Hogyan zajlik nálatok a felnőttek étkezése 9 hónapos vagy nagyobb babával? Baba hol ül, mit csinál? Tudtok nyugodtan enni?
9 hónapos a fiam.
Én reggel először 11-kor eszem, mikor leteszem a délelőtti alvásához. Különben nem hagyna. :) Néha éhen veszek már reggel, úgyhogy kap a szendvicsemből kenyérhéjat rágcsálni. Utána a délutáni alvása közben eszem, a vacsora már problémásabb. De néhány hete vajaskenyeret kap vacsorára, azt egyedül tudja majszolni a székében, addig mi is tudunk nyugodtan enni.
Hétvégén, ha apa itthon van, más a helyzet, mert van ki lefoglalja.
Köszi a válaszokat mindenkinek. Reggel én is majd éhen halok ő meg alig bírja ki a székeben míg elkeszitem a reggelit, de muszály, a hétvége már jobb, vacsoránál ott ül velünk és egy két kanál ő egy kettő én.
Utolsó előtti válaszoló bocsi, nem akaratlan lepontozni( nem szoktam) csak megcsúszott a kezem.
Várok meg választ, ha valaki ír.
Hát nemtudom..én mihelyst tudott etetőszékben ülni,próbáltam összehangolni az evésünket!Azt gondolom,hogy igenis ha van rá mód akkor egyen együtt a család!Ezt szokja meg a kezdetektől és akkor nagyobb korában sem lesz ezzel baj!Én személyszerint imádom a közös nagy családi evéseket!Odahúzom az asztalhoz magunkhoz és egy kanál/egy falat neki egy nekem közben Apával megbeszéljük mi történt vele/velünk aznap!Szóval én ilyeneket nemnagyon csináltam,hogy majd éhen veszek de várok míg letudom fektetni!Szinte az elejétől együtt ettünk!
Most 19 hós már elég szépen eszik egyedül de akkor is együtt eszünk az asztalnál!
9 hónaposan még külön evett, de azóta már jó ideje összehangoltuk az étkezéseket, és együtt eszik a család. Még ő sem eszik egyedül (pedig már másfél éves elmúlt), de azért meg lehet oldani. Igaz, ez azért sem megy máshogy, mert minden kaját kinéz a szánkból, ezért ha nem így lenne, csak akkor ehetnénk bármit, amikor alszik. :)
Szerintem is sokkal jobb együtt enni, beszélgetünk közben, együtt van a család, van egy hangulata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!