Gyest kaptam a gyrekem utánn, de elváltunk a férjemel és ideiglenesen nála van a gyerek anyósóm ezt bejelentette az államkincstárnál igy megvonták tőlem visszamenőleg a gyest! Volt más is ilyen helyzetben, mikor kapok erről határozatot?
Elég nehéz ezt leirni rőviden, a gyerek utánn én kaptam a gyest mert a biróságon nálam helyezték el a gyereket de idiglenesen a férjemnél van mert én nem tudtam megoldani az elhelyezését és anyósóm meg nem nyugodott bejelentette az államkincstárnál ezt és igy visszamenőleg megvonták a gyset tőlem amit majd vissza kell fizetnem.De amig erről nem kapok papirt még munkanélküli segélyt sem tudok igényelni,az államkincstárnál meg nem igazán momndanak semmit csak hogy a férjemnek kelene valamilyen nyilatkozatot beadni,meg hogy akkor nála helyezik el a gyereket.De akkor ez hogy van ha a biróság nekem itélte,és ha én magamhoz veszem szeptembertől akkor én hogy igényelhetem ujra a családipotlékot mert ugye most azt is ők igénylik azt is megvonták tőlem!
Voltatok ilyen helyzetben?Mi lessz most?Mikora intéződik ez el és hogyan?
Nézd a GYES és a családi annak jár, aki SAJÁT HÁZTARTÁSÁBan nevel gyereket, lényegtelen, hogy papíron kinél helyezték el, nem saját háztartásodban neveled, nem jár neked. Majd járni fog,ha te neveled.
De ehhez a férjednek semmi köze, nem köteles igényelni, ha neki nem kell, és lehet nem is jár neki. Erről neked minek papír?
Arról meg hogy megvonták és vissza kell fizetned, biztos van papírod, hiszen honnan tudod különben?
És nyugodtan mehetsz a munkanélküliekhez regisztrálni, ők beszerzik hivatalból is az iratokat.
A családi pótlékot és a GYES-t is értelemszerűen annak áll jogában felvenni, aki a gyereket neveli, akivel közös háztartásban él, aki költ rá, eteti stb. Tehát ha te felvetted, és pl: nem adtad oda a férjednek, akkor nem jól jártál el, azt tudod, gondolom, hogy jogtalanul felvett pénzt természetesen vissza kell fizetni.
Mindig igazolni kell, hogy ha változás áll be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!