Ugye nem vehetik el tőlem a babámat?
Apasági nincs, házasok nem vagytok ha jól értem. Akkor neki apaságit kell kérnie, ekkor lehetne láthatása.
De elvenni nem fogja tudni.Ha az anya nem alkoholista drogos,prostituált,akkor az anyának ítélik a gyereket.
Én is hasolnó cipőben járok most lesz gyerekelhelyzés, bár nekem az ő nevét viseli a gyerek és már 8hós.
Ha valakivelszeretnélbeszélgetni írj privit:)
Nem, nem veheti el.
Viszont gondold azért át, hogy mégis megengeded, hogy látogassa (odaadni nem kell), mert a kicsinek is szüksége lesz az apjára.
Persze ha olyan okok miatt hagytad el, ami miatt nem kívánatos, hogy a gyerek közelébe menjen, akkor természetesen ne engedd.
Az egyetlen dolog, amit tehet, hogy kérelmezi az apaság megállapítását, és onnantól megnyílnak a szülői jogai, és a bíróság kényszeríthet, hogy engedd a láthatást.
Ezért lenne egyszerűbb megegyezni vele, hogy te irányítsd a szituációt.
apának pont annyi joga van a gyerekhez mint az anyának míg nincs bírósági határozat.
tehát ha apa elviszi és nem hozza vissza se történik bűncselekmény.
szerintem jobb ezt megelőzni és elmenni már most a bíróságra. én nem vagyok járatos ebben de egy ismerősöm aki benne van pont múltkor mondta, hogy gyámügyi papír önmagában semmire nem jó :S
az apától nem tudod eltiltani a babádat, nincs jogod hozzá! a bíróság és a gyámügy is úgy áll hozzá, hogy a gyereknek az a legjobb, ha tartja a kapcsolatot az apával is.
általában az anyának ítélik, 3 éves kor alatt az anya jelenlétében láthatja az apa, 2 hetente 1-1 napot, majd 3 éves kor után minden 2. hétvége az övé.
az a rossz az egészben, hogy azzal ha tiltod az apától nem vele szúrsz ki hanem a babátokkal. persze jó lenne tudni mit jelent, hogy rosszul bánt veled mert ha agyba-főbe vert akkor el lehet tiltani, ha csak pl. nem kedveskedett neked, akkor tényleg biztosítanod kell, hogy láthassa, megismerhessék egymást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!