Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megőrjít az anyósom. Mit tegyek?

Megőrjít az anyósom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már a terhességem alatt is többször megjegyzéseket tett pl. jó sokat erősödtél mióta nem láttalak, meg bejelentette, hogy feljön hozzánk babaszoba nézőbe, anélkül, h hívtuk volna..., stb...) amióta pedig a kisgyereket meglátogatta, a múltkor azt mondta neki, hogy "jaj te kis vacak..." Nem tudom, ti ezt nehezen élnétek-e meg mint ahogy én, de legszívesebben szólnék neki, hogy annyi szépet lehet mondani egy kisunokára, legalább megpróbálhatná...nem akarom felfújni a dolgot, de mindig úgy érzem, csak befogom a szám és semmit sem teszek, pedig nagyon idegesít (és úgy érzem direkt csinálja). Szerintetek direkt csinálja? Mit tegyek?
2012. febr. 12. 17:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Bocsi,de én a leírtak alapján nem találok semmi rosszat benne.A kis vacakot sokan használják és hidd el nem rosszindulatból.Lehet kicsit túlreagálod a dolgot,nem?
2012. febr. 12. 17:21
 2/12 Harangozó Sára ***** válasza:
Teherbeesés előtt is így vélekedtél róla? Ha nem, akkor lehet, hogy csak a hormonok játszanak Veled. Én sem látok semmi bántót a viselkedésében, lehet hogy a hormonok miatt sokkal érzékenyebb Vagy.
2012. febr. 12. 17:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy sokkal érzékenyebb vagyok, főleg, ha a kisfiamról van szó. Igazából az esküvőn is már éreztem a részéről egyfajta negativitást, de úgy voltam vele, biztos csak beképzelem. A dologhoz hozzátartozik, hogy a másik menyét nagyon sokszor szidta nekem és olyan dolgokat mondott, amiből egyértelműen kiderült számomra, hogy önző és ha ő vkit nem szeret, akkor annak nagyon nehéz dolga van. Nagyon kellemetlen volt mindez, igyekeztem nem pártot fogni.Lehet, hogy ez is befolyásol, de leginkább a fent írottak aggasztanak. Már ott tartok, hogy akárhányszor jön, összeszorul a gyomrom és napokkal előre ideges vagyok...
2012. febr. 12. 17:44
 4/12 anonim ***** válasza:

Apósom is kis vacakozza 12 hós lányomat. Nem szólok, jobb a békesség. De érzem hogy Ő nem direkt csinálja, hanem ez a szavajárása.

És mi lenne ha a párodnak mondanád meg hogy finoman jelezze az anyjának hogy mit hogy kellene, Tőle még is másképpen venné, mintha Te esnél Neki. Én így szoktam. :)

2012. febr. 12. 17:47
 5/12 A kérdező kommentje:
Ez már megtörtént :) Szegény férjem már anno leült vele, hogy elmondja neki, kicsit finomabban szóljon, de ez a "vacakozás" jóval azután történt. Ő tudja, hogy nekem a régi dolgok mennyire fájtak, főleg azért mert terhesen hiper sírós és érzékeny voltam. De a negatív érzés megmaradt és mintha folyamatosan erősödne. Férjem nem is nagyon forszírozza, hogy jöjjön hozzánk, mert ő is tart tőle, hogy megint mond vmi hülyeséget v. fájót(a másik unokájánál is azon viccelődött, hogy milyen "golyófejű" a kislány - nagyon sajnáltam a kicsit, meg örültem, hogy a sógornőm ezt nem hallotta). Most is én mondtam, hogy jövő hétvégére hozza el az anyját, nehogy az legyen, hogy nem látja a kicsit, de félek...
2012. febr. 12. 17:59
 6/12 anonim ***** válasza:

Cseréljünk anyóst egy pár hétre és sírva fogod visszakérni a sajátodat. :-)))

Szerintem nincs gáz, a kis vacak még kedves jelzőként is felfogható, az meg, hogy felmegy babaszoba-nézőbe, akár kedvesség is lehet... Nálunk nem kell engedélyt kérni a szülőknek, nem várnak meghívásra, hogy jöhetnek-e, mi se kérünk tőlük engedélyt, egy család vagyunk, ha találkozunk, örülünk egymásnak (na jó, anyósnak nem annyira, de ezt nem mutatjuk, a férjemnek is bőven van baja a saját anyjával, de mellékes). És örülj, hogy érdekli a babaszoba meg a gyerek. Én meg tudom számolni, hányszor látta a három és fél éves lányomat meg a másfél éves fiamat az anyósom. Évente kétszer-háromszor. Nem is érdeklik a gyerekek.

Szóval lehet, hogy van gond az anyósoddal, nem láthatok bele, de amit leírtál, az szerintem nem a gond kategória.

De tény, hogy vannak emberek, akiket nehéz szeretni és azoknak negatívabban ítéljük meg a tetteit, mondatait. Lehet, hogy a te anyósod is ilyen, ezt nem tudhatom, de ha csak annyi a baj vele, amit leírtál, akkor az nem olyan gáz.

2012. febr. 12. 18:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Tudom én, hogy van ennél sokkal rosszabb is, de jelenleg nekem ezzel kell megküzdenem és valamiért nem megy könnyen... Lehet, hogy félreérthető voltam, nem engedélyt kellett volna kérnie, de a mi családunkban - messze is lakunk - az a szokás, hogy megbeszéljük mikor megyünk, vagy jönnek, hogy mindenki tudja tenni a dolgát, pihenhessen, vagy csinálja a programjait. Ez amúgy már a legelejétől így van, nem is volt belőle soha gond. Ja, érte pedig mindig elmegy a férjem és haza is viszi kocsival miután itt volt.
2012. febr. 12. 18:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem meg apám hívta "retekfejű"-nek a gyereket. Na és akkor mi van? Nem bántásból mondta, neki minden pici gyerek az. ő már csak ilyen, ilyennek kell elfogadni. Én sem látok abban semmi kivetni valót, amit írsz, mi sem jelentkeztünk be soha, hogyha mentünk anyósomékhoz, vagy apámhoz (anyámhoz igen, mert ő külföldön dolgozik, és ritkán jön haza, ha itthon van, akkor is ezer felé megy), és hozzánk sem jelentkezik be soha senki, hiszen egy család vagyunk.
2012. febr. 12. 18:11
 9/12 anonim ***** válasza:

Háát sziaaa, le vagy maradva az én anyósom egy hete jelentette be, hogy nem jön többet hozzánk-jaj neee:D, egy telefonbeszélgetés a részedről és nem jön többet :DDD.

A kérdésedet értem, mintha én írtam volna hasonlót.Kicsit érzékenyebbek vagyunk egy jó nagy utálattal vegyítve és az anyai ösztönök a legapróbb dolgokra is kiterjednek.

2012. febr. 12. 20:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket :) remélem a jövőben megoldódik ez a gondom és már nem fog ennyire idegesíteni!
2012. febr. 12. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!