Rossz anyuka leszek, mert kezdetektől turis ruhába lesz a babám?
Nyugodtan lerendelheted a ti pénztárcátokba ne ő kutakodjon. Sokan vesznek használt dolgokat. Rengeteg baba nő fel így és semmivel se rosszabbak ezek az anyukák.
Nálunk első baba és mi csak úgy vállaltuk amikor már mindent elértünk amit szerettünk volna és csak a gyerkőc hiányzott. Nem volt szükségünk használt után járkálni vagy keresgélni. örökölni sem volt lehetőségünk. Bár párom és én is elég jó anyagi körülmények közül valóak vagyunk így szerintem ha bárkinek is lett volna 1 elkallódott body eszébe sem jutott volna felajánlani.
Hát nyilván nem is volt rá szükség és mindent újjonnan a legjobb minőségben beszereztünk. De ugyan olyan jól megy most is a babakocsink mint mikor megvettük...ugyan úgy néz ki a kinőtt ruhácskái mint amikor 1x mostam ki. Bababoltban vásárolni ruhát és más terméket is nekem egyszerűbb és időtakarékosabb. Ha valami megtetszik pusztán csak méretet kell belőle választani.
Ennek ellenére szerintem egyálltalán nem elítélendő ez. A lényeg, hogy legyen ami szükséges. A többi extra bababútort vagy bármi mást csak a saját tetszésetekre veszed és az időd megspórolására. A baba nem fogja megkérdezni, hogy honnan van. Kislányom épp úgy szeret csimpaszkodni bármelyikünk nyakában mint a 80e ftos hintázójában. Az első mégsem kerül egy ft-ba se.
Új tárgyaknál esetleg annyi előnyt tudok megemlíteni, hogy garanciás lesz pl a babakocsi...
Az anyósra magasról tegyél. Ha nem tetszik neki amibe a gyereket fogod tenni akkor vegyen ő maga neki ruhát. De attól leszel jó anya ha megadod azt a szeretet, gondoskodást és ápolást amit a kisbabád megkíván. Én rengeteg babaruhát dobhattam ki, mert a répa kinyírta. Nem mindegy hogy erre a célra miben van?
Én is szinte csak használtan, neten veszem a gyerekeknek a ruhát. Még kabátot is, és gyönyörűek. Kimosod és kész. Így lehet spórolni, és már magunknak is neten veszem a ruhákat, 200-ft.ot nacit hol veszel, és nagyon szépeket sikerül beszereznem magamnak.
Férjem asztalos, nemrég dolgozott egy háznál, ahol kapott 3 ágyat, 2 ágybetétet, elfogadtuk. :-) Kettőt emeletes ággyá lehet alakítani, az ikreknek majd tökéletes lesz úgy is, ha akkorák lesznek, de már most abban alszanak. A matracokat eladtam és vettem másikat, de azt is csak azért, mert nem szeretem a rugós matracot, pedig az egyik Cardo volt, és szinte új, de én nem szeretem, a gyerekemet se altatom rajta. Sec-perc eladtam mindhármat tesz-veszen.
És ha nem kell a ruhácska már, akkor simán eladhatod, lehet annyiért amiért vetted, és akkor nem is került semmibe.
Csináld, ahogy jónak látod, ne törödj anyóssal. (amúgy mióta én turizok, anyuék is oda járnak, most és szobabiciklit kajtatnak ott)
:-)
Oké, hogy valaki soha nem adna a gyerekére turis ruhát (6 felkiáltójellel), de nem ez a kérdés.
Ha megfordítom a kérdésedet kérdező:
Jó anya vagyok, ha csak vadi új ruhát adok a gyermekemre?
Akkor mit válaszolnál erre? Azt, hogy nem ettől függ! Mert nem ettől függ tényleg.
Én kaptam turis babaruhákat, nagyon szépen voltak, nem látszódott rajtuk a használat. Kimostam, kivasaltam őket, semmi bajuk. S persze vettem újakat is, mert volt ami megtetszett és volt ami tök jó áron volt.
Alapvetően nem értem, hogy miért kell ítélkezni a ruha alapján, főleg úgy hogy általában egy gyereken lévő ruháról ki sem derül, hogy az anyja hol vette.
Bölcsőre reagálva:
Én most a második babának fogok bölcsőt venni. Szerintem jobb lesz, mint egy kiságy (ami egy babának még hatalmas, és sokszor nem érzik jól benne magukat). A bölcsőben meg olyan kis kuckót lehet nekik kialakítani. De amúgy nem feltétlen szükséges a bölcső.
Alapvetően én is azt mondom, hogy felesleges a bölcső. De mi kaptunk egyet kölcsön, mikor kiderült lányom hasfájós, szenvedős, állandóan síró, és alig alvó baba.
A bölcsőben lehetett őt ringatni/hintáztatni is és mivel jobban be lehetett őt csomagolni (kisebb a hely benne, jól be tudja fészkelni magát), így abban sokkal jobbakat aludt.
Tény, hogy nem kötelező eleme a babaholmiknak, és el lehet lenni nélküle is, de szerintem ha jó áron be tudtok szerezni, akkor nem fog kárba veszni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!