Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye nem vehetik el tőlem a...

Ugye nem vehetik el tőlem a babámat?

Figyelt kérdés
Arról van szó hogy 1 hetem van még szülésig és én fél évvel ezelőtt elhagytam a páromat mert nem jól bánt velem(hosszú) és nem is akarok soha vissza menni hozzá. Most a szüleimnél lakok egy ideje , a babának mindene megvan, semmibe nem fog hiányt szenvedni már most meg van mindene. Az apuka nem dolgozik, szegény körülmények között élnek ha ez számít és a gyereket követeli hogy legalább látni hagy lássa majd. De én nem szeretném mert félek hogy el tudja majd venni. A baba az én nevemet fogja kapni úgyhogy semmilyen formában nem akarom hogy még a neve is bárhol,bármilyen formában elhangozzon. Ugye így nem veheti el a babámat majd? Vagy majd a gyámügyre kell menni? Vagy hogy működik ez? csak normális válaszokat kérek.köszönöm
2011. szept. 29. 21:09
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Apasági nincs, házasok nem vagytok ha jól értem. Akkor neki apaságit kell kérnie, ekkor lehetne láthatása.

De elvenni nem fogja tudni.Ha az anya nem alkoholista drogos,prostituált,akkor az anyának ítélik a gyereket.

Én is hasolnó cipőben járok most lesz gyerekelhelyzés, bár nekem az ő nevét viseli a gyerek és már 8hós.

Ha valakivelszeretnélbeszélgetni írj privit:)

2011. szept. 29. 21:14
 2/31 anonim ***** válasza:

Nem, nem veheti el.

Viszont gondold azért át, hogy mégis megengeded, hogy látogassa (odaadni nem kell), mert a kicsinek is szüksége lesz az apjára.

Persze ha olyan okok miatt hagytad el, ami miatt nem kívánatos, hogy a gyerek közelébe menjen, akkor természetesen ne engedd.

Az egyetlen dolog, amit tehet, hogy kérelmezi az apaság megállapítását, és onnantól megnyílnak a szülői jogai, és a bíróság kényszeríthet, hogy engedd a láthatást.

Ezért lenne egyszerűbb megegyezni vele, hogy te irányítsd a szituációt.

2011. szept. 29. 21:15
 3/31 A kérdező kommentje:
És hogy ha apaságit kérne akkor adnak is neki? Mármint úgy értem hogy honnan tudják majd megállapítani hogy az övé ha én letagadom?
2011. szept. 29. 21:17
 4/31 anonim ***** válasza:
Apasági alatt felteszem apasági tesztet értenek, ami ellen nem tehetsz sokat, ha hatósági papírral mennek, de a leírt körülmények alapján nem vehetik el tőled a gyereket.
2011. szept. 29. 21:19
 5/31 anonim ***** válasza:
62%
DNS mintát vesznek a babától és az apától...
2011. szept. 29. 21:21
 6/31 A kérdező kommentje:
Tudom hogy szüksége van a picinek apukára,ezért sokszor el is gondolkodok hogy mit csináljak és hogy lesz majd és meddig kell még a szüleim nyakán lenni. Ők nem bánják természetesen nagyon sokat segítenek már most, de ez így örökre nem mehet így örökre. Ebben a helyzetben se tudom hogy mit csináljak.Vissza menni a volt páromhoz soha nem fogok ez biztos.Nem akarom vele egyáltalán tartani a kapcsolatot és azt se hogy majd lássa mert akkor jobban fog kötődni hozzá(ismerem jól) és akkor nem szál le rólam sose.
2011. szept. 29. 21:22
 7/31 A kérdező kommentje:
De csak akkor ha apaságit kér az apa igaz? Ha nem kér akkor nem fog csinálni a gyámügy semmit? Tehát arra gondolok például hogy majd kérdezik -e majd hogy hol van az apja meg hogy ki az meg hasonlók? Vagy ezt majd úgy fogják majd kezelni mint ha nem lenne apja? Később nem lesz ebből majd gondja a picinek és nekem?
2011. szept. 29. 21:24
 8/31 anonim ***** válasza:
HA apasági nincs, nem hiszem hogy foglalkoznának vele.De sajnos ebben a témábna nem tudok érdemleges választ adni, mert ilyen cipőben nem jártam még
2011. szept. 29. 21:28
 9/31 anonim ***** válasza:
48%

apának pont annyi joga van a gyerekhez mint az anyának míg nincs bírósági határozat.

tehát ha apa elviszi és nem hozza vissza se történik bűncselekmény.

szerintem jobb ezt megelőzni és elmenni már most a bíróságra. én nem vagyok járatos ebben de egy ismerősöm aki benne van pont múltkor mondta, hogy gyámügyi papír önmagában semmire nem jó :S

az apától nem tudod eltiltani a babádat, nincs jogod hozzá! a bíróság és a gyámügy is úgy áll hozzá, hogy a gyereknek az a legjobb, ha tartja a kapcsolatot az apával is.

általában az anyának ítélik, 3 éves kor alatt az anya jelenlétében láthatja az apa, 2 hetente 1-1 napot, majd 3 éves kor után minden 2. hétvége az övé.

az a rossz az egészben, hogy azzal ha tiltod az apától nem vele szúrsz ki hanem a babátokkal. persze jó lenne tudni mit jelent, hogy rosszul bánt veled mert ha agyba-főbe vert akkor el lehet tiltani, ha csak pl. nem kedveskedett neked, akkor tényleg biztosítanod kell, hogy láthassa, megismerhessék egymást

2011. szept. 29. 21:40
 10/31 anonim ***** válasza:
ha ő nem kér apaságit és te se írod be az apát akkor az egy hosszú procedúra lesz. egyik ismerősömnél ez a szitu, ott egy kamu apát írtak be a baba 1 éves korában, addig többször kimentek hozzá meg neki is kellett bemennie emiatt :/
2011. szept. 29. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!