Szívtelenség ez tőlem?
Figyelt kérdés
5 hetes a fiam és van egy 2 és fél éves lányom. A fiam folyton velem lenne az első hetekben csak a hasamon volt hajlandó elaludni, erről leszoktattam. Persze tudom, hogy kicsi és szüksége van rám, de olyan szinten lefoglal, hogy félek a lányomra nem marad elég időm. Szívtelenség az a kicsivel szemben ha megetetem a pelenkája is ki van cserélve és beviszem az ágyába bekapcsolom a légzésfigyelőt és a bébiőrzőt és kijövök a szobából. Baja nem lehet, hiszen ha meglát egyből elhallgat, tehát azt szeretné ha fognám a fenekét vagy a közelemben lehetne. De ha kint van a nappaliban akkor is sír, hogy nem vele foglalkozok. Így is eléggé rossz anyának érzem magam, mert mióta a kicsi megszületett a lányommal nem volt időm játszani egy jót. Arról nem is beszélve, hogy így a kicsi mellett főzni sincs időm rendesen csak hétvégén. A férjem hajnalba megy dolgozni és este jön, amennyit tud segít, de más segítségem nincs.2012. febr. 21. 10:54
21/49 anonim válasza:
Könyörgöm! 5 hetes a pici, őt még nem tudod hozzá szoktatni, hogy egész nap "szorongatod a popsiját"! EZ AZ IGÉNYE! Nem szabad30 percenként etetni, mert nem emészti meg rendesen a tejet, fájhat a hasa, és ezért is sírhat egész nap. Szerintem azt tudod csinálni, hogy elaltatod (már ha tudod) és 30 perc alvás után kerül olyan mély fázisba, hogy le tudd rakni, akkor lerakod. Vagy próbálkozz meg a felvesz-letesz módszerrel. De ne hagyd sírni!
22/49 anonim válasza:
11.44es vagyok. Nem azt mondtam, hogy "ridegtartáson" hagyom sínylődni a gyermekemet. Nagyon szeretem, nagyon sokat babusgatom. Viszont mikor olyan a helyzet akkor lerakom. Én ezt így látom normálisnak. Muszáj főznöm a nagynak, vagy a fenekét kitörölni stb. És csak akkor rakom így le, ha tudom, hogy nincs baja.... De látom itt nagyon sok anyatigris gyűlt össze!
23/49 anonim válasza:
PONTOZZATOK LE,DE
Nekem anno 9 éve mikor megszületett a fiam, azt mondta a doki, hogy SEMMI BAJA SEM LESZ HA 20 PERCET SÍR
24/49 anonim válasza:
Most akkor nem értem... egyik korábbi kommentedbe azt írtad, hogy szinte egész nap fenn van a kicsi, nem alszik, most az előbb meg azt, hogy van hogy 4 v. 6 órát is alszik egyhuzamban... most akkor alszik vagy sem? Mert ha igen, akkor simán tudsz a naggyal játszani, ráadásul nem is keveset és intenzíven... Hogy a kérdésre is válaszoljak: ne hagyd sírni. Ilyenkor nem lehet még elkényeztetni, szüksége van arra, h érezzen, lásson, halljon. Gondolj bele, szegény ott sírna egyedül az ágyában?
25/49 anonim válasza:
Én is így gondolom! Van szakirodalmam is (a hős anyukák kedvéért) és abban is le van írva, hogy szabad hagyni egy kicsit.....
26/49 anonim válasza:
Még jó, hogy mindenki úgy neveli a gyermekét ahogy jónak látja. Ha te szükségét érzed, hogy letedd, biztos megvan rá az okod, tudod, hogy miért teszed. Csináld úgy ahogy te jónak látod. Elvégre te vagy az anyukája!!!
27/49 anonim válasza:
Én is mutathatnék neked szakirodalmat mindkét oldalról. Az más kérdés hogy mit tartok reálisnak. Persze ott szarod el a ahol akarod.
28/49 anonim válasza:
Igen az . Rád van szüksége,kösd magadra !!!
29/49 anonim válasza:
Szerintem meg akkor lennél szívtelen, ha a "Nagy"-ról elfelejtenéd, hogy még Ő is milyen pici!
Egyébként rengeteg anyuka írta pont ezen az oldalon, hogy a kicsit szoktatták kezdettől fogva a nagy napirendjéhez, ritmusához, hiszen Ő már megszokta úgy, ahogy van. A kicsi is alkalmazkodni fog hamar, mindenkinek jobb lesz! Hidd el, csak az első hetek ilyen nehezek, és valóban, semmi baja nem lesz a babának attól, ha néha sírni hagyod!
Nem vagy szívtelen!
30/49 A kérdező kommentje:
A lányom az első naptól kezdve altatás nélkül aludt, mert így szokta mdg. Kijöttünk a szobából és elakudt magától. A javaslataitok szerint kenguruba rakom és így leszünk itthon.
2012. febr. 21. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!