Tényleg annyira káros a rizs a babáknak?
Figyelt kérdés
7 hónaposomnak adnám, de elég sok rosszat olvasok róla.2011. okt. 9. 09:21
1/7 anonim válasza:
Biztosan igaz az, amit irnak. De en adok a babamnak, ugyis minimalis mennyiseget eszik belole. Ennyi erovel karos a hal is, a pulyka is, a banan is. Persze lehet belole biot venni, azert en abban annyira nem hiszek. 9 honapos a gyermekem, oszinten szolva nem bio almat, banant, barackot es csirket veszek neki. Persze probalok tanyasit keresni, meg piacon venni, de hat ott sincs semmi biztositek arra, hogy az vegyszermentes.
2/7 anonim válasza:
3 és 1.5 évesek a gyerekeim. Heti 1x biztos, hogy esznek riszt köretként, és ugye rakott ételben, tejberizsként, rizskoch-ként is elő-előfordul a menüben.
Én barnarizsből főzök mindent, mert semmiféle finomított alapanyagot nem használok, de ha fehérrizst ennénk is, nem hiszem, hogy ez a kevéske mennyiség, amit ők megesznek, különösebben a kárukra válna. És különben is, ennyi erővel túl sok mindent ki kéne hagyni az étrendjükből, avagy a helyettesítésük olyan drága lenne, amit mi nem tudunk kigazdálkodni sehogyansem...
3/7 anonim válasza:
miért lenne káros a rizs? még ezt nem hallottam! :O
4/7 anonim válasza:
A kínaia is majdnem mindent rizzsel és mégis ott élnek a legegészségesebb emberek a földön.Szerintem ez hülyeség, hogy káros.
5/7 anonim válasza:
Még én sem hallottam, hogy káros lenne.Bár a lányom nincs oda érte, de azért heti 1-2-szer eszik ezt is. 1 éves gyerkőc mamája.
6/7 anonim válasza:
Hát nem hallottam még ilyet. Nekem nagyon refluxos volt a babám, és szakorvos javaslatára 6 hónapos korától a tápszert rizzsel sűrítettem. Gyakorlatilag tejberizst "evett" vagy ivott a cumisüvegből. A gyümölcsleveket is rizzsel kellett sűrítenem. Ő olyan bukós volt, hogy a nutriton sűrítős folyadék is kijött belőle. Rizs viszont megmaradt. Gondolom nem ajánlotta volna, ha annyira káros lenne.
7/7 anonim válasza:
Bocs az offért, de mi a baj a rizzsel??
4 hónapos kortól mehetnek a rizspépek, majd rizstejet, rizslisztet hazsnáltam, miért káros, kíváncsi lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!