Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szívtelenség ez tőlem?

Szívtelenség ez tőlem?

Figyelt kérdés
5 hetes a fiam és van egy 2 és fél éves lányom. A fiam folyton velem lenne az első hetekben csak a hasamon volt hajlandó elaludni, erről leszoktattam. Persze tudom, hogy kicsi és szüksége van rám, de olyan szinten lefoglal, hogy félek a lányomra nem marad elég időm. Szívtelenség az a kicsivel szemben ha megetetem a pelenkája is ki van cserélve és beviszem az ágyába bekapcsolom a légzésfigyelőt és a bébiőrzőt és kijövök a szobából. Baja nem lehet, hiszen ha meglát egyből elhallgat, tehát azt szeretné ha fognám a fenekét vagy a közelemben lehetne. De ha kint van a nappaliban akkor is sír, hogy nem vele foglalkozok. Így is eléggé rossz anyának érzem magam, mert mióta a kicsi megszületett a lányommal nem volt időm játszani egy jót. Arról nem is beszélve, hogy így a kicsi mellett főzni sincs időm rendesen csak hétvégén. A férjem hajnalba megy dolgozni és este jön, amennyit tud segít, de más segítségem nincs.
2012. febr. 21. 10:54
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:

Az nem ok ha 30 percenként eszik. VAn elég tejed? Jól szopik? Esetleg hasfájós? Hogy altatod? Az enyém csak babakocsiban aludt, és csak akkor ha bekapcsoltuk a páraelszívót, mert a monoton zaj megnyugtatta. Esetleg a babahintát is megpróbálhatjátok. Az én lányom kengyeles volt, és extranyűgös, de a hintában legalább elvolt 20-30 percet. A házimunkán ne izgasd magad, hétvégén behozod.

Az meg ok, hogy nem akarod egész nap a TV-t nézetni a gyerekekkel, de azért jól jöhet mikor végképp nincs más lehetőség hogy szórakoztasd. Ha megválogatod mit néz, semmi baja nem lesz.

2012. febr. 21. 11:34
 12/49 A kérdező kommentje:
Imádom a kicsit egész nap kint van velünk a nappalibana kanapén. Ezért van ott a ha szó mert feltételes módban írtam, megoldást keresve. Nagyon sokat vártam a fiamra ahoz, hogy ki legyek rá akadva. A lányomnál más volt ő az első volt csak vele kellett foglalkozni. A fiam semmivel sem sírósabb. Jobban bírom a gyereksírárt is.
2012. febr. 21. 11:38
 13/49 anonim ***** válasza:
De miért nem mentek a levegőre sétálni? Fél órára?
2012. febr. 21. 11:41
 14/49 anonim ***** válasza:
20%
Szia! Szerintem nem szívtelenség!!! Egy bizonyos határon belül. Nekem 4 hetes a picim és 3 éves a nagy. Igaz, a pici általában jó baba, de bizony előfordul, hogy le kell raknom, mikor ő éppen nem akarja. A nagynak enni kell adni, öltözni segíteni kell stb. Vannak szituk mikor igen is muszáj lerakni a kicsit és akkor van, hogy 20-30 percet sír. Én a többiekkel ellentétben úgy gondolom, hogy a kicsinek is MÁR MOST meg kell szoknia, hogy nem csak ő van. Ő beleszületett egy családba/szituációba, amit neki meg kell tanulnia. Tudom,hogy nehéz neked. Ha fél óránként eszik, akkor tényleg valami nem ok. Én is végigcsináltam ezt a naggyal. 5-6 hónapos koráig úgy nézett ki a napunk, hogy 2 órát cicizett fél órát pihentünk(közben ordított a lányom),de biztos vagyok benne, hogy valami nem volt ok vele. Nagyon nehéz időszak ez, de kitartás! És ne legyen lelkiismeret furdalásod ha a kicsit lerakod és sír egy keveset, mert te is ki fogsz készülni...az meg egyik gyermekednek sem tenne jót!
2012. febr. 21. 11:44
 15/49 anonim ***** válasza:
92%

Bocs, de nem így hangzott. Olvasd vissza hogy nem egyértelmű. Amúgy ne a kanapéra tedd. Teríts a földre takarót, játszószőnyeget, és lógass fel neki játékokat , hogy legyen mit nézegetnie. Üljetek le mellé a lányoddal, és játszatok ott. Beszélj hozzájuk felváltva.

És igen! Ha jó idő van akkor minnél többet legyetek kint, főleg hogy a lányod igényelné a szaladgálást. Semmi baja nem lesz a kisfiadnak ha jól betakargatod.

2012. febr. 21. 11:46
 16/49 A kérdező kommentje:
Persze ma kimegyünk a vizsgálat után sétálni. Nincs elég tejem de szedek tejserkentőt és tápszert kap. A házimunka hét végére marad a napi porszívózást este csinálom ha apa hazajött. Főzni csak hét végén szoktam mióta megszületett a baba.
2012. febr. 21. 11:46
 17/49 anonim ***** válasza:
A kendő jó megoldás lehet, mert akár szopizni is tud benne, te pedig szabadon mozoghatsz közben, foglalkozhatsz a nagyobbal. Az, hogy normális-e hogy megszokja, hogy folyamatosan "a fenekét fogod", érdekes kérdés. Sokak szerint nem az, mert önállóságra kell nevelni. De ha bármilyen szakirodalomban (nem itt, az interneten!) utánanézel ennek a kérdésnek, rájössz,hogy az önállóságra nevelést nem az első hónapokban kell kezdeni és legkevésbé sem a baba által áhított testi kontaktus kiiktatásával (amire mellesleg pont ugyanolyan ! szüksége van, mint az evésre vagy arra, hogy tisztába legyen téve). Szóval szerintem nem vagy szívtelen, hanem tájékozatlan(bocs, nem bírálni akarlak, sőt!) , a szónak a legpozitívabb értelmében, hiszen ezen egy kis szándékkal lehet változtatni.
2012. febr. 21. 11:47
 18/49 anonim ***** válasza:
56%
20-30 percet sírni hagyni? Te normális vagy? Remélem ha bajod lesz rád sem nyitják az ajtót. Nincs olyan ok amiért 20-30 percig sírni lehet hagyni egy gyereket. Mindent meg lehet oldani másképp. Az még ok, hogy max 5 perc, míg befejezed a nagywc-t vagy ha éppen hajatmosol, vagy leszüröd a tésztát, vagy megpisilteted a másik gyereket. De 20-30 perc. Az rettenetesen sok. Egy ilyen picinek meg örökkévalóság az anyja nélkül. Te tényleg kegyetlen vagy, de nagyon. Kívánom ezt kapd vissza te is.
2012. febr. 21. 11:49
 19/49 anonim ***** válasza:
100%
11.44-esnek ment
2012. febr. 21. 11:50
 20/49 A kérdező kommentje:
Hasfájós, de kap rá Infacolt. A játszószőnyeg jó ötlet a kanapén is elfér mert óriási a kanapé. Az adagját darabokban eszi a baba ezért ehet 30 percenként de lazán 4 van amikor 6 órát is alszik egyhuzamban. De ma a vizsgálaton rákérdezek.
2012. febr. 21. 11:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!