Itt tényleg ilyen sok anyuka van aki jól keresett és mégjobb lesz a GYED-e?
A kérdezőnek igaza van. Neki sokat számít az a 8-9 ezer forint. Nekem is. Pedig azért a soktól messze van a fizetésem, még ha max Gyedet kapok is.
Mostanában megyek vissza dolgozni, és kérnem kell a bérkompenzációt, mert kevesebb lett a fizum. 2 gyerek után 5 év kihagyással családipótlék nélkül kevesebb lett a fizetésem állami alkalmazottként.
34/N
Én a max gyedet kaptam adójóváírással a házon kívül műsora szerint elviekben több lesz, bár nem igazán értem, hogy hogyan. Na meg, hogy annak ellenére lesz több, hogy elvették az adójóváírást...mindenesetre legalább kevesebbel lesz kevesebb, ha mégsem úgy lesz, de ez most azt hiszem lényegtelen. Ami megdöbbentett az az, hogy akinek eddig is kevés volt a gyede az jóval kevesebbet fog majd kapni. Felháborító!!!! Hozzá teszem a max gyed sem egy életbiztosítás, de legalább van.
Azt mondták a tegnapi műsorban, hogy a 2012 előtt szült nőket kártalanítják vagyis, hogy ugyan annyit fognak kapni, de hogy hogyan nem tudom.
Mindazok ellenére, hogy pl a párom is néhány ezer Ft-val többet keres az 1 kulcsos adóval fel vagyok háborodva, hogy mo-n megtehetik simán azt, hogy a kiskeresetektől csak elvesznek és elvesznek.
Én nem bánom, hogy maximalizálva van a gyed. Ott a tgyás, ami nincs maximálva, a jó keresettel a baba első fél évében majdnem a fizetéssel megegyező összeget kap az anyuka. Szerintem ez oké. A gyednek jó, hogy van egy felső határa, és a maximum gyeddel kapható összeg + családi pótlék szerintem elég jó összeg (majdnem 100e Ft nettóban). Akinek ez nem tetszik, az menjen vissza dolgozni a tgyás után, és akkor újra kapja a jó fizetést.
Én is jó fizetéssel jöttem el, maximum gyedet kapok, a mostani minimálbér emeléssel együtt is maximum gyedet fogok kapni, állítólag többet is, mint eddig kaptam. De ugyanúgy felháborít, hogy valakinek kevesebb lesz a gyed-e, mint amennyit eddig kapott, mert nem ezzel számol az ember, amikor eljön szülni.
Szerintem nincs olyan sok anyuka aki több százezertől elesik a gyed plafonja miatt, csak talán jobban megfog minket az Ő válaszuk.
Engem is felháborít, hogy az alacsonyabb jövedelemből csak elvenni tudnak, közben meg mindennek megy fel az ára. Köztük pl a lakáshitelünké, ami már 125.000 Ft. A gyedem meg ha minden igaz 41-42.000 Ft lesz, pedig nem minimálbéres voltam, de a 2. babámnál 31 napos hónapra kaptam 55.000 gyedet.
Szégyen és gyalázat ami ebben az országban folyik!!!
Nézte valaki a szimpátiatüntetésről szóló bejátszást? Mert amit én láttam: tele volt jóllakott nyugdíjasokkal. Nekik ugyan nem sokat oszt-szoroz az adóváltozás!
Nekem 90000 ft volt a bruttóm 2010-ben.2009-ben 86000.Ez akkor nem számított rossznak errefelé, a nettóját többnyire meg is kaptam, bár teljesítmény bér volt, volt, hogy megvolt a 100000, és olyan is, hogy csak 65000.
Az a lényeg, hogy a gyedem 56000 ft lett, ebből most az adójóváírás miatt ugrik kb 9500 ft.Így a 46000 ft-os gyedemmel meg a 12000 családival összesen 58000 ft-ból kell eltartanom hármunkat, mert apa fizuját mind egy szálig elviszi a rezsi, a hitel és minden egyre drágább!(Pedig átlag 110000 ft-ot hazahoz nettóban).
Éljen Orbán, éljen 2012!!
Nem vagyok irigy a max gyedesekre, de ha én is 100000 ft-ot kapnék nettóban, biztos jóval könnyeb lenne az élet, nem kéne talán diszkont, hitvány, kukába való pelenkát vennem a gyereknek, pedig csak 4-5 forinttal olcsóbb darabonként.Persze minden a körülményektől függ, mindenki úgy él ahogy tud vagy akar.Én már csak azért veszek húst, hogy a lányomnak jusson.Még jó, hogy szeptemberben lejár a hitel, és ha megmarad az az 50000 ft, milyen jó lesz!Frászt!
Addigra örülünk majd, ha nem éljük fel azt is teljesen az utolsó fillérig minden hónapban!
Remélem, hogy tényleg lesz kompenzáció, mert én bizony igényelni fogom, szégyen, nem szégyen.
13 hós lesz a lányom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!