5 hetes a fiam és van egy 2 és fél éves lányom. A fiam folyton velem lenne az első hetekben csak a hasamon volt hajlandó elaludni, erről leszoktattam. Persze tudom, hogy kicsi és szüksége van rám, de olyan szinten lefoglal, hogy félek a lányomra nem marad elég időm. Szívtelenség az a kicsivel szemben ha megetetem a pelenkája is ki van cserélve és beviszem az ágyába bekapcsolom a légzésfigyelőt és a bébiőrzőt és kijövök a szobából. Baja nem lehet, hiszen ha meglát egyből elhallgat, tehát azt szeretné ha fognám a fenekét vagy a közelemben lehetne. De ha kint van a nappaliban akkor is sír, hogy nem vele foglalkozok. Így is eléggé rossz anyának érzem magam, mert mióta a kicsi megszületett a lányommal nem volt időm játszani egy jót. Arról nem is beszélve, hogy így a kicsi mellett főzni sincs időm rendesen csak hétvégén. A férjem hajnalba megy dolgozni és este jön, amennyit tud segít, de más segítségem nincs.
Az nem ok ha 30 percenként eszik. VAn elég tejed? Jól szopik? Esetleg hasfájós? Hogy altatod? Az enyém csak babakocsiban aludt, és csak akkor ha bekapcsoltuk a páraelszívót, mert a monoton zaj megnyugtatta. Esetleg a babahintát is megpróbálhatjátok. Az én lányom kengyeles volt, és extranyűgös, de a hintában legalább elvolt 20-30 percet. A házimunkán ne izgasd magad, hétvégén behozod.
Az meg ok, hogy nem akarod egész nap a TV-t nézetni a gyerekekkel, de azért jól jöhet mikor végképp nincs más lehetőség hogy szórakoztasd. Ha megválogatod mit néz, semmi baja nem lesz.
2012. febr. 21. 11:34
12/49 A kérdező kommentje:
Imádom a kicsit egész nap kint van velünk a nappalibana kanapén. Ezért van ott a ha szó mert feltételes módban írtam, megoldást keresve. Nagyon sokat vártam a fiamra ahoz, hogy ki legyek rá akadva. A lányomnál más volt ő az első volt csak vele kellett foglalkozni. A fiam semmivel sem sírósabb. Jobban bírom a gyereksírárt is.
2012. febr. 21. 11:38
13/49 anonim válasza:
De miért nem mentek a levegőre sétálni? Fél órára?
2012. febr. 21. 11:41
14/49 anonim válasza:
Szia! Szerintem nem szívtelenség!!! Egy bizonyos határon belül. Nekem 4 hetes a picim és 3 éves a nagy. Igaz, a pici általában jó baba, de bizony előfordul, hogy le kell raknom, mikor ő éppen nem akarja. A nagynak enni kell adni, öltözni segíteni kell stb. Vannak szituk mikor igen is muszáj lerakni a kicsit és akkor van, hogy 20-30 percet sír. Én a többiekkel ellentétben úgy gondolom, hogy a kicsinek is MÁR MOST meg kell szoknia, hogy nem csak ő van. Ő beleszületett egy családba/szituációba, amit neki meg kell tanulnia. Tudom,hogy nehéz neked. Ha fél óránként eszik, akkor tényleg valami nem ok. Én is végigcsináltam ezt a naggyal. 5-6 hónapos koráig úgy nézett ki a napunk, hogy 2 órát cicizett fél órát pihentünk(közben ordított a lányom),de biztos vagyok benne, hogy valami nem volt ok vele. Nagyon nehéz időszak ez, de kitartás! És ne legyen lelkiismeret furdalásod ha a kicsit lerakod és sír egy keveset, mert te is ki fogsz készülni...az meg egyik gyermekednek sem tenne jót!
2012. febr. 21. 11:44
15/49 anonim válasza:
Bocs, de nem így hangzott. Olvasd vissza hogy nem egyértelmű. Amúgy ne a kanapéra tedd. Teríts a földre takarót, játszószőnyeget, és lógass fel neki játékokat , hogy legyen mit nézegetnie. Üljetek le mellé a lányoddal, és játszatok ott. Beszélj hozzájuk felváltva.
És igen! Ha jó idő van akkor minnél többet legyetek kint, főleg hogy a lányod igényelné a szaladgálást. Semmi baja nem lesz a kisfiadnak ha jól betakargatod.
2012. febr. 21. 11:46
16/49 A kérdező kommentje:
Persze ma kimegyünk a vizsgálat után sétálni. Nincs elég tejem de szedek tejserkentőt és tápszert kap. A házimunka hét végére marad a napi porszívózást este csinálom ha apa hazajött. Főzni csak hét végén szoktam mióta megszületett a baba.
2012. febr. 21. 11:46
17/49 anonim válasza:
A kendő jó megoldás lehet, mert akár szopizni is tud benne, te pedig szabadon mozoghatsz közben, foglalkozhatsz a nagyobbal. Az, hogy normális-e hogy megszokja, hogy folyamatosan "a fenekét fogod", érdekes kérdés. Sokak szerint nem az, mert önállóságra kell nevelni. De ha bármilyen szakirodalomban (nem itt, az interneten!) utánanézel ennek a kérdésnek, rájössz,hogy az önállóságra nevelést nem az első hónapokban kell kezdeni és legkevésbé sem a baba által áhított testi kontaktus kiiktatásával (amire mellesleg pont ugyanolyan ! szüksége van, mint az evésre vagy arra, hogy tisztába legyen téve). Szóval szerintem nem vagy szívtelen, hanem tájékozatlan(bocs, nem bírálni akarlak, sőt!) , a szónak a legpozitívabb értelmében, hiszen ezen egy kis szándékkal lehet változtatni.
2012. febr. 21. 11:47
18/49 anonim válasza:
20-30 percet sírni hagyni? Te normális vagy? Remélem ha bajod lesz rád sem nyitják az ajtót. Nincs olyan ok amiért 20-30 percig sírni lehet hagyni egy gyereket. Mindent meg lehet oldani másképp. Az még ok, hogy max 5 perc, míg befejezed a nagywc-t vagy ha éppen hajatmosol, vagy leszüröd a tésztát, vagy megpisilteted a másik gyereket. De 20-30 perc. Az rettenetesen sok. Egy ilyen picinek meg örökkévalóság az anyja nélkül. Te tényleg kegyetlen vagy, de nagyon. Kívánom ezt kapd vissza te is.
2012. febr. 21. 11:49
19/49 anonim válasza:
11.44-esnek ment
2012. febr. 21. 11:50
20/49 A kérdező kommentje:
Hasfájós, de kap rá Infacolt. A játszószőnyeg jó ötlet a kanapén is elfér mert óriási a kanapé. Az adagját darabokban eszi a baba ezért ehet 30 percenként de lazán 4 van amikor 6 órát is alszik egyhuzamban. De ma a vizsgálaton rákérdezek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!