Ugye nem vehetik el tőlem a babámat?
Az apasági nyilatkozat NEM DNS!!!! Apasági nyilatkozatot csak úgy tud tenni ha te is ott vagy vele. Kellenek a te papírjaid is hozzá és mivel nincs sok hátra szülésig kell a kicsi anyakönyvi kivonata is. Amit te kapsz majd meg a kórházba. Ha te nem adod neki a szükséges papírokat vagy mész el vele akkor nem tud apasági nyilatkozatot tenni. És mivel szegény családi körülmények közt élnek nem hinném hogy DNS-t akarna kérni, hisz nem olcsó dolog.
Én 4 hónapja szültem és kaptam egy levelet a gyámügytől. Beidéztek hogy nevezzem meg az apát, mivel az én vezeték nevemet kapta. Ez egy sima beszélgetés egy gyámügyes illetővel, neki nyugodtan elmondhatod hogy miért nem szeretted volna az apa n
22:25 folyt. Bocsi véletlen elküldtem :)
Szóval elmondod miért nem szeretted volna hogy az apa nevét kapja és csak náluk lesz beírva az ő neve. Az anyakönyvi kivonaton csak akkor lesz feltüntetve ha te azt kéred a hivatalba, másképp nem.
Röviden összegezve: apasági nyilatkozatot csak veled együtt, a te és a pici anyakönyvi kivonatával tud tenni, mivel neked is alá kell írni a papírt.
Ezt biztosra írom, mert mi átmentünk ezen a tortúrán, csak mi azért mert szerettük volna hogy az apa nevét kapja, csak jóval korábban jött a bébi és nem volt időnk apasági nyilatkozatot kérni, ezért mindent a születése után intéztünk el.
De szerény véleményem szerint ha te is ott vagy velük mikor a kicsit látogatja akkor abból nem lehet gond. Ne felejtsd el hogy neki két szülője van, akár milyenek is de ketten vannak.
Nagyon sajnállak hiszen ez nagyon nehéz helyzet, de próbáljátok megoldani négy szem közt.
Sok sikert ehhez és a szüléshez is!!!!! :)
22:35-ös!
Itt most senki sem az apasági nyilatkozatról beszélt! Azt mind tudjuk, hogy ehhez az anya is kell, de most nem erről van szó. Hanem arról, hogyha megszületik a gyerek, akinek hivatalosan semmi köze nem lesz az apjához, (pont amiatt amiket te is írtál, hogy az anya nem jegyezteti be a nevét, nem járul hozzá,) de az apa szeretne jogot formálni a gyerekre, és bebizonyítani, hogy de bizony ő az apuci és szeretné látni a gyerekét, akkor indíthat pert, (vagy nem tudom hogy nevezik) ezügyben, ami keretén belül akár DNS tesztet is végezhetnek. Erről van szó, nem az apasági nyilatkozatról.
Megint utolsó 2 vagyok :)
NEM VEHETIK EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahhoz innod, drogoznod kéne minimum. Már most megvan mindene, miért vennék el?
Ne aggódj, koncentrálj csak a picire :)
Ha végig olvastad volna mind az összes hozzászólást láttad volna hogy még az elején ő kérdezte az apasági nyilatkozatot, és mivel mi átestünk ezen leírtam neki.
Olvass és utána okoskodj
De igazad van. Tisztázd le vele hogy keressen munkát, próbáljon legalább egy kicsit segíteni a költségekbe és utána beszélhettek a dologról, addig viszont nem.
Én nem azt mondom hogy engedd a nevére venni, hiszen ez a te döntésed, nem vagytok házasok (szerencsére), csak adj neki egy esélyt hogy apa lehessen és apa ként viselkedjen. Ha nem megy add ki az útját végleg, hisz neked van esélyed mást találni aki imádni fogja azt a kis drágát helyette is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!