Elkezdjem a hozzátáplálást 4 hónapos anyatejes
babámnál?
Figyelt kérdés
A védőnő szerint még ráérek, anyukám már emlegeti egy ideje az almát, anyósom a kiflit (ez utóbbi tudom, hogy végképp ne mondtam is neki: Kezdjünk inkább pacallal az jobb lesz!:-)) Ha elkezdjem, akkor mivel?
2009. jún. 5. 12:42
1/10 anonim válasza:
Szerintem még ne kezdd. Ha van bőven tejed akkor még 1-2 hónapig elég.
2009. jún. 5. 12:46
2/10 anonim válasza:
Nem ajánlanám,mert mi is beleestünk ebbe a hibába,hogy hamar kezdtük a hozzátáplálást és ekcémás lett a babánk.Várj vele legalább 5 és fél hós koráig,az anyatej bőven elég neki.A kis bélrendszere még fejletlen a többi ételhez.A mi családunk is ezzel volt,hogy bezzeg régen ilyenkor már szalonnát ettek a gyerekek...stb.Mi almával keztük el 5,5hós korában.Szép napot.:)
2009. jún. 5. 12:47
3/10 anonim válasza:
Szia! Az én babám is 4 hónapos, anyatejes. A délelőtti szopi után megkínálom egy pár falat almapürével.Kb egy hete.Tudom,hogy 6 hóig elegendő az anyatej, de azt is szeretném, ha megismerné és megszertené az ízeket. A "nagy"lányomnál is így csináltam, mégis 10 hónapos koráig szopott.Jövőhéten majd valami mást kóstolunk meg
2009. jún. 5. 12:49
4/10 anonim válasza:
Feleslegesnek tartom elkezdeni, ha van tejed. 6 hós koráig ne adj neki mást, csak utána kezd el a hozzátáplálást.
Éppen ma olvastam, hogy az allergia és az ekcéma kialakulásának egyik alapköve az , ha túl korán kezdik el a hozzátáplálást a babáknál. Márpedig a 4 hó anyatejes babónál túl korainak számít.
2009. jún. 5. 12:53
5/10 anonim válasza:
A mi dokink szerint 35 éves, az 5. hónaptól el kell kezdeni a kostólgatást, mivel elég sok idő, amíg ki lehet váltani egy etetéssel egy szopit.
Én az 5 hónapos babámmal kostóltattam 2 kanál almapürét, de mintha citromba harapott volna, szóval lehet, hogy tényleg hetekbe kerül majd. Az anyatej tápanyagtartalma a 6. hónapra azért eléggé lecsökken.
2009. jún. 5. 12:57
6/10 anonim válasza:
12:57-es vagyok. Miért pontoztatok le? Vagy az orvos egyetemi tudását vonjátok kétségbe?
2009. jún. 5. 13:20
7/10 anonim válasza:
ha elég neki a tej, fölösleges még. Elég lesz 6 hónapos kora körül. Az anyatej tápanyagtartalma nem hirtelen és drasztikusan fog lecsökkenni, hanem fokozatosan. Én a kislányomnak csak 6 hónapos kora után kezdtem adni a kóstolókat és 1-1,5 hónap alatt sikerült kiváltani 1 étkezést. Szerintem ez nem verseny, nem kell vele sietni, nem fog megállni miatta a fejlődésben a baba. A kislányom mindent szívesen kóstolt, el is fogadott mindent. Most 9 hónapos és még naponta 3-4x szopik, de 3 étkezésre szilárd ételt kap. Bármit adok (bolti vagy magam főzte étel), mindent megszik. A szopi csak nassolásként, megnyugtatásként kell neki két étkezés között vagy, ha szomjas, akkor is inkább azt kéri, mint a vizet.
2009. jún. 5. 13:24
8/10 anonim válasza:
A fiam 5,5 hós, anyatejes, én pár napja kezdtem csak el.
2009. jún. 5. 13:48
9/10 anonim válasza:
Hidd el, elég még a tej. Anyukád, (ahogy az enyém is) még a régi elveket ismeri, amikor nem szorgalmazták a szoptatást. Ha a védőnő is a további szoptatást javasolja, fogadd meg a tanácsát. És utána is min. 1 éves korig kell tejet is kapnia a szilárd mellé. És jó, ha az inkább anyatej és nem tápszer. Én 6 hós korától adok a babámnak szilárdat, de csak szopi után, hogy ne csökkenjen idejekorán a tej, és valóban csak kiegészítés legyen. Most 8 hós lesz, de még csak most térünk majd át a napi 2 szilárdra, azt is szopi után (tízórai, uzsi). A babám jól hízik, és semmi baja sincs ettől, ellenben az ő ütemében történik az elválasztódás, és 1 éves koráig valszeg az anyatej dominál majd az étrendjében. Ez az én véleményem. Végülis akárhogy is döntesz, ne külső hatásra tedd, hanem úgy ahogy azt a szíved mélyén helyesnek ítéled.
2009. jún. 5. 13:55
10/10 anonim válasza:
Ezért lehet hogy le fognak pontozni de elmondom az én véleményemet. Az én babám is anyatejes és én már 4hósan elkezdtem kóstóltatni almával majd sütőtökkel stb most 9 hós még mindig van tejem reggel és este cicizik a többi étkezés főzelék és gyümölcs nagyon szeret mindent nem válogatós. Próbáld meg kóstoltasd meg almával és ha elfogadja akkor felkészült a szilárd ételek elfogyasztására ha nem kell neki akkor várj vele néhány hetet.Nekem ezt a védőnő mondta így, mert minden baba más nem lehet összehasonlítani őket. Van amelyik hamarabb akar mindent van amelyik csak később.Nem szabad őket sietetni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!