5 hónapos, anyatejes babámmal egy hete kóstoltatom az almát. Most olvastam utána, milyen káros hatásai lehetnek a 6 hónapos kor előtt megkezdett hozzátáplálásnak. Mit csináljak? Hagyjam abba a hozzátáplálást vagy már mindegy?
Semmit nem tettél tönkre. Ha jól értelmezem, nem hagytad abba a szoptatást, hanem megkóstoltattad a kisbabával az almát, azaz naponta néhány kiskanállal adtál neki. A székletén is láthatod, hogy az még majdnem olyan, mint régen. A bélflóra fokozatosan változik meg, ahogy a gyerek képessé válik megemészteni az újfajta táplálékot.
Nem hiszem, hogy ez a "hat hónapig csak anyatejet" szabály tényleg annyira életbevágó, hogy lelkiismeret furdalásod kéne hogy legyen a gyümölcs adása miatt.
A kisbabád túlnyomórészt még szopik, és gondolom ez így is marad még egy ideig. Szerintem ez a lényeg.
Aki fruktózérzékeny, az allergiás az almára.
Nem tragédia, hogy elkezdted, de én kivárnám a 6 hónapot, pláne, hogy anyatejes.
Semmi baj, ne aggódj! A kóstoltatás még nem ugyanaz, mint kiváltani egy-egy étkezést. Nagyon ügyesen, fokozatosan csinálod, továbbra se siesd el! Az én kislányom is 5 hós volt, amikor ismerkedni kezdett az almával, és a kanalas étkezéssel. Aztán 6 hós korától folytattuk tovább az őszibarackkal, burgonyával, stb. Az anyatej volt még ekkor a fő tápláléka és szopizott is 18 hónapos koráig. Egyébként sem kell percre pontosan figyelni ezeket a dolgokat, hidd el, hogy a babák szervezete sem úgy működik, hogy egy perccel a 6 hós kora előtt még nincs készen a hozzátáplálásra, utána 1 perccel meg már igen.
Jó egészséget nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!