam, hogy ezen kívül maximum almát és banánt adjon neki, annyi ideig bőven elég lesz, amég végzek. Ő megígérte, hogy így lesz. Arra értem haza, hogy a kislányom előtt egy majdnem üres tányér van tejfölös gombapörivel és nokedlivel..Hát azt hittem kifordulok a lakásból..Szóval azt mondta anyós, hogy "kinézte a szájából a gyerek". Erre mondtam, hogy gombát még bőven nem ehet, erre ő, hogy "ezt sose hallota és Petike(a férjem) is evett már mindent ilyenkor. Lehet bármilyen baja tőle? Aggódok nagyon.
2012. febr. 23. 13:20
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
Én is szívesen hagynám az édesanyámnál, csak ő dolgozik. És persze lehet ,hogy alszik egy jót és nem lesz baja. Akkor se fogok még neki gombapörit adni. Hogy miért? Mert, ha kilehet védeni a kockázatot és semmibe nem kerül, akkor mért ne tegyem meg? Ja igen régen mindenki tehén tejen nőtt fel, meg rendes kaján. Csak akkor még nem volt ennyi allergia. De pl. sokan pálinkás kenyeret adtak, ha nem akart aludni. Akkor azt is kipróbáljam? Felnőttek azok a gyerekek is.
2012. febr. 23. 13:52
 22/54 anonim ***** válasza:
86%

Ohh, én is anyukámra merem hagyni a gyereket és tudom, hogy jó kezekben van, persze hogy van benne tapasztalata.

S én sem szabom meg anyukámnak mikor, mit adjon a gyereknek, csupán csak azért, mert tudom, hogy nem fog gomba-pörköltöt adni neki. S hogy miért nem?

Mert bár lehet kiskoromban engem másképp táplált, ennek ellenére azt is tudja, hogy a gomba nem egy könnyű kaja, és megkérdezné tőlem, hogy adhat-e neki. Nem azért mert hülye, hanem azért mert tudja én vagyok a gyerek anyja, és hagyja, hogy én döntsek. Megbízok benne, de ő is bennem, tehát nem bírál felül, csak azért mert felnevelt pár gyereket...

2012. febr. 23. 14:00
 23/54 anonim ***** válasza:
88%

Abban igazad van, hogy azt kellett volna adnia amit Te vittél!

Az én fiam is 8 hónaposan azt ette amit mi, DE nem ilyeneket! Én soha nem csaptam perpatvart ha tudtom nélkül kapott valamit, DE ha ilyen nehézeket kapott volna akkor valószínű beszóltam volna, főleg ha viszek neki kaját.

Nekem a gombával sajnos csak rossz tapasztalatom van. Lassan két éves a fiam, most próbáltuk nem rég először, levesbe. Szegénykém egész éjjel forgolódott, nyöszörgött, fájt a pocija, mondjuk jó sokat evett belőle. Tehát ő még nem kap egy darabig.

Figyeld a picit ébredés után a pöttyök miatt.

2012. febr. 23. 14:06
 24/54 anonim ***** válasza:
93%

Nekem anyám csinálta meg, akkor 4hónapos kiscsajommal, hogy az elvileg OK alma helyet fahéjas-almás jogobellát adott a kicsinek, mondván attól jobban tud majd kakilni, nem fog a hasa fájni...

Kopkop jól bírta. Én is kiakadtam, de mivel a "baj" már megvolt, gyomormosni csak nem vihetem el. Figyeltem lesz e baja, nem lett.

2012. febr. 23. 14:14
 25/54 anonim ***** válasza:
29%
Igaz, hogy nem volt ennyi allergia, de azért, mert nem óvták agyon a gyerekeket. Te teszed allergiássá a gyereket a túlzott tisztasággal, a sok fürdéssel és mosdással, a mikrohullámú sütővel, a vegyszerekkel, .... és sorolhatnám. Én "hagyományosan" nevelem a gyerekeimet, ettek már csirke szart is, persze nem direkt, de nem kaptam tőle sokkot, csak megkérdeztem, legalább ízlett-e, és jobban figyeltem, máskor ne tegyen ilyet. Állatok közt élünk, forró vízben mosogatok, nem használok mosószert, ecettel fertőtlenítek, szódabikarbónával súrolok, 3 gyerekem van, 6 hónapos koruktól eszik azt, amit mi, és orvos még max 2x látta őket.
2012. febr. 23. 14:19
 26/54 A kérdező kommentje:
Gratulálok bio mintaanya. De a Te teszed beteggé a gyereked kikérem magamnak. Köszi. Még soha nem volt semmi baja...Pedig van mikrónk. És mosogatószerünk. Sőt samponja is van! Megyek és elgondolkozok rajta milyen szar anya vagyok..
2012. febr. 23. 14:23
 27/54 anonim ***** válasza:
14%
Nem azt mondtam, hogy szar anya vagy, csak az hülyeség, hogy mostanában több az allergia. Egyébként meg nem vagyok bio mintaanya, csak nem bonyolítom túl a dolgokat. Megveheted a Persilt 3000-ért, mosol vele húsz adag ruhát, mikor egy mosógömbbel ugyanennyiért 1000-t. Másik, hogy a gyereked ma egész napra kapott egy idegbeteg anyát. Megéri? Nem mérget kapott....
2012. febr. 23. 14:26
 28/54 A kérdező kommentje:
Hol olvastál olyat h én éreztetem a gyerekkel, hogy idegbeteg vagyok? Nekem semmi bajom a módszereddel, anyám is evett csirkeszart, mégis felnőtt. Csak nem szeretem, ha valaki úgy mondja el a saját álláspontját, hogy a másikét lehúzza. Panelben lakunk, sajnos nem tudok termelni ennivalót a gyerekemnek, pedig szivesen tenném. Kijárok a piacra friss dolgokért. Nem adok neki tehéntejet és fűszereket, mert úgy vagyok vele, hogy lesz még jó pár éve ilyeneket enni. Nem adok neki cukrot, mert semmi szüksége nincs rá a szervezeténk. Külön főzők neki, mert kicsit nyersebbre szoktam hagyni, mint magunknak, hogy maradjon benne tápanyag. Naponta egyszer (jesszus) fürdetővel megfürdetem. Soha nem volt még beteg a gyerek. Ha allergiás lesz nem érzem "hibásnak" magam. Kicsit kiborultam, hogy ha egyszer ott az a kaja amilyet mindig eszik a gyerek, mért nem lehet azt odaadni, amitől biztos nem lesz baja. A gomba alapból nem hiszem, hogy baba emésztésének való. A tejföl sem. És nem tetszett az a mondatod, hogy én teszem allergiássa. Bocsánat, ha megbántottalak...
2012. febr. 23. 14:34
 29/54 anonim ***** válasza:
80%
Majdnem biztos, hogy a világon semmi baja nem lesz a kislánynak! nyugi! De azért nem irigyellek az anyósod miatt...
2012. febr. 23. 14:40
 30/54 anonim ***** válasza:
86%

Tudomásom szerint a gomba az egyetlen emészthetetlen étel, még mi felnőttek sem tudjuk megemészteni és SEMMI tápértéke nincs. Valahol olvastam ezt nemrég (hitelesnek tűnő forrásból). Nekem egyik kedvencem a gomba, elég sokat készítek, a nagylányaim is szeretik és kapnak is, de a 2 éves kislánynak szándékosan nem adok. Miért terheljem feleslegesen a gyomrát? Persze mikor meg akarta kóstolni adtam neki, szerencsére nem ízlett neki.

Valószínű anyós nem tudta ezt, arra gondolt, hogy ez is csak zöldség, a tejföl meg tejtermék, miért ne adhatna?!

Itt az elvekről van szó, mint mindig, a tököt kellett volna kapnia a babának, de anyós "finomabbat" akart adni.

Ez a baj az anyósokkal:(

Ha kiütéses lesz a tejföltől, akkor pár hétig ne adjál neki, de ráér még vele bőven. A joghurt könnyebb étel, mint a zsíros tejföl.

A gombától meg hasfájása lehet.

"Bio anyukának": korunk vívmányai többek között a tisztítószerek, a csatornahálózat, a szappan, stb. Szerencsénkre ezek használatával elkerülhetőek a tömeges járványok...

Kinek a mosogatószer, kinek a tyúkszar tetszik:)

2012. febr. 23. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!