Van olyan anyuka, aki 9-10 hónapos babáját már azzal etette, amit a felnőttek is ettek?
fiam 10 hónapos korától eszi azt amit mi. szerintem ez teljesen rendben van.
na de ne úgy képzeld el, hogy kapta a töltött káposztát meg a bablevest :D
inkább úgy, hogy a mi menünkön változtattam. sok főzeléket és zöldség-húslevest főztem, a húsokat meg nem zsírosan, olajosan készítettem.
neki picire vágtam és ette :) természetesen kevesebbet evett mint ha pépeset kanalaztam volna be neki, de az meg ugye "vizes" így nem hiszem, hogy kalóriában kevesebb lett volna. ja és persze akkor jött az a mánia, hogy kézzel evett.
tejbegrízt-tejberizst is sokszor kapott mert már a tejpépeket sem volt hajlandó megenni.
vízzel sűrűre főztem és mikor kész volt, tápszerrel felöntöttem (mikor már nem volt forró)
Az én fiam 7 hónaposan kezdte a babakaja sztrájkot. Azóta jobban ízesítem neki a kajáit, főleg zöldfűszerekkel, szóval azért tényleg nem a menzai kockalevest eszi. :)
Most már 10 hónapos ő is, főleg a főzelékeket, a zöldséges, húsos levesekből már adok neki, tehát a light-os kajákból. Most már neki se nagyon csúszik a tejpép, jelenleg a tápszerrel is sztrájkol, de a kanalast túrja.
9-10 hónaposan kezdte kizárólag a mi kajánkat enni, ugyanis pépesített ételt nem volt hajlandó lenyelni. Tehát csak darabosat evett. Persze bababárt módon főztem onnantól, vagyis a galuskát tojás nélkül készítettem, a tésztából durumtésztát vettem, és mondjuk a székelykáposzta meg bab-féléket mellőztem. Mi amúgy is sótlanul eszünk, meg sok párolt zöldséget, főzeléket eszünk. ÍGy nem volt így nagy változás, csak nekem lett könnyebb: nem kellett turmixolgatnom, pecsmecselni, meg bébiételt babakocsiban hazatolni. És jóval olcsóbb lett így :D
Most 2 éves lesz, jó evő.
A lányom egy éves. 8 hónapos koráig kizárólagosan szoptattam, mivel semmiféle pépet nem fogadott el. 8 hónaposan jöttek ki az első fogai, s ekkor mivel már nem tudtam mit tenni, gondolni, megkínáltam a mi ételünkből, levesbe főtt répával. Ez a módszer sikeresnek tűnt, a puhára főzött, de nem pépesített zöldségeket szó nélkül elfogadta. Így vezettük be a glutént (házi kenyér héja) és a húsokat is (szálirányban csíkokra vágott baromfi). A kezdetektől fogva a mi ételünket eszi, igaz, én só és adalékanyagok nélkül főzök, leginkább zöldfűszerekkel ízesítve. Tejérzékenysége miatt én sem ehetek tejes dolgokat, s szépen lassan még jobban odafigyelek arra, hogy egészségesen készítsem el az ételekt. Ha külön főznék neki, minimum 2, de inkább 3 félét kéne főznöm (neki, magamnak tejmentesen, apának tejesen), az kivitelezhetetlen lenne. Apának is tetszik ez a megoldás, legfeljebb utánafűszerez, vagy egy adagot kiveszek neki és máshogy ízesítem.
Én úgy érzem, hogy ha egészséges ételeket tudsz az asztalra tenni, amik nincsenek túlízesítve, túlsütve, vagy nem puffasztó hatásúak, a hozzátáplálási irányelveket betartva (mit milyen korban érdemes bevezetni) nyugodtan ehet a ti ételetekből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!