A barátnöm 34 éves és nem akar gyereket szülni. Soha. Szeretem öt. Vélemények?
Ekkora ellentmondást...
Egyik pillanatban éhenhalna meg hajléktalan lenne nélküled a másikban meg évekig csak feküdhetne....
Szerintem elsősorban neked nem való gyerek. Ha azt akartad kérdezni, hogy normális-e ha 34 évesen nem akartok gyereket akkor erre a válaszom: IGEN!
Ugyanis 14 éves fiú szintjén lévő ember nem való apának. Ha hasonló stílusban fogalmaznál meg egy levelet a gyerek üzenőfüzetébe az iskola felé...kinevetne a tanár és azt hinné a gyerek maga írta.
Nekünk sem hullott az égből a pénz. Mindenért magunk dolgoztunk meg. Tanulással és sok sok kitartással, szorgalommal. Ezután mikor már mindenünk megvolt úgy döntöttünk jöhet a gyerek. Én tudom, hogy lehetetlen, hogy 10-20 vagy akár 50 év múlva éheznénk vagy nem élhetnénk ilyen jó körülmények között. Tudom hogyha a gyerekem olros akar lenni, vagy külföldi egyetemre járni, akkor nem fog zokon esni a taníttatása. Lassan jön a második is és ugyan úgy mindenünk meglesz vele együtt is.
Honnan kezdtük? Sehonnan!
Az sír azért hogy ,, nincs pénz" akinek talán még érettségije sincs, elmegy valami éppen hogy megélhető munkát vállalni, jönnek sorban az 5-16 gyerek... aztán nyilván a válság őket érinti igazán.Megszűnik a munkahely is és az addigi ,,szűkös" életmódot felváltja a nyomorgás...
Nem értem miért hiszed azt, hogy minden családban élő ember el van adósodva. Nem vagyunk sem szinészek, sem bármilyen hírességek. Nem örököltünk és nem is raboltunk bankot...
Megdolgoztunk mindenért. Ha ti is hasonló céltudatos életet éltetek volna akkor nem lenne 34 évesen kérdés, hogy ,,jajj majd a gyereknek melegvíz kell meg új ruha".
34 évesen...kár kapálózni, mert mire eljuttok egy stabil szintig minimum 40 éves lesz a barátnőd (te 20). A gyereked ballagásán majdnem 60 éves lenne...egy ráncos aszott öregnő...ott fog szottyosan mosolyogni a sok 40-45 éves anyuka között. De nem baj....melegvízben még mindig fürödhet és ha csak meg nem kopaszodik még hosszú hajat is viselhet majd...Az pedig hogy vén fejjel hogyan bánna a gyerekkel...? Hát az unokák megélésében már nem nagyon reménykedhetne.
Szóval 100 szónak is egy a vége. Túl éretlenek vagytok hozzá. Gyereket vállalni és érte felelős lenni elsősorban fejben kell.
Olyan zagyvaságokat írsz,hogy tiszta KAMU szaga van!
Azt mondod dolgozik! Vagy mégsem? Ha 34évesen olyan jó munkája van hogy félre tudott tenni annyit ami elég lesz a gondtalan nyugdíjas évekre,akkor miről beszélünk???
Ilyen jó munka mellett mitől fél? Nem értem,abbahagyta a melót mert megvan a pénz a nyugdíjas évekre?! Ha meg dolgozik meg te is akkor mi a probléma??? Hogy évente nem 12x hanem 11x tud menni nyaralni?!
Tudod eddig védtelek és úgy voltam vele, hogy miért kellene minden nőnek gyerek lehet nélküle is szépen élni, de basszus téged lassan nem az érdekel, hogy mi a véleményünk arról, hogy a barátnőd nem akar gyereket, hanem elkezdtél mindenkit osztani aki vállalt.
Kikérem magamnak nem vagyok igénytelen, csinos ruhákban járok és a lányaim szebbé tettek. Nem halunk éhen, mint ahogy a szüleim sem haltak éhen csak mert megszültek minket.
Szóval most már úgy látom nemhogy tiszteletben tartandó, hogy nem vállaltok gyereket, hanem komolyan könyörgök, hogy ne is vállaljatok. Nem való nektek, komolyan.
ha meg olyan jól kerestek, akkor tessék gondoskodni a nyugdíjas évekről előre és akkor nem kell attól félni, hogy mi lesz ha valamelyikőtök meghal.
Nincs narancsbőre, mint egy 2 évesnek :) Megnyugtatlak sok 2 évesnek van :D Az enyémnek is volt a popóján, de persze ahogy kinőtte a babahájat elmúlt. Ja és 32 vagyok ugyan, tehát 2 évvel fiatalabb a barátnődnél, de képzeld az én bőröm is selymes :) Ezért nem kell megdolgozni ez egy adottság.
A hajnak semmi köze a terhességhez vagyis valamennyi van, de szerinted minden kismama rövid hajú? Nekem pl sokkal dúsabb és fényesebb lett a terhesség alatt (nem beszélve a körmeimről amik erősebbek)
Te tegyél már fel képet a barátnődről szeretnék egy kicsit irigykedni, nem baj, ha kitakarod a fejét :) de érdekel a tökéletes teste-haja-bőre :D
Ha már itt tartunk én is 32éves vagyok 2gyönyörű gyermekem van,de még vállalnék. Képzeld derékig érő sötétbarna hajam van,a bőröm selymes,és 172cm-hez 58kg. Tornázom minden nap,csinosan öltözködöm,de nem fogom magam meggyilkolni,ha előjön a narancsbőr,felszedek 5kilót,és 30-40év múlva úgy fogok kinézni mint egy normális idős hölgy,nem úgy mint egy játékbaba!
Boldog leszek a gyerekeimmel,és az unokáimmal!
Még annyi jutott eszembe, hogy a felelős gyerekvállalás nem elsősorban ott kezdődik, hogy van annyi pénzem, hogy akár a lakását is meg tudom venni a gyereknek az egyetem mellett. Persze nem elhanyagolható a pénz, de néhány év nélkülözés még belefér.
na a felelős gyerekvállalás az ott kezdődik, hogy az ember megtanul lemondani dolgokról (nem anyagi, hanem pl alvás, az utolsó és egyben legfinomabb falatról ). Nálatok ilyenről egyelőre még szó sincs és legyen bármennyi pénzetek talán nem is lesz. Így nagyon-nagyon nem baj, hogy nem lesz gyereketek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!