Van itt olyan anyuka, akinek a gyermekei közt 15hónap a korkulönbség, vagy akörül?
Nekem bő egy év van köztük. Egyáltalán nem éreztem nehéznek, sőt életem egyik legklasszabb időszaka volt, amikor picik voltak. Egy 1 éves gyereknek még nagyon könnyen alakítható a napirendje, így 2-3 hét alatt össze lehet hozni, hogy pl. egyszerre aludjanak. Vagyis a pici nyilván többször is alszik, de akkor is aludjon, amikor a nagy. A manuális tennivaló valóban dupla, de ha belegondolsz, nem akkora művészet 2 pelust cserélni 1 helyett, vagy kicsit később kétfelé kanalazni a főzeléket. A szoptatásnál nálunk a nagy odabújt hozzám, és beszéltem hozzá, vagy énekeltem neki. Ha beszerzel egy ikerkocsit, a mozgással sem lehet gond, mi rengeteget voltunk úton. A nagy az első pillanattól imádta a kicsit, sokat ült mellette és zümmögött neki, mert még nem tudott beszélni. Később nagyon könnyen megtanultak együtt játszani, a mai napig mindenben partnerek, pedig fiú-lány páros.
Nálunk van még egy kis korkülönbséges páros, köztük 23 hónap van. Kevesebbet akartunk, de így alakult. Most már Ők is nagyon jók együtt, de nehezebb volt az összeszokás, mert egy 2 éves öntudatosabb már, mint egy 1 éves. Az 1 éves napok alatt megszokja a tesó érkezését, és természetesnek veszi, hogy van.
Hát az az igazság, hogy nagyon váratlanul ért minket ez a terhesség, még nem is biztos, hogy bevállaljuk.
A legfőbb ok "természetesen" az anyagiak, de az igazság az, hogy nagyon meg is ijedtem. Nem vagyok egy ősanya-típus, a kislányom nekem egyenlőre bőven elég lett volna, tele van vele a szívem. Úgyérzem, erre még nem vagyok felkészülve sem fizikailag, sem lelkileg.. De már ettől a néhány gondolattól is szörnyű lelkiismeretfurdalásom van, nemhogy attól, hogy estleg nem tartjuk meg. Fogalmam sincs, mihez kezdjek..
Első vagyok. Én is nagyon félek és sok kétségem van, de gondolj bele, meg van minden alapvető dolog ami kell egy kisbabának, egy csomó mindent nem kell megvennünk. Ruha is van egy csomó, jó benne van a pakliban hogy nem azonos neműek lesznek de a legtöbbet úgyis otthon van az ember, ott meg mindegy hogy esetleg kék rugi van egy kislányon vagy nem.
Akármilyen ijesztő, minden ok lesz, én érzem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!