Miért bántják, akik nem min. GYED-en vannak? Nem mi kértük ezeket a változásokat!
Otthon voltam vidéken, kijártam a volt osztálytársaimmal babakocsizni, beszélgetni. Amikor kiderült, hogy én nem a minimum GYED-et kapom, nekem támadtak, hogy miattam vettek el tőlük pénzt!! Egyikük sem dolgozott 1 napot sem, középsuli után/alatt már terhesek voltak. Én feljöttem albérletbe Pestre, egy ideig minimálbérért mekiztem aztán "bedumáltam" magam egy jól fizető céghez, ahol rendesen adóztam is.
Szerintetek van értelme ezen vitatkozni? Vagy engedjem el a fülem mellett?
Tudod te is: nincs értelme ezen pörögni. Nyilván mindenkinek fáj, ha valaki más jobban jár. Ilyenek vagyunk, mások szerencséjének nem tudunk örülni.
Mellesleg, a max gyed sem valami magas, szóval én sem értem, miért pont a te gyed-ed fájhat másnak.
Szerintem ne állj le ezen vitázni, ha mégis szóba hozzák, szereld le őket. Nem is értem, minek turkálnak más pénztárcájában...
Szerintem hagyd. Úgysem értenék meg. Engem is irigyelnek többen, mert a max. gyedet kapom. Jó bérem volt előtte, ahhoz képest ez is kevés, persze erre mindig azt mondják hogy a magas béremből biztos tudtam félretenni. Pedig nem, férjem minimálbéres, van lakáshitelünk, a házon mindig van mit csinálni. Lehet hogy más kevesebb gyedet kap, de mondjuk nincs hitele. Persze nem panaszkodok, mi vettük fel, mi vállaltuk be, csak azért írom, hogy attól hogy valaki a max. gyedet kapja, nem feltétlenül él jobban. És nem hiszem hogy miattunk vették el tőlük a pénzt. Amúgy a magas bérből több járulékot, több adót vontak, szóval a több gyedért mi úgymond adtunk is több hozzájárulást az államnak (abba most nem megyek bele, hogy ebből fizették másnak a gyest, aki mondjuk sose dolgozott, stb.)
De egyébként szerintem ez egy örök vitatéma a fórumokon meg beszélgetésekben is.
Akkor megint csak nem jól tájékozódtak és fél szavak alapján ugranak is. (nem kommentálom...)
A gyes összege nem fog változni, úgyhogy nem kell aggódniuk
Ne foglalkozz velük, nem ér annyit az egész. A max. gyed a minimálbér kétszeresét keresőnek ugyanúgy jár, mint annak, aki 1 millát keresett. És annyira nem mondható el, hogy aki a minimálbér dupláját keresi, az annyira nagyon túl van fizetve:(
Nekik meg savanyú a szőlő.
Első válaszoló:
ez a szabályozás csak 2010 óta él. 2010 előtt az iskola 180 napja elegendő volt ahhoz, hogy gyedet, és tgyást kapj. Felteszem ők is így kaptak, ezért a minimálbér volt az alapja.
Kérdező, lásd a különbséget köztük és közted, ők soha egyetlen fillért se tettek be a közösbe, de sírnak, hogy nem tudnak belőle többet kivenni. Te meg becsülettel dolgoztál, a munkáddal érted el, hogy annyit kapj amennyit kapsz, légy rá büszke és tegyél a nőkre nagy ívben.
Köszönöm a válaszokat, próbálok majd nem reagálni.
Aki írta, hogy nem csökken a gyes: köszi az infót, én is utána néztem, tényleg így van. Hátha ettől megnyugszanak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!