Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye nem vehetik el tőlem a...

Ugye nem vehetik el tőlem a babámat?

Figyelt kérdés
Arról van szó hogy 1 hetem van még szülésig és én fél évvel ezelőtt elhagytam a páromat mert nem jól bánt velem(hosszú) és nem is akarok soha vissza menni hozzá. Most a szüleimnél lakok egy ideje , a babának mindene megvan, semmibe nem fog hiányt szenvedni már most meg van mindene. Az apuka nem dolgozik, szegény körülmények között élnek ha ez számít és a gyereket követeli hogy legalább látni hagy lássa majd. De én nem szeretném mert félek hogy el tudja majd venni. A baba az én nevemet fogja kapni úgyhogy semmilyen formában nem akarom hogy még a neve is bárhol,bármilyen formában elhangozzon. Ugye így nem veheti el a babámat majd? Vagy majd a gyámügyre kell menni? Vagy hogy működik ez? csak normális válaszokat kérek.köszönöm
2011. szept. 29. 21:09
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Te értetted félre. Ő az apaságin nem az apasági nyilatkozatot értette, hanem azt a vizsgálatot, amit írtam, ami bebizonyíthatja, hogy ő a vér szerinti apja a gyereknek! Arra írtuk mi a DNS tesztet, mert egy ilyen vizsgálat során könnyen lehet, hogy elvégzik. Szóval te olvass figyelmesebben.
2011. szept. 29. 23:13
 22/31 A kérdező kommentje:
Szóval kedves utolsónak köszönöm! Igazad van! És én már ezt mondtam neki legutóbb és annyi volt a válasz hogy én egy pénzéhes ember vagyok. Pedig nem igaz mert én csak az akarom hogy a picinek mindene meglegyen és magamnak nem kell semmi tőle. Ő sajnos ilyen ezért nem megyek vele semmilyen megoldásra sajnos. De nem baj az a lényeg hogy tőlem mindent megfog kapni még ha nagyon nehéz lesz is majd a későbbiekben.
2011. szept. 29. 23:13
 23/31 anonim ***** válasza:

Kedves 23:13!!

Okos enged szamár szenved!!!!

Jó éjszakát

2011. szept. 29. 23:22
 24/31 anonim ***** válasza:

Nem is tehetsz mást, mint engedsz, ha már olyan nehéz belátnod, hogy te tévedtél....

Én nem veszekedést akartam szítani, csak láttam abban a hozzászólásodban, hogy félreértetted a dolgot, azért helyesbítettem. Nem kellett volna megsértődnöd ezen, semmi rossz szándék nem volt bennem.

2011. szept. 29. 23:30
 25/31 anonim ***** válasza:

bocs, hogy beleszólok :)

egyik válaszoló írta, hogy apuka ha szegény nem igen kérhet dns-tesztet.

ez nem pont így van mert ha tényleg ő az apa akkor bíróságon keresztül az anyát terhelnék a költségek, mivel a vesztes fizet.

kérdező, megkérdezhetem, hogy miért voltál vele?

engem mindig megdöbbent ha egy anya azt mondja, hogy ha egy csokit se vesz a gyereknek akkor nem kell tőle semmi. nyilván az lenne a jó ha támogatná a babáját de önmagában az apai szeretethez nem kell pénz és ha te mindet meg tudsz neki adni akkor a babád már attól boldog lesz ha néha láthatja az apját.

a láthatást sem korlátozzák azért ha apa nem perkál.

gondold jól át, itt tényleg nem arról van szó, hogy neked milyen lesz. valamiért csak vele voltál, csak babát szerettél volna tőle. persze nem tudom a részleteket csak összeszorult a szívem mikor az anyagiakról írtál és hogy ezért ne láthassa :(

2011. szept. 29. 23:43
 26/31 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy nem a pénz a lényeg! De a szeretetet azt tőlem is megkapja és szerintem a gyereknek se lesz majd szüksége olyan "apára" aki nem is az hogy nem ad neki semmit hanem egyet gondol és jönne. És szerintem ha már annyira érdeklődik a gyereke iránt akkor minimum munkát kellene hogy keressen hogy legalább bizonyítana. De hát mindegy, Ez hosszú történet és nem akarok bele menni. Sajnos bánom hogy így alakult mert lehet később majd a pici szenvedi meg majd a dolgokat főleg mikor majd azt kérdezi hogy apa hol van :( :( de hát így alakult
2011. szept. 29. 23:50
 27/31 A kérdező kommentje:
És még annyit hogy abból a gyereknek szerintem nem lesz jobb hogy az apja csak nézi amikor kedve van és közbe meg semmit nem tud neki nyújtani mert annyira lusta hogy elmenjen dolgozni.
2011. szept. 29. 23:54
 28/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,
2011. szept. 29. 23:54
 29/31 anonim ***** válasza:

Van igazság abban, amit az utolsó válaszoló írt. Amúgy az engem is érdekelne, hogy az, hogy milyen ember miért csak akkor derült ki számodra, mikor már uton volt a pici? Persze ha nem akarod nem kell belemászni, csak nagy vonalakban, mert így valóban furcsa.

És a pénz tényleg nem minden, persze az is elvárható lenne, hogy valamivel támogassa a gyerekét, de csak azért eltiltani tőle azért nem szép. Nem biztos, hogy az jó a gyereknek, hogy sosem ismeri meg az apját. Ahogy idősödik, egyre inkább hiányolni fogja az apját, ha lesz is másik párod, aki apaként fogja szeretni és nevelni, ő azért fogja tudni, hogy nem ő a vér szerinti apja, és biztos érdekelni fogja, hogy akkor ki az.

Nehéz helyzet, biztos megvan az oka, hogy elhagytad, és látni sem akarod, de nekik joguk van megismerni egymást. Elvenni úgy sem tudja tőled, azért tehetnél egy próbát, hogy működnek a látogatások, mennyire törődik a gyerekkel stb.

2011. szept. 29. 23:59
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon leragadtál az anyagiaknál. Nem tud neki semmit nyújtani. Hát ha mást nem, szeretet lehet, hogy tudna. És hidd el, egy gyerek számára többet jelent az, mint hogy hoz neki cuccokat, hisz azokat úgy is megkapja tőled. Nem? Amíg kicsi, tuti nem fogja érdekelni, hogy hoz neki valamit, vagy sem. De lehet élvezné a társaságát. Az én kisfiam is szereti a változatosságot, mivel folyton én vagyok vele, úgy örül, ha végre az apja itthon van, és ő foglalkozik vele kicsit. ÉS azért más az anyai szeretet, és más az apai. És azért nem csak nézné, hanem gondolom játszanának is együtt. De csinálhatod úgy is, hogy ultimátumot adsz neki, hogy csak abban az esetben vagy hajlandó tárgyalni erről a témáról, ha talpra áll, elmegy dolgozni. Aztán ha nem teszi, akkor ezek szerint tényleg nem érdekelte annyira a gyereke, hogy megerőltesse magát. És egy próbát megérne.
2011. szept. 30. 00:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!