Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka, aki 9-10...

Van olyan anyuka, aki 9-10 hónapos babáját már azzal etette, amit a felnőttek is ettek?

Figyelt kérdés
Három gyerekes anya vagyok, de a harmadik babámmal egyszerűen nem bírok. 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást orvosi/védőnői kezdeményezésre. Anyatejes volt amúgy, 2 hete kezdtem tápszert adni neki inkább, mert már fogalmam sem volt mi legyen a kiút (és a védőnő is agyon nyúzott már miatta, mert szerinte a gyarapodásához ez kellett volna). Szóval nappal szépen ette a kanalasakat, nem kért cicit, éjjel viszont kb. óránként szoptattam. És nem bírtam már, így adtam tápszert. A helyzet megváltozott. Nappal alig eszik kanalasat, gyakorlatilag a mi kajánkért hisztizik (de ebből nagyon kis mennyiséget bír enni), este, reggel és éjjel 1-2 szer eszik tápszert. A gyerekorvos szerint rá kellene hagynom a dolgot. Ha nem hajlandó enni a babakaját, akkor egye a miénket. Véleménye szerint már nagylány, a bölcsődében sem kapna mást, mint a többi 2 éves gyerek.
2012. jan. 26. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

fiam 10 hónapos korától eszi azt amit mi. szerintem ez teljesen rendben van.

na de ne úgy képzeld el, hogy kapta a töltött káposztát meg a bablevest :D

inkább úgy, hogy a mi menünkön változtattam. sok főzeléket és zöldség-húslevest főztem, a húsokat meg nem zsírosan, olajosan készítettem.

neki picire vágtam és ette :) természetesen kevesebbet evett mint ha pépeset kanalaztam volna be neki, de az meg ugye "vizes" így nem hiszem, hogy kalóriában kevesebb lett volna. ja és persze akkor jött az a mánia, hogy kézzel evett.

tejbegrízt-tejberizst is sokszor kapott mert már a tejpépeket sem volt hajlandó megenni.

vízzel sűrűre főztem és mikor kész volt, tápszerrel felöntöttem (mikor már nem volt forró)

2012. jan. 26. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 7 hónaposan kezdte a babakaja sztrájkot. Azóta jobban ízesítem neki a kajáit, főleg zöldfűszerekkel, szóval azért tényleg nem a menzai kockalevest eszi. :)

Most már 10 hónapos ő is, főleg a főzelékeket, a zöldséges, húsos levesekből már adok neki, tehát a light-os kajákból. Most már neki se nagyon csúszik a tejpép, jelenleg a tápszerrel is sztrájkol, de a kanalast túrja.

2012. jan. 26. 15:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

9-10 hónaposan kezdte kizárólag a mi kajánkat enni, ugyanis pépesített ételt nem volt hajlandó lenyelni. Tehát csak darabosat evett. Persze bababárt módon főztem onnantól, vagyis a galuskát tojás nélkül készítettem, a tésztából durumtésztát vettem, és mondjuk a székelykáposzta meg bab-féléket mellőztem. Mi amúgy is sótlanul eszünk, meg sok párolt zöldséget, főzeléket eszünk. ÍGy nem volt így nagy változás, csak nekem lett könnyebb: nem kellett turmixolgatnom, pecsmecselni, meg bébiételt babakocsiban hazatolni. És jóval olcsóbb lett így :D

Most 2 éves lesz, jó evő.

2012. jan. 26. 15:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
baba-barát módon főztem, bocsi :)
2012. jan. 26. 15:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
10 hónapos a kisfiam többnyire ebédre azt eszi amit mi! Természetessen én is gyengébben fűszerezek de nem tudok mit tenni amióta megkóstolta nem nagyon eszi meg a pépeket! Igyekszem olyan kajákat csinálni ami nem terheli meg a gyomrát! Ha abszolút nem neki való kaja van akkor jön a párolt zöldség husival! Egyszer már evett töltött káposztának a gombócát semmi baja nem lett nagyon izlett neki!
2012. jan. 26. 23:12
 6/8 anonim ***** válasza:
AZ én kisfiam azt ette amit én főztem. Szerencsére jó evő,nem volt olyan gond,hogy nem tudta volna megrágni, ehhez szokott hozzá. Az ízetlen kajákat nem eszi.Mindenbe azt eszi amit mi.20 hónapos.E.
2012. jan. 29. 15:56
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
a gyerek az gyerek nem kis felnőtt, a gyomra nincsen ugy kifejlődve és nem olyan ellenálló, mint egy felnőtté. nem hiába van meghatározva mivel kezdjük és folytassuk a hozzátáplálást. de ha idő elött tönkre akarod tenni a gyereked emésztő rendszerét,a füszeres ételekkel meg gyomorfekélyes felnőttet akarsz majd belőle, akkor nyugodtan etesd mindenféle szarral, amit eszel. etesd szájból szájba rágd meg helyette, hátha még a fogszuvasodásért felelős baktériumokat is idő elött átadod neki. sok szerencsét.
2012. jan. 29. 20:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A lányom egy éves. 8 hónapos koráig kizárólagosan szoptattam, mivel semmiféle pépet nem fogadott el. 8 hónaposan jöttek ki az első fogai, s ekkor mivel már nem tudtam mit tenni, gondolni, megkínáltam a mi ételünkből, levesbe főtt répával. Ez a módszer sikeresnek tűnt, a puhára főzött, de nem pépesített zöldségeket szó nélkül elfogadta. Így vezettük be a glutént (házi kenyér héja) és a húsokat is (szálirányban csíkokra vágott baromfi). A kezdetektől fogva a mi ételünket eszi, igaz, én só és adalékanyagok nélkül főzök, leginkább zöldfűszerekkel ízesítve. Tejérzékenysége miatt én sem ehetek tejes dolgokat, s szépen lassan még jobban odafigyelek arra, hogy egészségesen készítsem el az ételekt. Ha külön főznék neki, minimum 2, de inkább 3 félét kéne főznöm (neki, magamnak tejmentesen, apának tejesen), az kivitelezhetetlen lenne. Apának is tetszik ez a megoldás, legfeljebb utánafűszerez, vagy egy adagot kiveszek neki és máshogy ízesítem.

Én úgy érzem, hogy ha egészséges ételeket tudsz az asztalra tenni, amik nincsenek túlízesítve, túlsütve, vagy nem puffasztó hatásúak, a hozzátáplálási irányelveket betartva (mit milyen korban érdemes bevezetni) nyugodtan ehet a ti ételetekből is.

2012. jan. 29. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!