Anyatejes babák anyukái! Szerintetek elkezdjem a hozzátáplálást?
Figyelt kérdés
Anyatejes a babám, 5,5hónapos lesz. A szájához tettem egy kis szelet almát, érdeklődve nyalogatta, tetszett neki. Kivárjam a 6hónapot, vagy már elkezdjem a kóstoltatást?2010. júl. 13. 15:19
11/47 anonim válasza:
5 hónaposan+3 hetesen kezdtem, mert az enyém is érdeklődve nézegette. Szerintem azon a 2 héten nem fog múlni.
12/47 anonim válasza:
14 hós koráig szoptattam a lányomat, és 5 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást. Nem bújtam szakirodalmat, nem vártam meg a 6 hónapot, hanem elkezdtük. Eleinte olyan piciket, 2-3 kanál levet, pépet eszik a baba, hogy szerintem az a két hét már nem számít.
13/47 anonim válasza:
Teljesen nyugodtan elkezdheted. 3 és fél hónaposan próbáltuk elsőre az almát. Azóta majdnem mindent megeszik.
14/47 anonim válasza:
Két héten valószinüleg tényleg nem múlik semmi, de mégis ... Minél tovább kiméled a babád tápcsatornáját, annál tovább lesz védve a mindenféle kórokozókkal, allergénekkel szemben. Minél tovább kap CSAK anyatejet, annál erősebb lesz az immunrendszere.
És igen, igaza van annak a válaszolónak is, aki azt irta, hogy az anyatejes időszak véges, ezt a legszebb időszakot nem lehet visszahozni.
Szerintem ne siesd el a kóstoltatást, főleg, ha van elég tejed.
15/47 anonim válasza:
Nálam 3 hónaposan kezdte el anyukám a hozzátáplálást, semmi bajom nincs, olyan a gyomrom, hogy a vasat is megemésztem, nem vagyok semmire sem allergiás és beteges sem vagyok. Az én babám 2,5 hónapos és én is így fogom csinálni. Mert pozitív példa van előttem.
16/47 anonim válasza:
Azért kell elkezdeni már a kóstolgatást, hogy legyen idő a bevezetésre. Nem kell kiváltani egy szopit sem még, de kóstolgatni igen.
17/47 anonim válasza:
én is 5,5 hónaposan kezdtem, ugyanebből az okból, megkóstolta az almámat,és ízlett neki.Pedig ki akartam várni még azt a két hetet.
18/47 anonim válasza:
Elkezdheted. Nekünk is az 5,5 hót javasolta a doki
19/47 anonim válasza:
Én is 5,5 hósan kezdtem tökéletesen szopó fiamnál.
20/47 anonim válasza:
Szerintem nem érdemes siettetni a dolgokat, ne ezen múljon egy későbbi esetleges ételallergia (ami simán előjöhet majd felnőttkorában és majd gondolkozhatnak, hogy miért?!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!