Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szívtelenség ez tőlem?

Szívtelenség ez tőlem?

Figyelt kérdés
5 hetes a fiam és van egy 2 és fél éves lányom. A fiam folyton velem lenne az első hetekben csak a hasamon volt hajlandó elaludni, erről leszoktattam. Persze tudom, hogy kicsi és szüksége van rám, de olyan szinten lefoglal, hogy félek a lányomra nem marad elég időm. Szívtelenség az a kicsivel szemben ha megetetem a pelenkája is ki van cserélve és beviszem az ágyába bekapcsolom a légzésfigyelőt és a bébiőrzőt és kijövök a szobából. Baja nem lehet, hiszen ha meglát egyből elhallgat, tehát azt szeretné ha fognám a fenekét vagy a közelemben lehetne. De ha kint van a nappaliban akkor is sír, hogy nem vele foglalkozok. Így is eléggé rossz anyának érzem magam, mert mióta a kicsi megszületett a lányommal nem volt időm játszani egy jót. Arról nem is beszélve, hogy így a kicsi mellett főzni sincs időm rendesen csak hétvégén. A férjem hajnalba megy dolgozni és este jön, amennyit tud segít, de más segítségem nincs.
2012. febr. 21. 10:54
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Éjszaka alszik 4 vagy akár 6 órát.
2012. febr. 21. 12:20
 32/49 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem probald megtalalni a felutat valahogy. A nagynak es a kicsinek is alkalmazkodni kell egymashoz, ossze kell szokni. Bar ahogy latom nagy szerencsed van a naggyal, hogy ilyen okos es turelmes. Egyutt nem tudtok jatszani? Kicsi jatszoszonyegen, es akkor egyutt le tudtok ulni. A nagyot be is tudod talan vonni a kicsi gondozasaba, ugy, hogy o ezt jateknak lassa.

En oszinen megmondom hogy nem ugrottam minden nyekkenesere a fiamnak, bar sokaig sosem hagytam sirni, de ennek az lett az eredmenye hogy 8 hetes kora ota atalussza az ejszakat, egyedul alszik el, soha nem kellett atatni. Csak a sajat helyen alszik. Es boldog, szereto, okos, kiegyensulyozott kisgyerek. Csak nem szoktattam hozza hogy tolem fuggjon.

2012. febr. 21. 12:37
 33/49 anonim ***** válasza:
54%
Meg annyit hogy mindenki ugy csinalja ahogy akarja, meg olyn konyvbol neveli a gyereket amilyenbol akrja, de szerintem 1. a konyvbol neveles hulyeseg, mert minden gyerek mas es minden konyv mast ir, 2. en nem ertek egyet azzal hogy kismajmot nevel valaki a gyerekbol aki az anyja nelkul nem tud letezni. Egyuttalvas, magamra kotom egesz nap, stb.. Attol hogy az en kisfiam tud egyedul jatszani, ugyanugy szeretem, imadom es o is boldog.
2012. febr. 21. 12:43
 34/49 anonim ***** válasza:
Na jó elaltatom a lányom,s irok neked én is... De ne kenguruba tedd,kezdésnek ennyi...S ne hagyd sirni.
2012. febr. 21. 12:46
 35/49 A kérdező kommentje:
A lányommal is ugyan ez volt nem jártunk lábújjhegyen mert ő aludt. Nekem is a félúton a kettő között megoldást mondta a férjem. A lányom nagyon értelmes és türelmes ezért is van lelkiismeret furdalásom vele szemben, mert ő olyan jó. Ő lett a pelenkázó felelős lecsavarja a kupakját a krémnek, felnyitja a popsitörlős dobozt stb és bevonva érzi magát mindenbe a kicsivel kapcsolatban.
2012. febr. 21. 12:50
 36/49 anonim ***** válasza:
89%

én csak kérdezni szeretnék... :)

azt írod, hogy egész nap ott van veletek a nappaliban a kanapén. ugye az a kérdésed, hogy szívtelen lennél-e ha betennéd a kiságyba, bébiőr bekapcs...

a kérdés:

mivel jobb ha egyedül van a szobájában te meg ugyanúgy hallgatjátok a sírást a bébiőrön keresztül mint ha a kanapén feküdne, csak ugye nem lát senkit, egyedül érzi magát :S

ha már sírni hagyod, szerintem ezerszer empatikusabb, hogy ott vagy mint hogy egyedül legyen.

én fiam is hasfájós volt, ő is fél óránként akart cicizni, de aztán a vizsgálatok során rámpirítottak, hogy pont ez a baj! onnantól 2-3 óránként szopizott, ha nem volt elég tejem akkor egyből a szopizás után kapta a tápit. így a napirendünk is kialakult és a pocakfájás is elmúlt, ez a módszer szerintem megér egy próbát.

2012. febr. 21. 13:04
 37/49 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

a bébiőr egyben van a légzésfigyelővel így olyan módba van kapcsolva, hogy a légzésfigyelő esetleges hangját lehetne hallani. Nem zavar ha sír. Megpróbálom 3 óránként etetni most a vizsgálaton a gyerekorvos is ezt mondta és azt is, hogy ha úgy szoktatom, hogy fogjuk a fenekét akkor azt szokja meg, ha pedig átpelenkázom, megetetem, megbüfiztetem, lerakom az ágyába akkor ahoz. Este ha mi is megyünk lefeküdni is sír az ágyában, pedg tudja, hogy ott vagyunk. Nekem a külön szobában alvás nem mennd az biztos.

2012. febr. 21. 16:21
 38/49 ZsZs27 ***** válasza:
Ez nem szívtelenség. 10 hós ikreim vannak. Szerinted mennyit tudom őket ajnározni? Peluscsere, etetés, ha van valami dolgom, pl. főzni, vasalni, stb., akkor bizony maradnak a kiságyban. (Már másznak, nem hagyhatom őket kint) Ezeket azért igyekszem azonos időben csinálni, így hozzászoktak egy idő után, hogy mikor van játék, babusgatás evés után, és mikor kell magukat elfoglalni a kiságyban. Mára remekül elvannak ott is, és legalább megtanulták egyedül is feltalálni magukat. És mégse lettek lelki sérültek. Nagyon boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott babák, akik nagyon ritkán hisztiznek. Nem szabad egyik gyereket sem hanyagolni, fel kell osztani köztük az időt, akár kicsi, akár nagy. Elvégre ami jár, az jár mindkettőnek.
2012. febr. 21. 19:38
 39/49 anonim ***** válasza:
Szerintem 5hetesen még kicsike nagyon.Szerintem neki az kell hogy ott legyél vele ha hív.S mi van ha 2óránként cicize. Még egy 2hó és már jobb lesz:) Vegyél egy rugi kendőt és vedd fel magadra.Nem nehéz megkötni,s akkor a nagy lánnyal is tudsz játszani- főzni is.
2012. febr. 21. 20:43
 40/49 anonim ***** válasza:
Ne feledd egy hónapja még egy test voltatok... utsó
2012. febr. 21. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!