Lehet baja a 8 hónapos lányomnak, ha a nem normális anyósom megetette tejfölös gombapörkölttel?
Ohh, én is anyukámra merem hagyni a gyereket és tudom, hogy jó kezekben van, persze hogy van benne tapasztalata.
S én sem szabom meg anyukámnak mikor, mit adjon a gyereknek, csupán csak azért, mert tudom, hogy nem fog gomba-pörköltöt adni neki. S hogy miért nem?
Mert bár lehet kiskoromban engem másképp táplált, ennek ellenére azt is tudja, hogy a gomba nem egy könnyű kaja, és megkérdezné tőlem, hogy adhat-e neki. Nem azért mert hülye, hanem azért mert tudja én vagyok a gyerek anyja, és hagyja, hogy én döntsek. Megbízok benne, de ő is bennem, tehát nem bírál felül, csak azért mert felnevelt pár gyereket...
Abban igazad van, hogy azt kellett volna adnia amit Te vittél!
Az én fiam is 8 hónaposan azt ette amit mi, DE nem ilyeneket! Én soha nem csaptam perpatvart ha tudtom nélkül kapott valamit, DE ha ilyen nehézeket kapott volna akkor valószínű beszóltam volna, főleg ha viszek neki kaját.
Nekem a gombával sajnos csak rossz tapasztalatom van. Lassan két éves a fiam, most próbáltuk nem rég először, levesbe. Szegénykém egész éjjel forgolódott, nyöszörgött, fájt a pocija, mondjuk jó sokat evett belőle. Tehát ő még nem kap egy darabig.
Figyeld a picit ébredés után a pöttyök miatt.
Nekem anyám csinálta meg, akkor 4hónapos kiscsajommal, hogy az elvileg OK alma helyet fahéjas-almás jogobellát adott a kicsinek, mondván attól jobban tud majd kakilni, nem fog a hasa fájni...
Kopkop jól bírta. Én is kiakadtam, de mivel a "baj" már megvolt, gyomormosni csak nem vihetem el. Figyeltem lesz e baja, nem lett.
Tudomásom szerint a gomba az egyetlen emészthetetlen étel, még mi felnőttek sem tudjuk megemészteni és SEMMI tápértéke nincs. Valahol olvastam ezt nemrég (hitelesnek tűnő forrásból). Nekem egyik kedvencem a gomba, elég sokat készítek, a nagylányaim is szeretik és kapnak is, de a 2 éves kislánynak szándékosan nem adok. Miért terheljem feleslegesen a gyomrát? Persze mikor meg akarta kóstolni adtam neki, szerencsére nem ízlett neki.
Valószínű anyós nem tudta ezt, arra gondolt, hogy ez is csak zöldség, a tejföl meg tejtermék, miért ne adhatna?!
Itt az elvekről van szó, mint mindig, a tököt kellett volna kapnia a babának, de anyós "finomabbat" akart adni.
Ez a baj az anyósokkal:(
Ha kiütéses lesz a tejföltől, akkor pár hétig ne adjál neki, de ráér még vele bőven. A joghurt könnyebb étel, mint a zsíros tejföl.
A gombától meg hasfájása lehet.
"Bio anyukának": korunk vívmányai többek között a tisztítószerek, a csatornahálózat, a szappan, stb. Szerencsénkre ezek használatával elkerülhetőek a tömeges járványok...
Kinek a mosogatószer, kinek a tyúkszar tetszik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!