Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes babák anyukái!...

Anyatejes babák anyukái! Szerintetek elkezdjem a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Anyatejes a babám, 5,5hónapos lesz. A szájához tettem egy kis szelet almát, érdeklődve nyalogatta, tetszett neki. Kivárjam a 6hónapot, vagy már elkezdjem a kóstoltatást?
2010. júl. 13. 15:19
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
79%

14:31 - es: Az én Anyukám is 3 hónaposan kezdte a hozzátáplálást, mert abban az időben az volt a "trend". Hozzáteszem, hogy az allergiám most jött elő, 33 évesen, nem is enyhén. De, hogy továbbmenjek, Anyukám meg 36 éves volt, amikor kitört rajta mindenféle allergia, azt nem tudom, Őt mikor kezdte elválasztani az Anyukája.

A lényeg, hogy a mai álláspont szerint rizikótényezőnek számit a korai hozzátáplálás, ezért nem is javasolt. A 6 hónap persze nem Szentirás, valószinüleg 5,5 hónaposan sem lesz semmi baja a babának, de minél tovább kap anyatejet, annál jobb.

2010. júl. 15. 15:44
 22/47 anonim ***** válasza:
71%

Na igen, és ilyenkor fogják majd azt mondani, hogy biztos örökölte a hajlamot... pedig ki tudja, hogy megelőzhető lenne-e annyival, hogy türelmesen kivárják a 6 hónapos kort és talán soha nem jönne ki ilyen-olyan allergia. Megjegyzem nem csak ételallergia lesz rizikós, hanem más egyéb allergia is, mint pl. pollen, stb.

Most majd írnak olyanokat, hogy lehet, hogy akkor is kijön az allergia, ha nem táplálnak hozzá idő előtt, de őszintén, ha akár 1% esély van rá, hogy ezen múlik és valaki tényleg szépen tud szoptatni már a babája 5,5 hónapos koráig, akkor miért vállalná ezt a rizikót?

2010. júl. 15. 15:53
 23/47 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Utolsó Válaszoló, egyetértek Veled!

(Anyámat is bántja a lelkiismeret, hogy anno hallgatott a gyerekorvosra, aki nagyon aranyos volt, csak éppen a rengeteg anyatej ellenére is irta mindenkinek a tápszert, mert az volt a divat. Szenvedek mindenféle allergiától ... És Ő biztat a legjobban (mármint Anyu), hogy a Babáimat szoptassam, ameddig csak lehet! Én meg Vele értek egyet.

2010. júl. 15. 16:31
 24/47 anonim ***** válasza:
74%

Igen, sajnos régen nagyon ragaszkodtak a "3 órás menetrendhez" és persze így nem igény szerint állt be a teje az embereknek, meg ahogy írod, még akkor is tápszert írtadk, amikor volt az anyának bőven teje.

Az viszont nagyon jó dolog, hogy a mostani nagymamák közül sokan már belátják, hogy az nem a legjobban volt kitalálva és ők is szorgalmazzák az anyatejes táplálást, amíg lehet annak ellenére, hogy ők máshogy csinálták.

2010. júl. 15. 16:36
 25/47 anonim ***** válasza:
53%
Nyugodtan elkezdheted én elöbb kezdtem és nem volt gond.Jó az étvágya és mindenevő lett.
2010. júl. 15. 17:07
 26/47 anonim ***** válasza:
64%

Olyan hülyeségeket irtok néhányan,hogy komolyan elkezdek kételkedni...Pár tévhitet oszlassunk el,ok?

1.A KÓSTOLTATÁS ELKEZDÉSE NEM EGYENLŐ AZ ELVÁLASZTÁSSAL.Rengeteg anyuka aki nem várta ki a gyerek 10 éves korát a hozzátáplálás elkezdésével,utána akár még egy évet is szoptatott.Vagy még többet.

2.Mit gondoltok mi történik 6 hónapos korban,kigyullad a gyerek agyában a zöld lámpa,és onnantól kezdve,(egy percel sem hamarabb!!!)tudja csak megemészteni a táplálékot,és nem válik allergiássá semmire?Könyörgöm,az a két hét jobbra balra min változtat???

2010. júl. 15. 20:59
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Enyém is nyalogatta 4 hósan a barackot, illetve érdeklődött, az után, ha ettünk.

De akármi más után is ugyanúgy, ez az érdelkődés, nem azt jelenzi, hogy ő almát akar enni

Csak 6 hósan kezdtem hozzátáplálni.

2010. júl. 15. 21:04
 28/47 anonim ***** válasza:
65%

Kedves 20:59!

Nem kéne ekkora butaságokat írni! A pár hónapos gyerek a műanyag játékot is a szájába veszi és beindul tőle a nyáltermelése is, de ez nem jelenti azt, hogy meg akarná enni. Másrészt, ha meg is akarná, valószínűleg akkor sem darálod le neki, mert tudod, hogy nem lenne egészséges táplálék a számára.

Ma kaptuk meg a Milupa tájékoztatóját a babák táplálásáról! Mint ahogy oly sok helyen, ebben is leírják, hogy "Mikortól eheti ugyanazt, mint mi? 1 éves korától, de a tehéntejet még azt követően is kerülni kell. Egy újszülött kb. 7-8kg-ot gyarapszik 1 éves korára, ezt követően a második születésnapjáig pedig 2-3kg-ot - ami összességében óriási mennyiségi gyarapodást jelent! Fontos azonban tudnod, hogy a babád szervei nem feltétlenül működnek úgy, mint ahogy a nagyobbaknak: emésztőrendszere és veséje még nem "érett" a felnőtt táplálkozásra. Bár rengeteget fejlődött születése óta, egy biztos: A BABA NEM KIS FELNŐTT! Látványosan különböznek a testarányai, a veséje és az emésztőrendszere sem úgy működik, mint egy felnőtté! ... Valamennyi szakember egyetért abban, hogy 6 hónapos korig az anyatej - annak hiánya esetén a tápszer, fedezi a babád teljes folyadék- és tápanyag-szükségletét. ... Az immunrendszer táplálkozással is erősíthető! Az anyatej is tartalmaz olyan rostokat, melyek a babát ellenállóbbá teszik a kórokozókkal szemben. ... Bármilyen jellegű kérdésed lenne a babád táplálásával, fejlődésével kapcsolatban: ingyenes zöld szám 06 80 33 12 33, munkanapokon 10-14 óráig!" www,milupa.hu

Az olyan kijelentések, mint "én is elkezdtem 3 hónapos korában és nincs baja, már 5 éves" meg hasonlók, azt a tévhitet kelthetik, hogy ez tényleg nem káros, de azért el kellene gondolkozni, hogy a táplálkozási tanácsadók, védőnők és egyéb szakemberek a tudomány fejlődésére és a mai kor kutatásaira alapozva miért állítják egyöntetűen, hogy 6 hónapos kor előtt csak kifejezett orvosi javaslatra és ellenőrzés mellett kezdjük el a kiegészítő táplálást (ami - ebben igazad van - nem egyenlő a teljes elválasztással)!

2010. júl. 15. 21:40
 29/47 anonim ***** válasza:
49%
De a kérdező babája sem 3 hónapos...meg nem is 4,meg nem is 5...Egyébként a válaszodban felhivnám mindenkimás figyelmét a forrásra,ahonnan ezt szeded:MILUPA...nahát,nem fura hogy pont egy tápszergyártó cég????
2010. júl. 15. 21:44
 30/47 anonim ***** válasza:
59%
Hát épp ezaz! Hogy még egy tápszergyártó IS azt javasolja, hogy NE KEZDD EL 6 HÓNAPOS KORA ELŐTT!!!
2010. júl. 15. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!