Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes babák anyukái!...

Anyatejes babák anyukái! Szerintetek elkezdjem a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Anyatejes a babám, 5,5hónapos lesz. A szájához tettem egy kis szelet almát, érdeklődve nyalogatta, tetszett neki. Kivárjam a 6hónapot, vagy már elkezdjem a kóstoltatást?
2010. júl. 13. 15:19
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem simán. Én is ekkor kezdtem.
2010. júl. 13. 15:22
 2/47 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2010. júl. 13. 15:23
 3/47 anonim ***** válasza:
36%
tudom, nehéz kivárni, de hat hónapos kortól elég hozzátáplálni. Másrészt úgysem fog rögtön sokat megenni, úgyhogy ha nagyon izgat a dolog, akkor szájához tarthatsz egy almacikket cikket, hogy szopogassa, csak vigyázz, ne harapjon le belőle
2010. júl. 13. 15:26
 4/47 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk 5,5 hósan olyan evési étvágya jött, hogy nem bírtam a tejjel, kevés lett hirtelen, Így elkeztem a hozzátáplálást.
2010. júl. 13. 15:27
 5/47 anonim ***** válasza:
78%
Nyugodtan elkezdheted!
2010. júl. 13. 15:40
 6/47 anonim ***** válasza:
70%

Én 5 hónaposan + egy hetesen kezdtem almalével. Azóta kiváltottuk a tízórait gyümivel, az ebédet főzelékkel, és ha nem sikerül pépesre botmixereznem, akkor is megeszi a 8 hónapos babám. Az uzsonna még mindig szopi (a reggeli és a vacsi mellett) azzal nem sietek, majd ha már tejterméket ehet, akkor kezdem el az uzsonnát is kiváltani.

Szerintem nyugodtan kezdheted, te látod, hogy milyen étvágyú a babád, és hogy felkészült e már rá.

Nem hiszem, hogy a babák úgy működnek, mint egy óramű, hogy pontosan 6 hónapos korukra érik meg az emésztőrendszerük... és 5 hónap+29 napra bajuk lesz tőle? Nem hiszem hogy ezen a 2 héten múlik bármi is.

2010. júl. 13. 15:44
 7/47 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ha van elég tejed, érdemes kivárni azt a két hetet. Az anyatejes időszak véges, és azt később nem fogod tudni pótolni.
2010. júl. 13. 15:46
 8/47 anonim ***** válasza:
59%
Én kivártam a 6 hónapot, majd mikor el akartam kezdeni a hozzátáplálást egyáltalán nem akart enni. Ekkor megijedtem, hogy ha ilyen hosszú lesz ez a folyamat, akkor lehet, hogy jobb lett volna hamarabb elkezdeni. 2 hétig kinlódtunk, aztán egyre jobban ment az evés. Nem kell elsietni.
2010. júl. 13. 15:50
 9/47 anonim ***** válasza:
60%
enyém is ennyi idős, én kivárom azt a két hetet, addig tanulmányozom a szakirodalmat:) pedig az én lányom is kinézi a kaját a szánkból és nyel is hozzá, pedig sose kapott anyatejen kívül semmit, a teát se fogadta el!
2010. júl. 13. 16:20
 10/47 anonim ***** válasza:
85%
én is elkezdtem 5 és fél hónaposan,mert állandóan éhes volt a cseppem.most 7 és fél hónapos,tízóraira csak gyümölcsöt eszik,ebéd főzelék+szopi,uzsira tejpépet.
2010. júl. 13. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!